Η Εκτελεστική Επιτροπή κατάρτισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας για το 2020.

 
Στις 26 Νοεμβρίου συνεδρίασε για πρώτη φορά η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας, με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους της νέας διοίκησης. Για την ιστορία η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ήταν μόλις η δεύτερη για το 2019. Η πρώτη είχε γίνει επί διοίκησης κ. Δημήτρη Μούρτζη στις 21 Ιανουαρίου 2019. Με άλλα λόγια η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε μετά από σχεδόν 10 μήνες!

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Αν και η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι δημόσια ή τουλάχιστον μπορεί να είναι δημόσια (εξαρτάται από την απόφαση των μελών της) σε αυτή την 1η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν υπήρξε πρόσκληση προς τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η πρόσκληση που επιδόθηκε στις 21 Νοεμβρίου περιορίστηκε στα μέλη της.

Σύμφωνα με τον νόμο πρόεδρος της επιτροπής είναι ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι είναι  μέλη της. Τα μέλη της επιτροπής είναι ο κ. Ιωάννης Ζορμπάς - Δήμαρχος ως Πρόεδρος, ο κ. Γεώργιος Σκαλτσιώτης - Αντιδήμαρχος ως μέλος, ο κ. Νικόλαος Πτερούδης - Αντιδήμαρχος ως μέλος, ο κ. Αντώνιος Μούρτζης - Αντιδήμαρχος ως μέλος, ο κ. Δημήτριος Καραγιάννης - Αντιδήμαρχος ως μέλος. Επίσης, στην επιτροπή ανάλογα με το θέμα, μπορεί να συμμετέχουν και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων της Αίγινας.
 
Η επιτροπή παρέλαβε τις εισηγήσεις από τις Κοινότητες Αίγινας, Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και Πέρδικας, με τις οποίες υπέβαλαν τις προτάσεις τους. Σύμφωνα με την περίληψη των πρακτικών της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής το σχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τόνισε ότι αυτό καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου όσο και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι Κοινότητες δίνοντας όμως παράλληλα προτεραιότητα στα πλέον επείγοντα έργα.
 
Επίσης, περιλαμβάνονται σε αυτό τα συνεχιζόμενα έργα καθώς και τα έργα για τα οποία θα υπάρξει χρηματοδότηση. Ακολούθησε μελέτη του σχεδίου του Τεχνικού Προγράμματος από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και διαλογική συζήτηση.
 
Πριν το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αίγινας για το 2020 έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση, θα περάσει από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης που θα γνωμοδοτήσει. Οι συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι δημόσιες, οπότε εκεί θα υπάρξει μία πρώτη εικόνα για τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης και εαν υπάρχουν κάποιες ουσιαστικές αλλαγές, σχετικά με τις προηγούμενες χρονιές.
 
Επειδή δεν΄έχουμε στην κατοχή μας την πρόσκληση της τελευταίας συνεδρίασης, δεν γνωρίζουμε εάν υπήρχαν και άλλα θέματα στην ημερήσια διάταξη της Εκτελεστικής Επιτροπής, όμως θα πρέπει να αναμένουμε σύντομα (σύμφωνα με δήλωση του κ. Γιάννη Ζορμπά στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής) και την σύνταξη ενός προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2020 προς την Οικονομική Επιτροπή. Επίσης, άγνωστο είναι εάν θα δούμε ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τον Δήμο Αίγινας την αμέσως επόμενη περίοδο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png