Σύμφωνη η γνώμη του δημοτικού συμβουλίου στην εισήγηση του Αντώνη Ντελή για το πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα".


Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην εισήγηση που έκανε στο Σώμα στην συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Ντελής για την ένταξη των σχολικών μονάδων του νησιού στο πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα" για το σχολικό έτος 2020-2021. Πιο συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Ντελής ζήτησε από το Σώμα να παρέχει τη σύμφωνη γνώμη του για την υποβολή αρμοδίως αιτήματος για την ένταξη των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της νήσου μας στο "Σχολικά Γεύματα" για το σχολικό έτος 2020-2021. Η ένταξη στο εν λόγω Πρόγραμμα καθίσταται επιβεβλημένη λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες μαθητών συνεπεία της ύφεσης στην οικονομία που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού COVID-19. Κατά τη εισήγησή του, εξήγησε στους δημοτικούς συμβούλους ότι έχουν λυθεί κάποια διαδικαστικά θέματα, που κάνουν εφικτή την συμμετοχή των σχολείων του νησιού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχουν ενταχθεί σε αυτό πάρα πολλά σχολεία. "Εμείς αρχικά, σεβώμενοι κάποιες φτωχές περιοχές όπως το Κερατσίνι, το Πέραμα, δεν είχαμε ζητήσει να μπούμε" και συμπλήρωσε ότι "η κατάσταση με την επιδημία του κορονοϊού έχει χτυπήσει ένα μεγάλο κομμάτι των συμπλιτών μας που ασχολούνται με τον τουρισμό, βλέπουμε την αναγκαιώτητα να ενταχθούμε σε αυτό το πρόγραμμα".

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι "Παρέχει τη σύμφωνη γνώμη του για την υποβολή αρμοδίως αιτήματος για την ένταξη των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της νήσου μας στο "Σχολικά Γεύματα" για το σχολικό έτος 2020-2021".