Απάντηση Νίκου Πτερούδη στην επιστολή Δημήτρη Μούρτζη.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΤΕΡΟΥΔΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
                                                                                                          Αίγινα 06 Αυγούστου 2020
                                                                                                          Αρ. Πρωτ: 10983


Προς
τον κ. Δημήτριο Μούρτζη
Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αίγινας


Αγαπητέ τέως Δήμαρχε,
Ομολογώ ότι δεν συνηθίζω να παρακολουθώ ή να σχολιάζω τον – συνήθως δυσνόητο – λόγο σας αλλά εμπρός στις απειλές που εκτοξεύετε προς κάθε κατεύθυνση είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω για να αναδειχθεί η αλήθεια.
Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεστε, ακούμε με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις προτάσεις. Ωστόσο δεν μπορούμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ανακρίβειες και απειλές! Είναι γεγονός βέβαια, πως – αν και μας περισσεύουν τα καλά έργα – υστερούμε απέναντί σας σε μεγαλοστομία.
Θα ξεκινήσω αναγνωρίζοντας το δίκιο που έχετε όταν λέτε ότι συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Πράγματι συνεχίζουμε ακάθεκτοι τα έργα μας! Κάτι που αναγνωρίζουν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του νησιού μας!
Κάτι για το οποίο λογοδοτούμε καθημερινά  καθώς είναι φανερό σε όλους το τι σκοπεύουμε να κάνουμε: Να φροντίσουμε και να νοικοκυρέψουμε τον υπέροχο τόπο μας!
Από την πλευρά σας είναι σίγουρο ότι επιδιώκετε να μας μπερδεύετε. Γι αυτό αποφασίστε αν είναι νόμιμες ή αν είναι παράνομες οι αναθέσεις που, όπως λέτε, γίνονται σύμφωνα με το νόμο. Δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και τα δύο.
Ας έρθουμε όμως και στην καθαριότητα και στα προικιά που μας κληροδοτήσατε ως εξοπλισμό της Υπηρεσίας μας: βουνά σκουπιδιών και δύο απορριμματοφόρα για όλο το νησί…...Σήμερα, μεταξύ των άλλων, μετά από πολλή δουλειά και προγραμματισμό, έχουμε εν λειτουργία επτά απορριμματοφόρα, ενώ επαναφέραμε και την Ανακύκλωση που εσείς καταργήσατε ζημιώνοντας την Αίγινα περιβαλλοντικά και οικονομικά κατά πολλές χιλιάδες ευρώ.
Ελπίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι οι αριθμοί δεν είναι το δυνατό σας σημείο: Το προσωπικό του Δήμου μας, τον Αύγουστο του 2019 αριθμούσε 148 υπαλλήλους, μόνιμους και μη ενώ το Αύγουστο του 2020, δηλαδή σήμερα, οι υπάλληλοι είναι 140. Ειδικά στην καθαριότητα απασχολούνται δύο άτομα λιγότερα, ενώ στην ύδρευση είναι οι ίδιοι. Και όποτε θέλετε, μπορείτε να ζητήσετε τα επίσημα και σωστά στοιχεία από την Υπηρεσία Προσωπικού ή από εμένα προσωπικά. Είναι κρίμα να μην ξέρετε πόσους υπαλλήλους απασχολούσατε επί της θητείας σας.
Θα έπρεπε επίσης να ξέρετε, κάτι που φοβάμαι ότι σας διαφεύγει, πως ό,τι έχει να κάνει με την καθαριότητα χρηματοδοτείται αποκλειστικά ανταποδοτικά και επ’ ουδενί σχετίζεται με δήθεν προικιά.
Τελειώνοντας αισθάνομαι την υποχρέωση να υπερασπισθώ την εθελοντική προσφορά κάποιων, τους οποίους εσείς όχι μόνο απαξιώνετε αλλά και απειλείτε!….
Κύριε Μούρτζη,
Μιλάτε για “προσωρινή καθαριότητα”, για “επίπλαστη εικόνα”….. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η καλή αυτή εικόνα θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτής της θητείας μας.
Γιατί όντως, “οι καιροί ου μενετοί”. Που πάει να πει ότι οι καιροί δεν περιμένουν. Γι αυτό, όσο κι αν μας προτρέπετε να μη συνεχίσουμε, εμείς θα συνεχίζουμε να ομορφαίνουμε το νησί! Ελπίζω ότι οι συμπατριώτες μας δεν θα θελήσουν ποτέ να ξαναδούν τα βουνά σας….
Κύριε τέως Δήμαρχε,
Ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε την απραξία χρόνων και την εικόνα της Αίγινας! Γι αυτό μας εξέλεξαν οι Αιγινήτισσες και οι Αιγινήτες!


Με εκτίμηση
Ο Αντιδήμαρχος
Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής

Νικόλαος Ε. Πτερούδης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png