Θετική η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος από τετραθέσιο σε εξαθέσιο.


Το θέμα του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες έχουν παρουσιαστεί τα σημαντικά προβλήματα, αλλά και οι προσπάθειες των εμπλεκομένων φορέων ώστε το σχολείο να λειτουργήσει με περισσότερες τάξεις και εκπαιδευτικούς.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στην μέσω τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου, το 16ο θέμα ήταν η προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος από τετραθέσιο σε εξαθέσιο. Το θέμα ήρθε ως κατεπείγον, με την αιτιολογία ότι έπρεπε να τηρηθούν οι ημερομηνίες, προκειμένου η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλείου να εξεταστεί από την Επιτροπή που θα λάβει την απόφαση.

Την εισήγηση έκανε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς, που ενεημέρωσε επίσης το Σώμα, ότι για την λειτουργία του δημοτικού του Βαθέος ως 6θέσιου υπάρχουν οι ανάλογες πιστώσεις στον προϋπολογισμού του δήμου.

Ο Δήμος Αίγινας την 13η Οκτωβρίου 2020 υπέβαλε με την υπ’. αριθμόν πρωτ. 14816 επιστολή του αίτημα στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος από Τετραθέσιο σε Εξαθέσιο. Την 21η Οκτωβρίου 2020 λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το υπ΄. αριθμόν πρωτ. 18617/11 – 19/10/2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά που προτείνει την συγκεκριμένη μεταβολή και παρακαλεί για την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αίγινας για την εν θέματι προαγωγή, ώστε κατόπιν να καταχωρίσει τα δεδομένα στο πληροφοριακό σύστημα Myschool και να διαβιβάσει την εν λόγω γνωμοδότηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) καθώς και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η συγκεκριμένη ανάγκη προκύπτει από την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έχουν εκφράσει γονείς για φοίτηση των παιδιών τους (περίπου 30 στον αριθμό τους) στο συγκεκριμένο σχολείο και έχει λάβει γνώση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας.

Το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος είναι ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία του νησιού, είναι νεόκτιστο και πλήρως εξοπλισμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες ενός εξαθέσιου σχολείου.

Η προαγωγή του συγκεκριμένου σχολείου επίσης αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και η συγκεκριμένη πρόταση είναι η καλύτερη δυνατή προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης. Με την προαγωγή της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας θα διευκολυνθεί και η αποσυμφόρηση των κεντρικών σχολείων του νησιού μας.

Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, την Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προέβη σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και το σχολείο φέτος λειτουργεί ως τετραθέσιο. Στην παρούσα φάση επιθυμώ την συνεργασία σας και την απόφασή σας, που προσδοκώ να είναι ομόφωνη, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στο επόμενο στάδιο σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, διότι η προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος ως εξαθέσιου θα του προσδώσει την θέση που του αρμόζει, εφόσον πληροί τις κτιριακές και λειτουργικές προδιαγραφές κι άλλωστε με βάση αυτές δημιουργήθηκε.

Τι είπαν ο κ. Παναγιώτης Ηλίας και ο κ. Γιώργος Μούρτζης:

Θετικά τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ηλίας ο οποίος είπε ότι είναι κρίμα να μην λειτουργεί αυτό το σχολείο ως εξαθέσιο, καθώς το Βαθύ είναι μία μεγάλη περιοχή και ότι αναγνωρίζει τις αγωνίες των κατοίκων της περιοχής για αυτό το θέμα.
 
"Δεν σας κρύβω την ικανοποίησή μου και την χαρά μου για την εξέλιξη" είπε ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Γιώργος Μούρτζης, υπογραμμίζοντας ότι "τόσο ο δήμος, όσο και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά, με την βοήθεια τόσο του κυρίου Σακκιώτη, όσο και του κυρίου Νανόπουλου, υιοθέτησε και υποστήριξε τα δίκαια αιτήματα των γονέων και των κατοίκων του Βαθέος τον τελευταίο καιρό". Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από την αρχή της χρονιάς και είπε "ένα μεγάλο ευχαριστώ" σε όλους τους αρμόδιους εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων (Ο κ. Γιώργος Μούρτζης είναι πρόεδρος του συλλόγου) και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει το θέμα. Τέλος, ζήτησε από τους γονείς της περιοχής να υποστηρίξουν εμπράκτως αυτές τις ενέργειες και επισήμανε τον κίνδυνο ότι εάν αυτό δεν συμβεί το σχολείο να ξαναβρεθεί του χρόνου στην ίδια θέση.

Το Σώμα ομόφωνα, με 14 θετικές ψήφους, "παρείχε τη σύμφωνη γνώμη του για την προαγωγή του τετραθέσιου δημοτικού σχολείου της Κοινότητας Βαθέος σε εξαθέσιο. Σκοπός της εν λόγω προαγωγής αποτελεί η παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών, καθώς και η αποσυμφόρηση των κεντρικών σχολείων του νησιού μας" αναφέρει η απόφαση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png