Σωκράτης Δούκας: "Δεν μπορώ να δώσω άλλοθι σε οποιαδήποτε δημοτική αρχή". Σε δύο επίπεδα η κριτική του προς την διοίκηση του δήμου.


Η επιστολή με την οποία δημοσιοποίησε σήμερα την παραίτησή του από την Επιτροπή Υγείας ο ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας, έρχεται ενδεχομένως ως συνέχεια της κριτικής την οποία άσκησε στην διοίκηση του δήμου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης , μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου, αλλά και την προηγούμενη περίοδο.

"Η διαχείριση και η διακυβέρνηση του τόπου γίνεται από έναν άνθρωπο, από τον δήμαρχο, στη προκειμένη κατάσταση και από την δημοτική αρχή η οποία έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης" είπε ο κ. Δούκας περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο, τον χαρακτηρισμό "ενός ανδρός αρχή", που έχει αποδώσει λίγους μήνες πριν στην διοίκηση του κ. Ζορμπά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Απόσπασμα απο την συνεδρίαση.



Είπε ότι η διοίκηση "καλύπτεται" από "το πέπλο της κυβερνησιμότητας, που επιβάλει ως ένα σημείο να γίνεται έτσι η διακυβέρνηση" και τόνισε ότι "παρόλα αυτά, αυτό δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση την ενσωμάτωση και των υπολοίπων στελεχών του δημοτικού συμβουλίου ώστε να μπορεί να γίνεται καλύτερα η δουλειά, να βγαίνει καλύτερα η δουλειά σε όλους τους τομείς".

Σε άλλο σημείο είπε ότι: "Αισθάνομαι αυτή την στιγμή σαν να βρίσκομαι στη θέση του χειρότερου κομπάρσου, δεν έχω ενημέρωση από πουθενά, δεν ξέρω τι γίνεται" και συμπλήρωσε ότι στην αρχή του χρόνου είχε λοιδορηθεί όταν τοποθετήθηκε σχετικά με την επερχόμενη πανδημία και για το "γραφείο" Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο της κριτικής του κ. Δουκά και αφορά στον τρόπο που η παρούσα διοίκηση διαχειρίζεται τα πράγματα. Το δεύτερο επίπεδο της κριτικής αφορά την συμμετοχή του στην Επιτροπή Υγείας του δήμου.

"Καλό είναι να χρησιμοποιούμε την Επιτροπή Υγείας, σαν Επιτροπή Υγείας, αλλά όταν αυτή η Επιτροπή Υγείας έχει λόγο και όταν αυτή την Επιτροπή Υγείας την ακούει κάποιος" είπε και τόνισε: "Εγώ σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δώσω άλλοθι σε οποιαδήποτε δημοτική αρχή, ώστε να έρθει αύριο - μεθαύριο και να πει: "ξέρετε, υπήρχε και μία Επιτροπή Υγείας την οποία την συμβουλευτήκαμε σαν δημοτική αρχή και για αυτό ακολουθήσαμε τα συγκεκριμένα μέτρα". Κανένα από αυτά τα μέτρα που ακολουθήσαμε όλο αυτό το διάστημα και μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένα: το ψέκασμα των οχημάτων, το μοίρασμα των αντισηπτικών, το κλείσιμο του γηπέδου και των παιδικών χαρών, αυτά δεν ήταν στα πλαίσια της Επιτροπής Υγείας".

Ακολούθως ο κ. Δούκας είπε ότι: "H Επιτροπή Υγείας είχε κάνει προτάσεις πολύ συγκεκριμένες, που υπάρχουν και υφίστανται, αλλά ποτέ δεν βγήκαν προς τα έξω για κάποιο λόγο και σ' αυτό έχει μερίδιο ευθύνης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, αλλά και ο δήμαρχος ο οποίος δεν άκουσε ποτέ την Επιτροπή".

Επισήμανε ότι η κίνηση που γίνεται αυθαίρετα εκ μέρους της δημοτικής αρχής μπορεί να προκαλέσει προβλήματα: "Εγώ σαν μέλος της Επιτροπής Υγείας σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να νομιμοποιήσω κάποιες ενέργειες που γίνονται. Βέβαια τότε ο δήμαρχος ευθαρσώς δήλωσε ότι "δεν χρειάζεται να νομιμοποιήσετε κύριε Δούκα τίποτα, γιατί εγώ αποφασίζω", κι αυτό έχει καταγραφεί" τόνισε ο κ. Δούκας και κατέληξε ότι: "'H πρέπει να αναθεωρήσουμε τα πράγματα και να τα πάμε από την αρχή, γιατί έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ανέλαβε η καινούργια δημοτική αρχή τη διοίκηση του τόπου ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εγώ αισθάνομαι κομπάρσος".

Επίσης, είπε ότι δεν μηδενίζει τις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση για την καθαριότητα, την ευταξία και το νερό αλλά υπογράμμισε ότι: "Ο κόσμος αν θέλει να βλέπει την μικρή αυτή εικόνα και από πίσω να υπάρχει ένα τεράστιο δάσος το οποίο ενδεχομένως να είναι καμένο, εγώ δεν μπορώ πλέον να το ακολουθήσω".

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι ο απόψεις του κ. Δούκα είναι πάντα σεβαστές. Τον ενημέρωσε ότι ο δήμος ετοιμάζει ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση κινδύνων της πολιτικής προστασίας. Τέλος, αναφορικά με την ενσωμάτωση είπε ότι αυτή γίνεται με πολιτικό τρόπο που τον κατοχυρώνει ένα μνημόνιο συνεργασίας.

Όπως γράφει στην σημερινή του επιστολή ο ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας, τους λόγους που τον ανάγκασαν να προχωρήσει στην απόφαση της παραίτησής του θα τους αναλύσει διεξοδικά σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο που προτίθεται να ζητήσει και θα έχει ως θέμα: "Υγεία - Πανδημία - Πολιτική προστασία".

Σημειώνεται ότι ο κ. Σωκράτης Δούκας είχε παραιτηθεί και πάλι από την Επιτροπή Υγείας τον Οκτώβριο του 2018, τότε μαζί με τον κ. Γρηγόρη Γαλάνη και τον κ. Νεκτάριο Λαβούτα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png