Αμετάβλητα παραμένουν για το 2022 στην Αίγινα, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος των Κοινόχρηστων Χώρων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αμετάβλητα θα παραμένουν για το 2022 στην Αίγινα το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος Κοινόχρηστων Χώρων, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στην συνεδρίαση της 10ης Νοεμβρίου 2021 που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Για το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, δηλαδή Περί προσδιορισμού του τέλους κοινοχρήστων χώρων έτους 2022, το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία με 6 υπέρ έναντι 3 κατά, επί 10 ψηφισάντων μελών ότι:

  • Εγκρίνει όπως τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων που καταβάλλονται στο Δήμο μας από φυσικά πρόσωπα ή νομικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική ή επιχειρηματική δραστηριότητα και κάνουν χρήση δημοτικού κοινόχρηστου χώρου να παραμείνουν αμετάβλητα για το έτος 2022.
  • Εγκρίνει όπως το τέλος χρήσης των κοινόχρηστων χώρων που χρησιμοποιούνται από τους μικροπωλητές στις εμποροπανηγύρεις που πραγματοποιούνται στο νησί μας με την ευ-καιρία θρησκευτικών ή επετειακών εορτών (ενδεικτικά αναφέρονται οι εορτές της Αγ. Μαρίνας, της Αγ. Παρασκευής, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, της Φανερωμένης, του Σταυρού, του Αγ. Σώστη) να παραμείνει αμετάβλητο για το έτος 2022.
  • Η παρούσα απόφαση ισχύει μέχρι τροποποιήσεως ή ανακλήσεώς της.
Την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μπορείτε να την δείτε εδώ.

Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μούρτζης Γεώργιος, Μαρμαρινός Σταμάτιος και Τζίτζης Φίλιππος, οι οποίοι ψήφισαν αρνητικά στην πρόταση έγκρισης του θέματος, ζητώντας να υπάρξει μείωση στα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2022. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ντελής Αντώνιος ψήφισε "παρών.

Για το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, δηλαδή περί καθορισμού συντελεστή Τέλους Ακίνητης Περιουσίας ΤΑΠ του έτους 2022, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα ότι:
  • Εγκρίνει όπως ο συντελεστής τέλους ακίνητης περιουσίας που ισχύει σήμερα, ήτοι 0,35‰ επί της αξίας των ακινήτων για όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου, παραμείνει αμετάβλητος για το έτος 2022.
  • Η παρούσα απόφαση ισχύει μέχρι τροποποιήσεως ή ανακλήσεώς της.
Τις σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μπορείτε να τις δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png