Μανώλης Λογοθέτης: Τεράστιο το κενό για τα επείγοντα περιστατικά στο Κέντρο Υγείας - Η Διοικούσα Επιτροπή έχει να συνεδριάσει 8 μήνες.

 
Ο ιατρός Μανώλης Λογοθέτης, εκλεγμένος εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Αίγινας, ενημέρωσε το Σώμα, ότι η Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας δεν έχει συνεδριάσει για οχτώ μήνες, τονίζοντας ότι: "είναι ευθύνη της υπαρκτής Διοικούσας Επιτροπής να στήσει έτσι το Κέντρο Υγείας, ώστε να καλύψει τα επείγοντα περιστατικά".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Η τοποθέτηση του κ. Μανώλη Λογοθέτη.




Νωρίτερα, στην ίδια τοποθέτηση, ο κ. Λογοθέτης είχε παρουσιάσει τη θέση του ότι: "το Κέντρο Υγείας, έχει ανεπάρκειες στην κάλυψη σοβαρών περιστατικών" και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα στείλει εξώδικο στον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Στέλιο Θεριανό για τον τρόπο λειτουργίας της Διοικούσας Επιτροπής.
 
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στα προ ημερησίας θέματα της συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 18ης Ιουλίου 2022 είπε:
 
"Έχω την αίσθηση ότι η κοινωνία της Αίγινας ζει μία πολύ παράξενη κατάσταση, η κατάσταση λέγεται vivere pericolosamente και οφείλεται στο ότι αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας, είναι βέβαιο, ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, που έχει οποιοδήποτε σοβαρό ή μέτριο περιστατικό, μπορεί να εξελιχθεί πάω στο νησί.

Με την έννοια, τονίζω αυτό το πράγμα, γιατί αν τυχόν βρούμε στο δρόμο μπροστά μας, απροετοίμαστοι, ένα σοβαρό περιστατικό ενός ανθρώπου με έναν καρδιολογικό περιστατικό, που δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο Κέντρο Υγείας, όλο το νησί θα δεχτεί μία πολύ μεγάλη κατηγορία, όχι μονάχα για το δικό του πληθυσμού, αλλά και γενικά σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, το Κέντρο Υγείας, έχει ανεπάρκειες στην κάλυψη σοβαρών περιστατικών, που τουλάχιστον σε ‘μένα, είναι πέρα από εμφανείς και είναι και εμφανείς για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, δεν είναι εμφανείς όμως για τους επισκέπτες μας.

Δεν είναι κατάλληλη στιγμή να βγούμε γιατί υπάρχει από το κενό, είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να θέσουμε τον τύπον των ήλων και να πούμε, ότι είναι ευθύνη της υπαρκτής Διοικούσας Επιτροπής να στήσει έτσι το Κέντρο Υγείας, ώστε να καλύψει τα επείγοντα περιστατικά με τον καλύτερο τρόπο.

Η κυβέρνηση πέρασε ένα νόμο “Γιατρός για όλους”, όπου εκεί πέρα μέσα καλύπτει πέρα για πέρα τη χρήση ιδιωτών γιατρών, σε περίπτωση επειγόντων περιστατικών.

Το Κέντρο Υγείας, οι δύο που αυτή τη στιγμή λειτουργούν σαν Διοικούσα Επιτροπή, έχουν αρνηθεί κάθετα, δικιά μου πρόταση, που είμαι το τρίτο μέλος, ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί το Κέντρο Υγείας να φτιάξει πρόγραμμα, που να αφορά ιδιώτες γιατρούς για να καλύπτουν τα επείγοντα περιστατικά. Αυτό έχει συμβεί εδώ και τέσσερις μήνες και ο κύριος Θεριανός που είναι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής το έχει αγνοήσει πέρα ως πέρα.

Πρέπει να σας πω ότι η Διοικούσα επιτροπή έχει να μαζευτεί και να κάνει την οποιαδήποτε συζήτηση, ενώ υπάρχει ένα τόσο σοβαρό θέμα, εδώ και οκτώ μήνες.

Αυτό το κομμάτι είναι κομμάτι καταγγελίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Το πρώτο κομμάτι είναι κομμάτι, είναι κομμάτι που σας είπα μέχρι τώρα,  ενεργοποίησης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενεργοποίηση και της Επιτροπής Υγείας, έτσι ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει πρόγραμμα με τη σύμφωνη γνώμη του Κέντρου Υγείας για τα σοβαρά και επείγοντα περιστατικά. Το λέω αυτή τη στιγμή, ακριβώς για να μη φανεί σε επόμενο χρονικό διάστημα, μία πολύ μεγάλη δυσκολία για όλο το νησί, με βάση την ανεπάρκεια που έχει το Κέντρο Υγείας.

Προσωπικά έχω πει, γιατί αφορά εμένα καθαρά, ότι προς το προς τον πρόεδρο, τον κύριο Θεριανό, θα στείλω εξώδικο για τον τρόπο λειτουργίας της Διοικούσας Επιτροπής, ενημερώνω το Δημοτικό Συμβούλιο, θα στείλω εξώδικο ζητώντας του να έχει αιτιολογήσει την ανύπαρκτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Λοιπόν, το ένα κομμάτι της καταγγελίας προς την Διοικούσα Επιτροπή, το δεύτερο κομμάτι είναι το θέμα της επισήμανσης του τεράστιου κενό που υπάρχει για τα επείγοντα περιστατικά αυτή τη στιγμή πάνω στο νησί".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png