Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη  για το έργο προμήθειας και εγκατάστασης σταθμών αυτοματοποιημένης ανάγνωση υδρομέτρων ύψους  2.343.600 ευρώ. Τι περιλαμβάνει.

dimos-aeginas.jpg

Δημοσιεύθηκε σήμερα από τον Δήμο Αίγινας η προκήρυξη του ηλεκτρονικού, ανοιχτού, δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο: "Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία σταθμών αυτοματοποιημένης ανάγνωσης μετρήσεων υδρομέτρων και ενσωμάτωσής τους στο υφιστάμενο σύστημα τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης της νήσου Αίγινας”. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 2.343.600 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ:1.890.000 ευρώ ΦΠΑ : 453.600 ευρώ). 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πρόκειται για ένα από τα έργα που ο Δήμος της Αίγινας έχει εντάξει στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" του Υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Αίγινα, καθώς περιλαμβάνει την τοποθέτηση 5.000 υδρομέτρων και ασύρματων μεταδοτών και τη δημιουργία ενός δικτύου ασύρματης επικοινωνίας μέσω 50 μονάδων gateways, την συλλογή των στοιχείων από τον μετρικό εξοπλισμό και την ένταξή τους στο υφιστάμενο σύστημα τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης.

Η διαφωνία και η πρόταση του Παναγιώτη Κουκούλη στην Οικονομική Επιτροπή.

Το θέμα είχε συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2022. Ένα από τα χαρακτηριστικά της συζήτησης του θέματος, ήταν η τοποθέτηση το κ. Παναγιώτη Κουκούλη, που ανάμεσα σε άλλα, πρότεινε την αγορά υδρομέτρων ψηφιακής τεχνολογίας και όχι του τύπου που προέβλεπε η μελέτη, με το λέγοντας ότι είναι πιο ακριβή και πιο σύγχρονα, τονίζοντας ότι η ΕΥΔΑΠ και άλλοι μεγάλοι δήμοι της χώρας, επιλέγουν πλέον ψηφιακά υδρόμετρα.

Ένα ακόμη σημείο της διαφωνίας, αφορούσε την δημιουργία του ασύρματου δικτύου, που χρειάζεται ώστε τα δεδομένα από τα υδρομετρα να μεταφέρονται ασύρματα. Ο κ. Κουκούλης πρότεινε την μέθοδο walk by drive by, μία ασύρματη καταμέτρηση από κινούμενο όχημα του Δήμου. Με αυτόν τον τρόπο θα υπήρχε μείωση του κόστους και η δυνατότητα να αγοραστούν και να αντικατασταθούν 10.000 υδρόμετρα. Υπενθύμισε ότι από το έργο της τηλεμετρίας θα αντικατασταθούν ακόμη 1.800 υδρόμετρα, οπότε ο Δήμος της Αίγινας θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα υδρόμετρα με ψηφιακά. 

Ποιοι είναι οι στόχοι του έργου:

Στόχος του συστήματος είναι η συνεχής παρακολούθηση και επίβλεψη σημαντικών παραμέτρων της λειτουργίας του συστήματος ύδρευσης (παροχή, πίεση, καταναλώσεις, διαχείριση ενέργειας, κ.λπ.), η συλλογή και αποθήκευση των σχετικών δεδομένων και η εκτέλεση χειρισμών για τον έλεγχο των ενεργών στοιχείων του συστήματος ύδρευσης. Το αντικείμενο της Σύμβασης το οποίο περιγράφεται αναλυτικά στο τεύχος των τεχνικών Προδιαγραφών και τα λοιπά συμβατικά τεύχη, περιλαμβάνει τις κάτωθι εργασίες:

  • Λεπτομερή Σχεδιασμό του προσφερόμενου ολοκληρωμένου συστήματος.
  • Την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος επικοινωνιών για τη διαχείριση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης (Σ.Ε.Δ.Ε.Δ.Υ.) με προμήθεια και εγκατάσταση 5.000 υδρομέτρων με έξοδο παλμού και ασύρματο μεταδότη παλμών.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση όλου του εξοπλισμού επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των όποιων αναμεταδοτών απαιτηθούν για την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία του Συστήματος, καθώς και την υποβολή των αιτήσεων για την χορήγηση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των επικοινωνιακών συστημάτων ή όποιες άλλες Υπηρεσίες ή Φορείς απαιτούνται.
  • Εργοστασιακές δοκιμές αποδοχής και δοκιμές αποδοχής επί τόπου (επιτόπια τεστ).
  • Δοκιμές ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσης του Συστήματος.
  • Παράδοση σχεδίων, εγχειριδίων λειτουργίας και συντήρησης (τεκμηρίωση).
  • Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας στις λειτουργίες, την υποστήριξη και τη συντήρηση του Συστήματος.
  • Λειτουργία και υποστήριξη του συστήματος κατά την δοκιμαστική λειτουργία.
  • Δωρεάν εγγύηση/ συντήρηση καλής λειτουργίας για το διάστημα μετά την Οριστική Ποσοτική και Ποιοτική Παραλαβή της προμήθειας (Συστήματος), το οποίο αναφέρεται στην Τεχνική Προσφορά και αξιολογείται.

Τι περιλαμβάνει το σύστημα επικοινωνιών διαχείρισης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης:

1 Υδρόμετρο και Ασύρματος μεταδότης παλμών 5.000
2 Εργασία μεταφοράς, κατασκευή χώρου εγκατάστασης του συνόλου των ασύρματων μεταδοτών, εγκατάσταση, ρύθμιση και θέση σε λειτουργία 5.000
3 Μονάδα Gateway για την ασύρματη επικοινωνία 50 
4 Φωτοβολταϊκό σύστημα 50
5 Εργασία μεταφοράς, κατασκευή χώρου εγκατάστασης του συνόλου των μονάδων gateways με το Φ/Β σύστημα, εγκατάσταση, ρύθμιση και θέση σε λειτουργία 50
6 Εργασίες Παραμετροποίησης network server για την επέκταση της διαχείρισης της επικοινωνίας μεταξύ των μονάδων gateway και του μετρητικού εξοπλισμού 1
7 Εργασίες Παραμετροποίησης application server για την επέκταση της διαχείρισης της επικοινωνίας μεταξύ των μονάδων gateway και του μετρητικού εξοπλισμού 1

Η μελέτη έχει συνταχθεί από την Τ.Υ.Ν.Δ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png