Οι δύο αποφάσεις Δημάρχου για την εφαρμογή της ΚΥΑ, της τετράμηνης παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρόσκλησης (ΔΠ) 2/2022.

paratasi-kinofelous.jpg

Με τις αποφάσεις 105/2023 και 106/2023 του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά που δημοσιεύθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου 2023, παρατείνεται η απασχόληση 6 συνολικά ατόμων, στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρόσκλησης (ΔΠ) 2/2022, της Πράξης “ Προώθηση της απασχόλησης συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης των συμμετεχόντων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΚΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων Φορέων".  

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πρόκειται για περιπτώσεις οχτάμηνης διάρκεια απασχόλησης έως 07.02.2023 και 08.02.2023. Σύμφωνα με την σχετική διάταξη, ωφελούμενοι των οποίων η σύμβαση έχει λήξει πριν τη δημοσίευση της ΚΥΑ, επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη ισχύος της απόφασης για όλο το χρονικό διάστημα της επέκτασης του προγράμματος. Η διάρκεια της παράτασης απασχόλησης ορίζεται από 16.02.2023 (ημερομηνία έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ).

Σύμφωνα με την σχετική, από 17 Φεβρουαρίου 2023, ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρατείνεται για τέσσερις μήνες το πρόγραμμα "Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς".

Όπως διευκρινίζεται στην σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 797- 16.2.2023) μετά το πέρας της οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης, οι ωφελούμενοι συνεχίζουν να απασχολούνται για επιπλέον 4 μήνες υπό τους ίδιους όρους –που ορίζονται στη σχετική δημόσια πρόσκληση- και στις ίδιες θέσεις ανά φορέα και ειδικότητα, σε Δήμους, Περιφέρειες και λοιπά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Από την αναζήτηση σχετικών των εγγράφων, ο δήμος Αίγινας στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρόσκλησης (ΔΠ) 2/2022, έκανε 12 προσλήψεις το διάστημα από 7 Ιουνίου 2022 έως 5 Αυγούστου 2022.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png