Εγκρίθηκε τελικά με την απαιτούμενη πλειοψηφία, ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΑ, μετά την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη.

20230329_201054-keda.jpg

Με θέμα το οποίο ήρθε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου 2023, τέθηκε σε νέα ψηφοφορία ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΑ για το έτος 2023, καθώς η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιανουαρίου 2023, ακυρώθηκε, καθώς σύμφωνα με την απόφαση της Αποκεντρωμένης απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ήτοι 14 θετικές ψήφοι σε σύνολο 27 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η εισήγηση για τη διαδικασία του κατεπείγοντος

"Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έθεσε υπόψη του Σώματος ότι, κατόπιν προτάσεως του κ. Δημάρχου, τίθεται για έγκριση προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως εκτός ημερήσιας διάταξης, ως κατεπείγοντος, το θέμα με τίτλο: «Περί έγκρισης της υπ’ αριθμ. 176/2022 αποφάσεως του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας που αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού της για το οικονομικό έτος 2023 (Σχετική η υπ’ αριθμ. πρωτ. 25488/24-3- 2023 Απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής)». Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος ανέφερε προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το θέμα κρίνεται κατεπείγον καθώς η υπ’ αριθμ. 13/2023 σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: ΡΠ0ΞΩ68- Ε65) ακυρώθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 25488/24-3-2023 Απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τυπικούς λόγους, καθώς αυτή δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ήτοι 14 θετικές ψήφους. Ωστόσο η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν  μπορεί να συνεχίσει την ομαλή λειτουργία της, ειδικά την περίοδο αυτή που πλησιάζουν οι εορτές του Πάσχα και έχουν προγραμματισθεί διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις, εάν δεν αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν το πρόβλημα που προέκυψε.

Εγκρίνει τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, ως κατεπείγοντος, του θέματος με τίτλο: «Περί έγκρισης της υπ’ αριθμ. 176/2022 αποφάσεως του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας που αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού της για το οικονομικό έτος 2023 (Σχετική η υπ’ αριθμ. πρωτ. 25488/24-3-2023 Απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής)». Μετά από διαλογική συζήτηση η οποία με λεπτομέρεια αναγράφεται στα αναλυτικά πρακτικά της Συνεδρίασης

Αποφασίζει με 17 θετικές ψήφους επί 20 παριστάμενων μελών 

Ι.- Εγκρίνει την υπ’ αριθ. 176/2022 απόφαση (ΑΔΑ: ΨΠΙ2ΟΚ1Η-ΙΑΝ) του Διοικ. Σ/λίου του Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου μας με την επωνυμία "Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας" με την οποία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Νομικού αυτού Προσώπου για το οικονομικό έτος 2023. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λογοθέτης Εμμανουήλ ψήφισε παρών. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεούσης Εμμανουήλ δήλωσε αποχή. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γαλάνης Γρηγόριος διαπιστώθηκε προσωρινά απών κατά την ψηφοφορία επί του θέματος", σύμφωνα με το απόσπασμα από το πρακτικό της συνεδρίασης.

Αναβλήθηκε η συζήτηση δύο θεμάτων που αφορούσαν την ΚΕΔΑ

Τέλος, σημειώνεται ότι λόγω του ζητήματος που προέκυψε, αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση τα θέματα που αφορούσαν την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης της ΚΕΔΑ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png