Ομόφωνα αρνητική η έκφραση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου, για μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σταθμού κινητής τηλεφωνίας στη θέση Κοντός.

kairea-kinitis.jpg
Ομόφωνα αρνητική ήταν η έκφραση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, στη συνεδρίαση της 13ης Μαρτίου 2023, με θέμα: Κατάθεση άποψης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο "Διατύπωση γνώμης από το Δημοτικό Συμβούλιο επί Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: "Σταθμός Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας" στη θέση Κοντός Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πιο συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, επί 12 ψηφισάντων μελών ότι: 

Εκφράζει αρνητική γνώμη επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: "Σταθμός Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας" στη θέση Κοντός Αίγινας, διότι προκαλείται αισθητική όχληση/υποβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία εντοπίζονται ευαίσθητες χρήσης γης. Ειδικότερα, κατά την εκπόνηση της ΜΠΕ του εν θέματι έργου, δεν λήφθηκαν υπόψη τα εξής:

Σε απόσταση περίπου 1.500m ανατολικά της θέσης της κεραίας βρίσκεται ο οικισμός «Κοντός» με πληθυσμό 138 κατοίκους (απογραφή πληθυσμού 2011), και σε απόσταση 1.700m βορειοδυτικά της θέσης της κεραίας βρίσκεται ο οικισμός «Κυψέλη» με πληθυσμό 2.124 κατοίκους (απογραφή πληθυσμού 2011).

Με βάση το σχέδιο L001 της ΜΠΕ του εν θέματι έργου δεν εντοπίζονται ευαίσθητες χρήσεις σε ακτίνα 1.000m από την θέση της κεραίας. Η άποψη αυτή δεν είναι ορθή, καθώς εντός της ακτίνας 1.000m από την κεραία χωροθετείται τμήμα του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου «Παλαιοχώρα, Αίγινα» (ΦΕΚ 42/Β/1984,352/ΑΑΠ/2011, 332/Α/1936), ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το μεσαιωνικό οικισμό της Παλαιοχώρας, βυζαντινές εκκλησίες, κάστρο κ.ά. και δεν λήφθηκε υπόψη στις ευαίσθητες χρήσεις γης της περιοχής. Επίσης, εντός του αρχαιολογικού χώρου αυτού εντοπίζεται και ο Ι. Ναός του Αγ. Νεκταρίου.

Εντός της ζώνης των 1.000m από τη θέση της κεραίας και κυρίως στα βόρεια καιδυτικά εντοπίζονται εκτός σχεδίου οικιστικές συγκεντρώσεις με χρήση κατοικίας.

Εντός της ζώνης των 1.000m χωροθετούνται σημειακά μνημεία τα οποία δεν έχουν ληφθεί υπόψη, όπως οι Ι. Ναοί Προφήτη Ηλία, Αγ. Αντωνίου, Αγ. Παντελεήμονα, Αγ. Γεωργίου, Αγ. Δημητρίου, Αγ. Σωτήρα, Αγ. Πάντων, Αγ. Σπυρίδωνα και Αγίων Αποστόλων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png