Ξεκινά η περίοδος για την σύνταξη του προϋπολογισμού 2024 του Δήμου Αίγινας. Η τεχνική έκθεση για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στην κατάρτησή του.

dimos-aeginas-proypologismos.jpg
Στις 13 Νοεμβρίου διαβιβάστηκε από την Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, προς τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, το πρωτογενές αίτημα - τεχνική έκθεση με τίτλο: "Υποστηρικτικές υπηρεσίες  στην Ορθή Κατάρτιση του Προϋπολογισμού Δήμου Αίγινας έτους 2024". Το κείμενο περιέχει και ένα σύντομο "οδικό χάρτη" των διαδικασιών της περιόδου που ακολουθεί.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Το κείμενο της έκθεσης αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι: "Η προς ανάληψη δαπάνη ποσού 4.999,68 με ΦΠΑ κρίνεται αναγκαία για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου με σκοπό την ορθή και εύστοχη κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Αίγινας εντός των ενδεικτικά προκαθορισμένων ημερομηνιών, καθώς και την εκπαίδευση τόσο του προσωπικού όσο και των εκτελεστικών οργάνων του Δήμου σε θέματα που αφορούν τα βήματα κατάρτισης αυτού έως την έγκριση του.

Τα οφέλη από την παροχή του υποστηρικτικού έργου, μπορούν να αποτυπωθούν στα παρακάτω:

• Άρτια καταρτισμένος προϋπολογισμός σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία και προσαρμοσμένος στις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου .
• Έγκαιρη κατάρτιση ,υποβολή και έγκριση αυτού με σκοπό να μην παρακωλύεται η λειτουργία των Υπηρεσιών από έτος σε έτος.
• Συστηματική εκπαίδευση του προσωπικού με σκοπό την αφομοίωση των νέων οδηγιών κατάρτισης. Αποφόρτιση των Υπηρεσιών από τον όγκο εργασίας έως την ολοκλήρωση και ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Σημαντικός παράγοντας ορθής υλοποίησης του έργου αποτελεί η εκπαίδευση των εμπλεκομένων, καθώς η γνώση του θεσμικού πλαισίου, των αρμοδιοτήτων, αποτελούν σημαντικό παράγοντα ενεργοποίησης των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων. Επιπρόσθετα η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας είναι υποστελεχωμένη σε προσωπικό και το ήδη υπηρετούν προσωπικό, δύο (2) άτομα στο τμήμα π/υ προμηθειών, λογιστηρίου και αποθήκης  έχουν επιφορτωμένες προγραμματισμένες υποχρεώσεις που καθιστούν ατελέσφορη την ενασχόλησή του με αυτό.

Μέσω της δράσης αυτής εξετάζονται όλες οι ανάγκες του Δήμου με σκοπό να αποτυπωθούν αποτελεσματικά στον Προϋπολογισμό του. Συγκεκριμένα: Εξετάζονται οι προτάσεις των υπηρεσιών του Δήμου, οι προτάσεις της Διοίκησης, οι προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να αποτυπωθούν οι πραγματικές ανάγκες. Στη συνέχεια εξετάζονται και διαμορφώνονται τα τέλη, τόσο τα ανταποδοτικά όσο και μη ,και διαμορφώνεται πρόταση για το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Δεδομένου ότι προαπαιτούμενο για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού είναι η ύπαρξη Τεχνικού Προγράμματος ,συλλέγονται και εξετάζονται στοιχεία και κατατίθεται πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους.  Διαμορφώνεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο οδηγείται στη Βάση του ΥΠΕΣ για έγκριση γνώμης .

Η γνώμη του Παρατηρητηρίου εξετάζεται και αφομοιώνεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού και οδηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συλλέγονται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που συνοδεύουν τον προϋπολογισμό έως την έγκριση του.  Εξέταση των απολογιστικών στοιχείων του έτους 2023 ύστερα από το πέρας του έτους και υποστηρικτικές εργασίες και εκπαίδευση στις υπηρεσίες για την κατάρτιση της 1ης υποχρεωτικής Αναμόρφωσης , με σκοπό να αποτυπωθούν σε αυτόν τα πραγματοποιηθέντα ποσά και να συμπεριληφθούν πιστώσεις που δεν κατέστη δυνατό να προβλεφθούν κατά την κατάρτιση.

Επιπρόσθετα για το έτος 2024 θα πρέπει στον προϋπολογισμό του Δήμου να συμπεριληφθούν και τα νομικά πρόσωπα που καταργούνται σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν. του Ν.5056/2023. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας της εταιρείας με το Δήμο Αίγινας , ο Δήμος θα μπορεί να υποστηρίζεται τηλεφωνικά και ψηφιακά για την ολοκλήρωση της", αναφέρει το κείμενο της έκθεσης.                                                                 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png