Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Πλούσια είναι και αυτό το Σαββατοκύριακο η αγωνιστική δράση για τις ομάδες της Αίγινας, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϋ. Την Πέμπτη ο αγώνας του μπασκετικού Σαρωνικού. Στο ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της Α' Πειραιά ανδρών, η ΑΕ Σαρωνικός φιλοξενείται την Κυριακή στις 13.30 από την Προοδευτική στην Νίκαια, ενώ τόσο το εφηβικό όσο και το παιδικό, φιλοξενούν για την β' φάση τα αντίστοιχα τμήματα του Ιωνικού Νικαίας. Ο αγώνας του εφηβικού είναι στις 14.15, ενώ του παιδικού στις 16.15. Και οι δύο αναμετρήσεις, είναι το Σάββατο. Στο μπάσκετ και την Γ' ΕΣΚΑΝΑ ο Σαρωνικός υποδέχεται την Πέμπτη στις 21.45 την Δάφνη Αγ. Δημητρίου, το mini φιλοξενεί το Σάββατο στις 10.00 τον Διογένη Φρεαττύδας, ενώ το εφηβικό τμήμα υποδέχεται το Σάββατο στις 12.00 την Ένωση Αρμενίων Αθλητών Αθήνας. Στα τμήματα του Παναιγιναϊκού, την Κυριακή οι παγκορασίδες του συλλόγου θα υποδεχτούν τον Πορφύρα, ενώ την ίδια μέρα θα διεξαχθεί ο αγώνας των mini ανάμεσα στον Παναιγιναϊκό και την Ένωση Αμφιάλης (10.30). Για το πρωτάθλημα της Α' Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ ο Παναιγιναϊκός υποδέχεται τον Α.Ο Βάρης Αναγύρους την Κυριακή στις 12.00. Τέλος στο βόλεϋ, οι παγκορασίδες του Σαρωνικού φιλοξενούν το Σάββατο στις 12.30 στο ΕΠΑΛ τον Αίολο Ταύρου.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Για την 22η αγωνιστική του Πειραιά η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενείται από την πρωτοπόρο και αήττητη Προοδευτική (59β.). Η ομάδα της Νίκαιας σε 21 αγώνες έχει 19 νίκες και δύο ισοπαλίες, και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα (2η θέση Κερατσίνι 54β). Η ομάδα του Γιώργου Γκοβερίνου μετά την αγχωτική της νίκη με την Νίκαια (2-1) την περασμένη Κυριακή, πηγαίνει στην Νίκαια με στόχο μια καλή εμφάνιση, και γιατί όχι ένα θετικό αποτέλεσμα. Μοναδική απουσία για τον νεαρό τεχνικό ο Μαργαρώνης, ο οποίος στο ματς με την Νίκαια υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο. Κατά τα άλλα η προετοιμασία των νησιωτών συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Στο γήπεδο της Προοδευτικής αναμένεται να δώσουν το παρόν αρκετοί φίλαθλοι και των δύο ομάδων.

Η 19η αγωνιστική της Γ' ΕΣΚΑΝΑ φέρνει τον Σαρωνικό αντίπαλο της Δάφνης Αγ. Δημητρίου. Η Δάφνη είναι πρωτοπόρος στην κατηγορία με 35 βαθμούς, και με μόλις μια ήττα σε 17 αγώνες. Από την άλλη ο Σαρωνικός είναι 5ος με 29 βαθμούς, με 11 νίκες και 7 ήττες. Η ομάδα του Αντώνη Δαχρετζή μετά την άνετη εντός έδρας επικράτηση επί του Ερμή Αργυρούπολης με 77-57, θέλει μια καλή νίκη ώστε να παραμείνει σε τροχιά ανόδου. Μία νίκη επί του απόλυτου φαβορί για την άνοδο στην Β' ΕΣΚΑΝΑ, θα δώσει άλλον αέρα στους νησιώτες εν όψη δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο κλειστό του Μίλωνα, με το τζάμπολ να είναι στις 21.45.

Τέλος στο βόλεϋ, εύκολο τρίποντο για της γυναίκες του Σαρωνικού στο πρωτάθλημα της 2ης τοπικής κατηγορίας της ΕΣΠΕΔΑ, καθώς ο προγραμματισμένος αντίπαλος της Κυριακής Ερμής Περάματος, αποφάσισε να μη κατέβει στο ματς, καθώς δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για εκείνον. Έτσι το παιχνίδι της της τελευταίας αγωνιστικής κατοχυρώνεται στον Σαρωνικό με 3-0, με την ομάδα της Δήμητρας Παλαβρατζή να προετοιμάζεται πλέον για την 2η φάση.

Όσο αναφορά το πρωτάθλημα των παγκορασίδων, για την 2η αγωνιστική ο Σαρωνικός υποδέχεται τον Αίολο Ταύρου στο ΕΠΑΛ. Οι νεαρές αθλήτριες του νησιού μετά το άνετο πέρασμα από το 'Παναγιώτης Σαλπέας' (3-0 τον Φοίνικα Πειραιά), θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο ρυθμό. Στόχος της ομάδας σύμφωνα με την Παλαβρατζή είναι η πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση. Το παιχνίδι με τον Αίολο θα γίνει το Σάββατο με το πρώτο σέρβις να είναι στις 12.30. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png