Η Μαρία Πολύζου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Μιλά για το "Όραμα Ελπίδας" και τον αγώνα "Ιωάννης Καποδίστριας 2017".


Μία αθλήτρια - θρύλο, με αμέτρητες περγαμηνές, διακρίσεις και επιδόσεις, φιλοξένησε χθες το ραδιόφωνο του Aegina Portal και στο Σταύρος Ρωπαΐτης. Πρόκειται για την Μαρία Πολύζου την πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, μία υπέρ - αθλήτρια, μία εμβληματική προσωπικότητα στις μεγάλες αποστάσεις.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina PortalΕίναι η δεύτερη φορά που η πρωταθλήτρια Μαρία Πολύζου θα τρέξει στον αγώνα "Ιωάννης Καποδίστριας" στην Αίγινα. "Είναι η δεύτερη φορά που ερχόμαστε στο νησί για να τρέξουμε, αλλά αυτή τη φορά ο σκοπός μας είναι πάρα πολύ σημαντικός, καθώς μαζί με την ομάδα μου ερχόμαστε για να υποστηρίξουμε το "Όραμα Ελπίδας", λέει η Μαρία Πολύζου. Ωστόσο, μία ακόμη μεγάλη αθλήτρια θα βρίσκεται στον αγώνα "Ιωάννης Καποδίστριας 2017", είναι η Γιώτα Βλαχάκη η πιο γρήγορη Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος για το 2016, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, που στηρίζει τον Μαραθώνιο Ζωής του Marathon Team Greece By Maria Polyzou και τον σύλλογο "Όραμα Ελπίδας".

Στόχος της Μαρίας Πολύζου και του συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" για  να ξεπεράσουμε τους 42.195 εθελοντές δότες μυελού των οστών. Δηλαδή όσα και τα μέτρα ενός μαραθωνίου. Η Μαρία Πολύζου εξηγεί ότι η διαδικασία για να γίνει κανείς δότης είναι πολύ απλή. Όσιο το επιθυμούν θα μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Σύλλογος "Όραμα Ελπίδας" είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Ελπίδα" προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ".

Και φέτος η διαδικτυακή τηλεόραση του Aegina Portal θα παρουσιάσει, σε ζωντανή σύνδεση, τον αγώνα "Ιωάννης Καποδίστριας 2017" από την παραλία της Αίγινας. Την παρουσίαση θα κάνει η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα και ο Σταύρος Ρωπαΐτης.