7ο Κύπελλο Αφαία 2018. Τα αποτελέσματα και οι βραβεύσεις του αγώνα.


Φωτογραφίες: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με τη συμμετοχή διακοσίων περίπου αθλητών από την Αίγινα, αλλά και δρομέων από αθλητικούς φορείς εκτός του νησιού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον λόφο της Αφαίας στην Αγία Μαρίνα το "7ο Κύπελλο Αφαία 2018". Ο αγώνας βουνού της Κυριακής έμελε να γίνει ο τελευταίος για έναν από τους δρομείς που τον είχαν αγαπήσει και συμμετείχε ανελλιπώς σε αυτόν τα τελευταία χρόνια. Η απώλεια του Νεκτάριου είναι ένα γεγονός που γέμισε με πόνο την Αίγινα, ένας πόνος που ανθρώπινα, "σκέπασε" τις όμορφες ηλιόλουστες στιγμές εκείνου του Κυριακάτικου πρωινού. Ως Aegina Portal θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας, για τη απώλειά ενός κοντινού μας ανθρώπου και να ευχηθούμε ο Θεός να δίνει δύναμη στην οικογένεια και τους φίλους του.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αίγινας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αίγινας και την υποστήριξη των τοπικών συλλόγων Ο.Α.Κ. Αίγινας, Ε.Π.Ο.Σ. ΑΝΑΒΑΣΗ, την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ), της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας, του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού (ΚΠΣ), της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, καθώς και την συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, του Λιμεναρχείου Αίγινας, του Δασονομείου Αίγινας, καθώς και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας .

Δείτε φωτογραφίες από το 7ο Κύπελλο Αφαία 2018.

Η αθλητική εκδήλωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αίγινας έγινε σε μία πευκόφυτη περιοχή της Αίγινας, γνωστή για το αρχαιολογικό μνημείο, που φιλοξενεί τον ναό της Αφαίας. Οι αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους συγκεντρώνονταν σταδιακά από το πρωί και μετά και τις προετοιμασίες των διοργανωτών όλα ήταν έτοιμα ώστε να δοθεί η εκκίνηση των 5.000 και 15.000 μέτρων που έγινε ταυτόχρονα. Φέτος δεν είχε προγραμματιστεί κάποια ξεχωριστή διαδρομή για μαθητές, όπως συνέβαινε προηγούμενες χρονιές. Η διοργάνωση κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα. Η εκκίνηση δόθηκε για όλους στις 11 το πρωί. Πριν από την εκκίνηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη ενός από τους πρωτεργάτες και οραματιστές αυτού του αγώνα του Κυριάκου Γκαρή, ανακοινώθηκε μάλιστα και η πρόθεση του συλλόγου να δημιουργήσει ένα αθλητικό γεγονός που θα φέρει το όνομά του.

Χρειάστηκαν μόλις 0:22:02 λεπτά για τον Ανδρέα Φωτάκη του Ο.Α.Κ. Αίγινας για να ολοκληρώσει την διαδρομή των 5.000 μέτρων και να πάρει την πρώτη θέση στους άνδρες και επίσης μόλις 0:28:34 στην Φαίη Θεοδωράκη για να πάρει τη πρώτη θέση στις γυναίκες στα 5.000 μέτρα. Στην ίδια διαδρομή ο Γιώργος Ζησιμάτος επίσης του Ο.Α.Κ. Αίγινας έκανε 0:27:45, ενώ ο Άγγελος Κομνηνός τερμάτισε τρίτος 0:28:32 λεπτά. Στις γυναίκες η Σωμαράκη Κατερίνα ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 0:31:52 και κατέλαβε την δεύτερη θέση, ενώ Χαρά Στάμου του Ο.Α.Κ. Αίγινας με χρόνο 0:32:05 έλαβε την τρίτη θέση.
Στα 15.000 ο Γιώργος Γιαννούλης του ΚΟΥΡΟΣ Αίγινας, έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση τερματίζοντας σε χρόνο 1:11:16, ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Δημήτρη Λορέτζου, αθλητή του Σ.Δ.Υ. Αίγινας με χρόνο 1:18:57. Την τριάδα στην κατηγορία των ανδρών για τα 15.000 μέτρα συμπλήρωσε ο αθλητής Γεώργιος Παπαδόπουλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών με χρόνο 1:26:01.

Στα 15.000 μέτρα την πρώτη θέση στις γυναίκες έλαβε η Παναγιώτα Κακούρου με χρόνο 1:37:34, την δεύτερη η Μαρία Μαρκούλη της SKY WOMEN RUNNING TEAM με χρόνο 1:40:01 και την τρίτη θέση Αναστασία Αρώνη της GOJI BERRY RUNNING TEAM με χρόνο 1:41:13.

Οι πρώτοι κάθε κατηγορίας έλαβαν ένα ασημένιο χειροποίητο πιστό αντίγραφο του πρώτου νομίσματος, της Αιγινήτικης χελώνης, φιλοτεχνημένο από την Στέλλα Λεούση, προσφορά του Niello_Showroom. Επίσης δώρα από το Pure Sports και έναν μήνα δωρεάν γυμναστική από το γυμναστήριο ΝΑΜΑ. Τέλος, η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού είχε φροντίσει ώστε οι αθλητές να ταξιδεύουν με πολύ καλές εκπτώσεις.

Δείτε συνολικά όλα τα αποτελέσματα εδώ.

Την ιατρική κάλυψη του αγώνα είχε αναλάβει ο ιατρός κύριος Γρηγόρης Γαλάνης, μαζί με ασθενοφόρο και νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", ενώ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις φρόντισαν τα όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας. Τέλος, πολύτιμη ήταν και φέτος η αρωγή από τη Ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας με επικεφαλής τον κύριο Νεκτάριο Λαβούτα.

Ο διοργανωτής σύλλογος είχε φροντίσει και για τις ηλικιακές κατηγορίες, τις βραβεύσεις των οποίων μπορείτε να δείτε στο video. Την διοργάνωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ενώ βραβεύσεις έκαναν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νίκος Πτερούδης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης, ο διευθυντής της Τουριστικής Αστυνομίας Αίγινας κύριος Τάσος Σόρτσης, ο πρόεδρος του ΣΔΥ Αίγινας κύριος Σταύρος Γκρόζας, τα μέλη του Δ.Σ. κυρία Ανθή Γελαδάκη, Διονύσης Βουβάκης, Τέλης Σταυρόπουλος και Σωτήρης Μπήτρος, τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΔΥ Αίγινας κυρία Μάγδα Μαρίνη, πρόεδρος του συλλόγου, ο κύριος Βασίλης Ζαμπέλης, ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας της  Ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, και εκ μέρους το Aegina Portal ο κύριος Σταύρος Ρωπαΐτης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png