Στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2021, θα διεξαχθεί ο 10ος Αγώνας Δρόμου "Ιωάννης Καποδίστριας". Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη.

ioannis-kapodistrias-agonas-00.JPG

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη και η φόρμα δήλωσης για το Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας. Ο 10ος αγώνας δρόμου ''Ιωάννης Καποδίστριας'' θα γίνει στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2021. Η διοργάνωση είναι επετειακή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.  Ο Καποδίστριας ήταν ο πρώτος κυβερνήτης του νέου Ελληνικού Κράτους με πρωτεύουσα την Αίγινα. Ο αγώνας κλείνει φέτος τα δέκα χρόνια ζωής. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Επίσης στον φετινό αγώνα έχουν γίνει και αλλαγές στις διαδρομές:  η εκκίνηση θα γίνει από την Πλατεία Εθνεγερσίας, καθώς εκεί ο χώρος σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι πολύ πιο μεγάλος από την παλιά αφετηρία και είναι εφικτή η τήρηση των πρωτοκόλλων λόγω της πανδημίας και επίσης για να μην περνά η διαδρομή μπροστά από την έξοδο του λιμανιού , κάτι που δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Τα 5.000 μέτρα με την επωνυμία ''Κυριάκος Γκαρής'', θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στην πλατεία Εθνεγερσίας, που είναι απέναντι από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Οι αθλητές πάνε για 2.500 μέτρα με φορά προς Πέρδικα και μετά επιστροφή.

Τα 10.000 μέτρα κάνουν δύο φορές την διαδρομή των 5.000 μέτρων.

Η διοργάνωση αναφέρει, ότι η διαδρομή αυτή έχει δύο πλεονεκτήματα για τους αθλητές, καθώς είναι όλη ευθεία, χωρίς ανηφόρες και περνά το πεντάρι δύο φορές και το δεκάρι τέσσερις φορές μπροστά από την παραλία της Αίγινας, που είναι συγκεντρωμένος όλος ο κόσμος που παρακολουθεί τον αγώνα.

Οι αθλητές θα έχουν το χρόνο τους από το πέρασμα τους στα 2.500 - 5.000 - 7.500 - 10.000 μέτρα και θα έχουν σταθμό για νερό ανά 2.500 μέτρα.

Φέτος ο αγώνας θα είναι δύο ημέρες, το Σάββατο θα γίνουν οι παιδικοί αγώνες και την Κυριακή τα 5.000 και 10.000 χιλιάδες μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Θα υπάρχει όριο συμμετοχών για κάθε αγώνα τα 300 άτομα.

Η πληρωμή θα γίνεται μόνο με κάρτα, ώστε σε περίπτωση νέας καραντίνας ή απαγόρευσης, να είναι εφικτή η άμεση επιστροφή των χρημάτων στους αθλητές.

Για περισσότερες πληροφορίες, για το κείμενο της προκήρυξης και για τη δήλωση συμμετοχής επισκεφτείτε το www.kapodistriasrun.gr.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png