11ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας. Τα τελευταία νέα της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης της Αίγινας.

 
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στην Αίγινα ο 11ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας. Ο Βασίλης Ζαμπέλης μίλησε σήμερα το μεσημέρι στον Σταύρο Ρωπαΐτη σχετικά με τις τελευταίες ειδήσεις της μεγάλης διοργάνωσης. Όπως είπε ο Βασίλης Ζαμπέλης, η διοργάνωση βρίσκεται στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας, δηλαδή την ετοιμασία της διαδρομής, της εκκίνησης, του τερματισμού, των σταθμών των νερών κτλ.

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Αίγινας κ.Θωμάς Κουρκούνας μαζί με τους μαθητές, θα βοηθήσουν εθελοντικά των αγώνα, φροντίζοντας για την ασφάλεια των διαδρομών. Επίσης, η κ. Ράνια Πετρά και ο Σύλλογος Φιστίκι Φεστ έχουν αναλάβει το pasta party, που θα γίνει το Σάββατο 22 Ιανουαρίου από τις 7 έως τις 9 το βράδυ. Την ίδια ώρα η διοργάνωση θα παραδώσει τους αριθμούς στους αθλητές. Ο Βασίλης Ζαμπέλης εξηγεί ότι οι Αιγινήτες και όσοι επισκέπτες έρθουν το Σάββατο, καλό είναι να παραλάβουν εκείνη την ώρα τα νούμερά τους από το εστιατόριο Πετρά, στην παραλία της Αίγινας.
 
Στην ερώτηση του Σταύρου Ρωπαΐτη σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης λόγω της πανδημίας, ο Βασίλης Ζαμπέλης απάντησε, ότι με βάση το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στον αγώνα θα τρέξουν 95% εμβολισμένοι και 5% ανεμβολίαστοι.και rapit test. Υπογράμμισε ότι χωρίς rapid test και πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν μπορεί να αγωνιστεί κανένας.
 
"Εμείς αυτό που θέλουμε από τους αθλητές και από τους θεατές, είναι να φοράνε την μάσκα τους γιατί είναι υποχρεωτικό από τους κανονισμούς", απάντησε ο Βασίλης Ζαμπέλης σε ερώτηση του Σταύρου Ρωπαΐτη, σχετικά με την παρουσία πολλών αθλητών και θεατών στην περιοχή της Παναγίτσας.
 
Στους αγώνες των 10.000 και 5.000 αναμένεται να τρέξουν φέτος 650 αθλητές, χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά. "Είναι πολύ καλός ο αριθμός για την περίοδο που διανύουμε", πρόσθεσε ο Βασίλης Ζαμπέλης.
 
Στο σχόλιο του Σταύρου Ρωπαΐτη για τις καιρικές συνθήκες, ο Βασίλης Ζαμπέλης είπε ότι "Το κρύο δεν το γλιτώνουμε θα έχει γύρω στους 3-5 βαθμούς, αλλά έχουμε γλιτώσει από ότι φαίνεται την βροχή και τον δυνατόν αέρα, που για εμάς αυτά είναι τα μεγάλα εμπόδια".

Χρήσιμες πληροφορίες για την διοργάνωση:

Η βασική διαδρομή των 10.000 μέτρων για δρομείς θα έχει αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας. Στην ίδια διαδρομή θα γίνει επίσης αγώνας δρόμου 5.000 μέτρων για δρομείς και περιπατητές. Τον αγώνα διοργανώνει ο Ο.Α.Κ Αίγινας, υπό την αιγίδα του Δ.Α.Ο.Α.(Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Αίγινας) σε συνεργασία με τον ΣΔΥ Αίγινας (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αίγινας) την Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας το Νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος".
 
Οι εγγραφές έκλεισαν την Κυριακή 16/1/21 στις 24:00 το βράδυ. Ομαδικές δηλώσεις συμμετοχών από σχολεία – συλλόγους γίνονται δεκτές. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει εξασφαλίσει ειδική έκπτωση 50% για μετάβαση και επιστροφή για την περίοδο των αγώνων για τους αθλητές και για έναν συνοδό (δεν θα υπάρχει έκπτωση για αυτοκίνητα) προσφορά της Saronic Ferries. Ο αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛ.ΑΣ, και από εθελοντές. Το νοσοκομείο "O Άγιος Διονύσιος" θα παρέχει το ασθενοφόρο του αγώνα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png