Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 11ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας στην Αίγινα.


Παρά την ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία σήμερα στην Αίγινα δεν ξεπέρασε τους 6°C, ωστόσο το έντονο κρύο δεν εμπόδισε τους 450 και πλέον δρομείς, που συμμετείχαν στα 10.000 και τα 5.000 μέτρα, να απολαύσουν τις υπέροχες διαδρομές που προσέφερε ο 11ος Αγώνας Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας.  Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Παναγίτσας, κοντά στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας στην παραλία της Αίγινας.

Η ημέρα ξεκίνησε με το πρόγραμμα των παιδικών αγώνων και πιο συγκεκριμένα με τους αγώνες των 200 μέτρων για νήπια, τα 800 μέτρα για μαθητές Α' Β' Γ' Τάξης Δημοτικού και 1500 μέτρα για μαθητές Δ' Ε' & ΣΤ' Τάξης Δημοτικού. Σε αυτούς τους αγώνες συμμετείχαν 80 παιδιά.



Δείτε φωτογραφίες από την διοργάνωση εδώ.

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων, ενώ στις 12:30 έγινε ο αγώνας δρόμου των 5.000 μέτρων με την επωνυμία "Κυριάκος Γκαρής".



Η διοργάνωση βράβευσε τον κορυφαίο χορευτή της Λυρικής Σκηνής Νϊκο Μοσχή. Την βράβευση έκανε ο Βασίλης Ζαμπέλης.
 

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε ο Βασίλης Γερογιάννης, που έτρεξε στην διαδρομή των 10.000 μέτρων μαζί με την κόρη του Μαριλένα. "Δεν πρέπει να το βάζουμε ποτέ κάτω", είπε μιλώντας στο Σταύρο Ρωπαΐτη. Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια των απονομών, ο αθλητής του ΟΑΚΑ Αίγινας Παναγιώτης Καρούτσος, έδωσε το κύπελο και το μετάλλιο που είχε κερδίσει στην Μαριλένα.
   
 
Βραβεύσεις έκαναν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Πτερούδης, ο κ. Νίκος Διονυσόπουλος εκπρόσωπος της Saronic Ferries, ο Μάκης Κολέθρας, παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας το 1988, ο Σταύρος Γκρόζας από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αίγινας, Η κυρία Μάγδα Μαρίνη πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Ο κ. Νεκτάριος Λαβούτας από την Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας και ο αστυνομικός κ. Παντοφλίδης.


Τον αγώνα παρουσίασε η δημοσιογράφος της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Βίκυ Σπύρου, ενώ και φέτος σημαντικότατη ήταν η βοήθεια που προσέφερε η Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, όπως άλλωστε και το Νοσοκομείο Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος", ο ιατρός κ. Μπότσαρης, το Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού και ο ιατρός κ. Μανώλης Λογοθέτης, την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο Αίγινας. Ξεχωριστή μνεία τους μαθητές του ΓΕΛ Αίγινας και τον εκπαιδευτικό κ. Θωμά Κουρκούνα για την εθελοντική παρουσία τους στον αγώνα και βέβαια οι χορηγοί και όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση.

Οι πρώτες θέσεις στα 10.000,  5.000 και 1.500 μέτρα:

Η Στεφανία Λεοντιάδου του ΜΕΑΣ Τρίτων και ο Παναγιώτης Καρούτζος του ΟΑΚ Αίγινας ήταν πρώτοι στα 10.000 μέτρα. Στους άνδρες δεύτερος ήταν ο Θόδωρος Αναγνώστου και τρίτος ο Ανέστης Λουκάς.

Στα 10.000 μέτρα στις γυναίκες δεύτερη ήρθε η Μαρίν Μπίσκος και τρίτη Άννα Στρούμπου.

Στα 5.000 μέτρα στους άνδρες πρώτοι ήρθαν οι Γιώργος Γιαννούλης, Παναγιώτης Καρούτζος, και Πέτρος Τσιτσεκλής. Στις γυναίκες πρώτες τερμάτισαν οι Ελένη Χονδρονάσιου, Κατερίνα Σμέρνου, Νεκταρία Σταθάκη.

Στα 1.500 μέτρα πρώτος ήταν ο Γιώργος Ζαμπέλης και στις γυναίκες η Ειρήνη Τζώνη.

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα - ενδεχομένως να υπάρχουν αλλαγές μας ενημέρωσαν από την Οργανωτική Επιτροπή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png