Παναιγιναϊκός-Α.Ο.Ν. Αργυρούπολη 25-39. Για την β' φάση των παγκορασίδων Β'.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με την αναμέτρηση Παναιγιναϊκός-Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης συνεχίστηκε η β' φάση του πρωταθλήματος παγκορασίδων Β' της ΕΣΚΑΝΑ. Τελικό αποτέλεσμα 39-25 για την Αργυρούπολη η οποία έκανε επίδειξη ισχύος κόντρα στον Παναιγιναϊκό των πολλών προβλημάτων. Οι νεαρές αθλήτριες του νησιού πλήρωσαν την αγωνιστικής τους απραξία, καθώς είχαν να αγωνιστούν σε επίσημο αγώνα από της 24 Απριλίου. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί η απουσία της Έφης Ξηροτύρη (οικογενειακοί λόγοι), ενώ λόγω και των επικείμενων εξετάσεων του Γυμνασίου, αρκετές κοπέλες δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν όλες τις προπονήσεις.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Τα παραπάνω αλλά και η ποιότητα των αθλητριών του Α.Ο.Ν.Α είχαν σαν αποτέλεσμα να μη μπορεί η νησιώτικη ομάδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Στα αγωνιστικά, το ματς του Σαββάτου ξεκίνησε ιδανικά για τις φιλοξενούμενες, οι οποίες προηγήθηκαν με 14-9 στο 10', ενώ το 2-15 του β' δεκαλέπτου, έφερε μια διαφορά ασφαλείας για την ομάδα των νοτίων προαστίων. Το 29-11 του α' ημιχρόνου, προήλθε από την εξαιρετική επιθετική παρουσία της Αργυρούπολης, η οποία ήταν και η μοναδική ομάδα που βρισκόταν στο γήπεδο μέχρι εκείνη την ώρα. Από την άλλη, οι νεαρές αθλήτριες του Φίλιππου Τζίτζη εμφανίστηκαν αναίτια αγχωμένες, δείχνοντας πως είναι δύσκολο να ακολουθήσουν τον ρυθμό του αντιπάλου. Η γ' περίοδος ανάγκασε τις γηπεδούχες να ρισκάρουν κατά κάποιο τρόπο, με αποτέλεσμα να φανούν πολύ πιο ανταγωνιστικές. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα, σε συνδυασμό με τον επιθετικό πλουραλισμό η ομάδα της Αίγινας μείωσε στους 10, ενώ στο δ΄δεκάλεπτο έφτασε την διαφορά μέχρι και στους -6. Τα κορίτσια του Παναιγιναϊκού προσπάθησαν να πλησιάσουν ακόμα το σκορ, αλλά 'προδόθηκαν' από την αστοχία τους στα σουτ 3 πόντων. Το 0/12 σε σουτ έξω από τα 6.75 ήταν ένα πολύ σημαντικό αγωνιστικό στοιχείο, το οποίο ήταν αρκετό ώστε να μη δώσει την ευκαιρία στον Παναιγιναϊκό να γυρίσει το ματς. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, η επιθετική άμυνα της Αργυρούπολης σε όλον τον αγώνα που την χρέωσε μόνο με 7 φάουλ, σε αντίθεση με την παθητική άμυνα του Παναιγιναϊκού (ειδικά στο α' μέρος) που τον χρέωσε με 14 φάουλ. Το τελικό 39-25 βάση της γενική εικόνας των δύο ομάδων στο γήπεδο της Αίγινας, κρίνεται δίκαιο. Τα δεκάλεπτα 9-14, 2-15, 10-2 και 4-8.

Παναιγιναϊκός(Φιλ.Τζίτζης): Μοίρα, Μπόγρη 5, Καλέμι, Παντάκ 8, Τζουρά 8, Λορέτζο 4, Πλάκα, Ζαχαρίου, Βλάχου. Τέλος την Κυριακή στο All Star Game που διοργάνωσε η ΕΣΚΑΝΑ, ο Παναιγιναϊκός συμμετείχε με δύο αθλητές. Τον Λουκά Καλαμάκη από το προ-mini και την Μαρία Μπόγρη από τις παγκορασίδες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png