Οι αγώνες των τμημάτων υποδομής του Παναιγιναϊκού.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή δυσκολία, οι κορασίδες του Παναιγιναϊκού επικράτησαν με 56-40 της Μάνδρας για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερη κριτική, καθώς οι διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, τα νεαρά κορίτσια του νησιού να κάνουν ότι θέλουν στο 'παρκέ' του ανοικτού γηπέδου της Αίγινας. Παίζοντας κατά διαστήματα ολοκληρωτικό μπάσκετ, οι ταλαντούχες αθλήτριες του Φίλιππου Τζίτζη προηγήθηκαν με 22-8 στο α' δεκάλεπτο, με το παιχνίδι πλέον να ξεκαθαρίζει. Μια μικρή αντίσταση (14-16 το β' δεκάλεπτο) από την ομάδα της Δυτικής Αττικής υπήρξε στην β' περίοδο, με τους γηπεδούχους όμως να κρατούν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Το 36-24 του ημιχρόνου αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των χθεσινών αντιπάλων, με την συνέχεια να είναι διαδικαστική. Με την έναρξη της γ' περιόδου στο ματς, οι φιλοξενούμενες της Μάνδρας προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά οι βιαστικές τους επιθέσεις, με τα βεβιασμένα σουτ, έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Παναιγιναϊκού να ξεφύγει στο σκορ. Το 17-7 της περιόδου, έφερε τις γηπεδούχες στο +22 με το παιχνίδι πλέον να είναι ένας υγιεινός περίπατος για τον Παναιγιναϊκό. Η δ' περίοδος όπως είναι λογικό, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τις φιλοξενούμενες απλά να ρίχνουν τη διαφορά στους -16. Το τελικό 56-40 έφερε και πάλι χαμόγελα στις τάξεις του τμήματος των κορασίδων, μετά το άτυχο αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής (48-44 από τον Ιωνικό στη Νίκαια). Τα δεκάλεπτα 22-8, 14-16, 17-7 και 3-9.

Παναιγιναϊκός (Φ.Τζίτζης): Μπόγρη 6, Καρατζιά, Καλέμι, Παντελάρου Νάσια 2, Παντάκ 18, Γαλάρη, Λορέτζο 3, Ξυροτήρη 5, Μοίρα 2, Ζαχαρίου 4, Τζουρά 16, Βλάχου.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Σε ένα άκρως εντυπωσιακό παιχνίδι η Προοδευτική επικράτησε με 45-44 του Παναιγιναϊκού για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Η αναμέτρηση του ανοιχτού γηπέδου της Αίγινας ήταν συγκλονιστική, με τους βυσσινί να φεύγουν με το ροζ φύλλο, στο τέλος του αγώνα. Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξαιρετικά από την αρχή, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 17-9 στο α' δεκάλεπτο, εκμεταλλευόμενοι τόσο την αγωνιστική τους ανωτερότητα όσο και το νωθρό ξεκίνημα της ομάδας του Σπύρου Κάτσα. Το ίδιο σκηνικό και στην β' περίοδο, με τη μόνη διαφορά ότι οι φιλοξενούμενοι δεν αξιοποίησαν πλήρως την αγωνιστική του ανωτερότητα, με το +7 (16-23) να δείχνει λίγο, βάση της γενικής εικόνας των δύο αντιπάλων. Το γεγονός αυτό επέτρεψε στους γηπεδούχους να αφυπνιστούν και να παρουσιάσουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην συνέχεια. Με τον νεαρό τεχνικό να δοκιμάζει διαφορετικά συστήματα, ο Παναιγιναϊκός με συνεχή πίεση σε όλο το γήπεδο  όχι μόνο 'ψαλίδισε' την διαφορά, αλλά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Με το χρονόμετρο να δείχνει 30 λεπτά, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 33-30, με το ντέρμπι πλέον να ξεκινάει από την αρχή. Απόλυτη ισορροπία στο δ' δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να κρατούν το χαμηλό σκορ. Δυστυχώς όμως στα τελευταία λεπτά του ματς, οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού εμφανίστηκαν αγχωμένοι, με αποτέλεσμα να αστοχήσουν σε συνεχόμενες βολές, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, οι αθλητές της Προοδευτικής κέρδισαν φάουλ, με το ματς να είναι στο 44-44. Οι φιλοξενούμενοι με 1/2 σε 'νεκρό' χρόνο έκαναν το 44-45 και πήραν την νίκη, με τους αντίστοιχους του Παναιγιναϊκού να μένουν με την προσπάθεια του β' ημιχρόνου. Ο τεχνικός των νησιωτών Σπύρος Κάτσας σε δηλώσεις του στο Aegina Portal μετά το τέλος της αναμέτρησης, έκανε λόγω για 'αρνητική παρουσία του διαιτητή σε όλο τον αγώνα' και ότι 'το τελευταίο του σφύριγμα έκρινε τον τελικό νικητή', κάτι το οποίο όπως είπε παραδέχτηκε και η αντίπαλη προπονήτρια της Προοδευτικής. 'Ωστόσο το παιχνίδι χάθηκε από εμάς. Βέβαια τέτοια παιχνίδια μόνο κέρδος και εμπειρίες δίνουν στους νέους αθλητές, από τους οποίους ήδη δύο ευελπιστούμε την Κυριακή (σσ σήμερα) να είναι στην δωδεκάδα του αντρικού' κατέληξε. Τα δεκάλεπτα 9-17, 7-6, 17-7 και 11-15. Στα αξιοσημείωτα, ο Βουλγαράκης αγωνίστηκε ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε υψηλό πυρετό, ενώ ο Κώτσης αντιμετώπιζε προβλήματα στον ώμο του.

Παναιγιναϊκός (Κάτσας): Ροδίτης, Σάββας, Κάσσης 8, Βουλγαράκης 2, Αβνουλάι 4, Χρήστου 13, Κώτσης 10 (2), Μαρίνος, Κουκούμης, Γκούρι 7 (1), Στρατηγός, Σαραντόπουλος, Πετρίτης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png