Προοδευτική - Παναιγιναϊκός 55-49. Για την 5η αγωνιστική της Α' Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ.

Ρεπορτάζ - video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Αν και ξεκίνησε καλύτερα το ματς, και σε γενικές γραμμές έλεγχε τον αγώνα, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναιγιναϊκού ηττήθηκε από την Προοδευτική με 55-49. Η αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Α' γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ που διεξήχθη στο ΔΑΚ Κορυδαλλού, ξεκίνησε ιδανικά για την νησιώτικη ομάδα, η οποία προηγήθηκε στο 10 με 13-19, ελέγχοντας πλήρως το ματς. Στην β' περίοδο οι γηπεδούχες μπήκαν πιο αποφασισμένες και κατάφεραν να γυρίσουν την κατάσταση και να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενες με 33-32.

Ο συνδυασμός της ανάκαμψης των αθλητριών των βυσσινί με τα γρήγορα φάουλ (3) των Ηρακλεία Μπακομήτρου και Ειρήνη Βασιλακοπούλου, στοίχησαν στην νησιώτικη ομάδα να προστατέψει το υπέρ της σκορ, με αποτέλεσμα η μέτρια μέχρι εκείνη την ώρα Προοδευτική, να κάνει την ανατροπή. Στην γ' περίοδο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με την Προοδευτική να κρατάει το ισχνό προβάδισμα. Η δ' περίοδος ξεκίνησε με την Προοδευτική μπροστά με 43-41, και τον Παναιγιναϊκό να ψάχνει τις λύσεις κυρίως στην δημιουργία. Τα προβλήματα όμως των φάουλ, έδειξαν να στοιχίζουν στην ομάδα του Θανάση Γεωργίου, καθώς ο νεαρός coach έβλεπε τα play maker να έχουν φορτωθεί.

Η Ηρακλεία Μπακομήτρου είχε 4 με την έτερη play maker Ειρήνη Βασιλακοπούλου να φεύγει γρήγορα με 5. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μη μπορεί να κατέβει η μπάλα με ευκολία στην επίθεση, με τις γηπεδούχες να το εκμεταλλεύονται και με σκορ δεκαλέπτου 12-8 να φτάνουν στο 55-49 και σε μια πολύ σημαντική νίκη. Από την άλλη, στον Παναιγιναϊκό επικρατεί προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας πέραν του α' δεκαλέπτου, στο οποίο έδειξε να υπερτερεί. Τα δεκάλεπτα 13-19, 20-13, 10-9 και 12-8.