Οι αγώνες των τμημάτων υποδομής του Παναιγιναϊκού.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση οι κορασίδες του Παναιγιναϊκού έφυγαν με το διπλό από το κλειστό των Μεγάρων, επικρατώντας της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος με 47-35 για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Τα νεαρά κορίτσια του Φίλιππου Τζίτζη ανώτερα καθ' όλη την διάρκεια του ματς, δε δυσκολεύτηκαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων. Στα αγωνιστικά, οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει η αστοχία εκατέρωθεν. Η εικόνα του α' δεκαλέπτου άλλαξε τελείως στην β' περίοδο, με τον Παναιγιναϊκό να πατάει γκάζι και με σκορ 13-5 να πηγαίνει στο ημίχρονο προηγούμενος με 19-9. Πλέον το νερό είχε μπει στο αυλάκι, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων, βγήκε και στο παρκέ με τον Παναιγιναϊκό να βελτιώνεται σταδιακά και να φτάνει στην άνετη επικράτηση. Η λήξη του γ' δεκαλέπτου βρήκε την νησιώτικη ομάδα στους +12, με το τελευταίο δεκάλεπτο να είναι διαδικαστικό αφού παρά την απέλπιδες προσπάθειες των γηπεδούχων, η ομάδα της Αίγινας έλεγχε πλήρως την κατάσταση. Η εικόνα του παιχνιδιού, έδωσε την ευκαιρία στον τεχνικό του Παναιγιναϊκού να δώσει χρόνο και στις μικρότερες ηλικιακά αθλήτριες, με την Μαρία Βλάχου να 'κλέβει' τις εντυπώσεις. Η 12χρονη ταλαντούχα αθλήτρια των κυανοκίτρινων του νησιού, σημείωσε 4 πόντους, αγωνιζόμενη για περίπου 25 λεπτά, έχοντας πολύ καλή απόδοση. Τα δεκάλεπτα 4-6, 5-13, 15-17 και 11-11.

Παναιγιναϊκός (Φ.Τζίτζης): Μοίρα, Μπόγρη 4, Καλέμι, Παντελάρου, Παντάκ 12, Λορέτζο 8, Χαλδαιάκη, Ξυροτήρη 3, Τζουρά 14, Ζαχαρίου 2, Βλάχου 4.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Την ήττα με 65-53 από τον Άρη Νικαίας γνώρισε χθες το παιδικό του Παναιγιναϊκού. Η ομάδα του Σπύρου Κάτσα  εμφανίστηκε ανταγωνιστική αλλά οι γηπεδούχοι αφού έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία σε καίρια σημεία του ματς, κατάφεραν  να πάρουν την νίκη. Η ομάδα της Νίκαιας πήρε το προβάδισμα από την αρχή με όπλο κυρίως την καλή άμυνα, με την νησιώτικη ομάδα να προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 25-19 στο ημίχρονο με την συνέχεια να είναι ανάλογη. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πλησιάσουν το σκορ αλλά και πάλι οι καλαθοσφαιριστές του Άρη είχαν την απάντηση. Το 19-18 της γ' περιόδου πήγε την διαφορά στους +7 (44-37), με τους παίκτες της νικαιώτικης ομάδας να ελέγχουν. Στην δ' περίοδο οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί, εμφάνισαν σημάδια ανάκαμψης αλλά η αμυντική αντίδραση τους πρόδωσε. Οι 21 πόντοι του Άρη στην δ' περίοδο ήταν ο απόλυτος καθρέπτης, με τους γηπεδούχους να φτάνουν ουσιαστικά σε μια άνετη επικράτηση. Τα δεκάλεπτα 13-10, 12-9, 19-18 και 21-16.

Παναιγιναϊκός (Σ. Κάτσας): Αβντουλάι 1, Μαρίνος, Χρήστου 17 (1), Βουλγαράκης 18, Κάσσης 6, Πετρίτης, Κώτσης, Ροδίτης, Στρατηγός, Γκούρι 11.

Πρεμιέρα με νίκη για το προμίνι του Παναιγιναϊκού για το αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του συλλόγου επικράτησαν του Διογένη στην Φρεαττύδα με 39-38 και μπήκαν με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις του τμήματος. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν όμορφο θέαμα. Οι φιλοξενούμενοι του Φίλιππου Τζίτζη ξεκίνησαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 9-4 στο α' δεκάλεπτο, με καλές συνεργασίες και ασφυκτική άμυνα. Στο β´ δεκάλεπτο οι κίτρινοι της Αίγινας δέχτηκαν την πίεση του αντιπάλου αλλά με περίσσια ψυχραιμία κράτησαν το υπέρ του σκορ, με το ημίχρονο να λήγει 19-14. Ίδιο σκηνικό και στην γ' περίοδο, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο μπάσκετ. Το 10-13 της περιόδου έφερε τον Παναιγιναϊκό στους +8 ενώ λίγα λεπτά πριν το τέλος του ματς, η διαφορά έφτασε στους 13 πόντους. Στα τελευταία όμως τρία λεπτά, οι νεαροί καλαθοσφαιριστές της Αίγινας χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να το εκμεταλλευτούν και με σερί 12-2 κατάφεραν να αγχώσουν τον Παναιγιναϊκό, ο οποίος πήρε τελικά την νίκη με το ισχνό 39-38. Σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα των δύο αντιπάλων, ο Παναιγιναϊκός αν και αγχώθηκε στο τέλος, άξιζε την νίκη καθώς ήταν σαφώς ανώτερος του Διογένη. Τα δεκάλεπτα 4-9, 10-10, 10-13 και 14-7.

Παναιγιναϊκός (Φ. Τζίτζης): Άρσος 4, Καλομοίρης 2, Κορναράκης 2, Πετρίτης 2, Τάφα 1, Μακρογιάννης 2, Καλαμάκης 12, Γκρινέζος 3, Μποτσιβάλης Γ. 8, Καλέας 2, Αλυφαντής 1, Κατσούλης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png