Φοίνικας Αγίας Σοφίας - Παναιγιναϊκός 80-69. Για την 7η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια της φετινής Δ' ΕΣΚΑΝΑ, ο Φοίνικας Αγ. Σοφίας επιβλήθηκε του Παναιγιναϊκού με 80-69 για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το ντέρμπι των Καμινίων ήταν συναρπαστικό από το 1ο κιόλας λεπτό, με την ομάδα της Αίγινας να ξεκινάει εντυπωσιακά αλλά να μένει από δυνάμεις στο τέλος, και να φεύγει με την ήττα από το κλειστό της περιοχής. Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Καρανδρέα μπήκαν εξαιρετικά στο ματς, και προηγήθηκαν αρχικά με 10-1, ενώ μετά από 5 λεπτά αγώνα το σκορ ήταν 13-3.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Ο Παναιγιναϊκός εκμεταλλεύτηκε την απίστευτη αστοχία των γηπεδούχων, και με απόλυτη συνοχή σε επίθεση και άμυνα, προηγήθηκε με 16-11 του Φοίνικα στο 1ο δεκάλεπτο. Η β' περίοδος βρήκε τους νησιώτες να συνεχίζουν συγκροτημένα, και από την άλλη τους αντίστοιχους του Φοίνικα να ψάχνουν τους διαδρόμους για να ανακάμψουν. Ο Παναιγιναϊκός προσπαθούσε να κρατήσει τους γηπεδούχους σε χαμηλό σκορ, βλέποντας την ομάδα του Σωκράτη Ακτσόγλου να είναι εξαιρετικά άστοχη. Δυστυχώς όμως, από το 15ο λεπτό του ματς το σκηνικό άλλαξε, με τους γηπεδούχους όσο περνούσαν τα λεπτά, να ζεσταίνονται και με μπροστάρηδες τους Σπανό και Τσιριγωτάκη, ξεκίνησε η αντεπίθεση του Φοίνικα. Με τα σουτ πλέον να βρίσκουν στόχο, οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την εις βάρος του κατάσταση, και πήγαν στα αποδυτήρια με το ταμπλό να δείχνει το 33-33. Το 3ο δεκάλεπτο επιφύλαξε πολλές συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του κλειστού των Καμινίων, καθώς πέραν από τις εναλλαγές στο σκορ, υπήρξε πολύ ένταση αλλά και πάθος και από τους δύο αντιπάλους. Με τις δύο ομάδες πλέον στη ισορροπία, το ντέρμπι ξεκίνησε από την αρχή. Με τους γηπεδούχους πλέον με καλύτερα ποσοστά ευστοχίας, η αναμέτρηση έγινε πιο αμφίρροπη, με τον Παναιγιναϊκό όμως να κρατάει το προβάδισμα.

Το τέλος της γ' περιόδου βρήκε τους νησιώτες μπροστά με 57-53, αλλά στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο έκανε την εμφάνισή της η κούραση, με την ομάδα του Δημήτρη Καρανδρέα να μη μπορεί να ακολουθήσει. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν το ματς, και σε συνδυασμό της λογικής κούρασης των φιλοξενούμενων, τα κατάφεραν. Αφού πρώτα έλεγξαν τα ριμπάουντ, με εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων οι γηπεδούχοι ήταν ολοκληρωτικοί, με αποτέλεσμα με επιμέρους σκορ 27-12, να φτάσουν στο 80-69 και στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Μεγάλοι πρωταγωνιστές των γηπεδούχων οι Τσιριγωτάκης και Σπανός, οι οποίοι πέτυχαν παραπάνω από τους μισούς πόντους της ομάδας τους. Ο Τσιριγωτάκης με 23 με 2 τρίποντα, και ο Σπανός με 24 και 4 τρίποντα, ήταν η 'αιχμή του δόρατος' για τον Φοίνικα, με τους Κάτσα, Φλέσσα, Χαρατσή και Ξυδούς για τον Παναιγιναϊκό, να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Τα  δεκάλεπτα 11-16, 22-17, 20-24 και 27-12. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός υποδέχεται στο κλειστό των Μεθάνων την Α.Ε Ρέντη.

Παναιγιναϊκός (Καρανδρέας): Γαϊτάνος 7 (1), Κάτσας 15 (2), Στρατηγός, Τζίτζης 7 (1), Γκίκας, Καλέμι 2, Χαρατσής 12 (2), Ξυδούς 12, Γρυπαίος, Φλέσσας 14 (2), Ψωμιάδης, Χαρτοφύλαξ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png