Οι αγώνες μπάσκετ του ανδρικού και γυναικείου τμήματος του Παναιγιναϊκού.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Παναιγιναϊκός-Α.Ε Ρέντη 42-71. Για την 8η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.

Την ήττα με 71-42 από την Α.Ε Ρέντη γνώρισε ο Παναιγιναϊκός στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής των αντρών της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Η ομάδα του Δημήτρη Καρανδρέα βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα, με αποτέλεσμα η πιο έμπειρη ομάδα της Α.Ε Ρέντη να το εκμεταλλευτεί, και να φτάσει άνετα στην νίκη. Η αναμέτρηση του κλειστού των Μεθάνων ξεκίνησε καλά και για τους δύο αντιπάλους, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 13-16 με την συμπλήρωση του α' δεκαλέπτου. Στην β' περίοδο οι καλαθοσφαιριστές της Α.Ε Ρέντη μπήκαν εξαιρετικά, ελέγχοντας πλήρως το ματς σε άμυνα και επίθεση, προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 36-20.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Καρανδρέα προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά τα πολύ άσχημα ποσοστά σε σουτ εντός παιδιάς αλλά και έξω από τα 6.75 (5/30), δεν τους το επέτρεψαν. Αντιθέτως η εκπληκτική μέρα που βρέθηκε ο Μιχαλόπουλος, ο οποίος τελείωσε το ματς έχοντας 24 πόντους με 7 τρίποντα, και άξιους συμπαραστάτες τους Δρακόπουλο και Σπυράκο με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν με σχετική άνεση στην 5η τους νίκη στο πρωτάθλημα. Η 3η περίοδος και με την Α.Ε Ρέντη να έχει μια σημαντική διαφορά ασφαλείας, ο Παναιγιναϊκός προσπάθησε εκ νέου να μειώσει αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι είχαν τις απαντήσεις. Το δ' δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Παναιγιναϊκό πίσω με 57-36 με το παιχνίδι πλέον να είναι μη αναστρέψιμο. Η ομάδα του Ρέντη συνέχισε να εκτελεί έξω από τα 6.75, με την τελική διαφορά να είναι στους 29 πόντους, αφού το ταμπλό του κλειστού των Μεθάνων έδειχνε το τελικό 42-71. Από τους κυανόλευκους της Αίγινας, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάτσας με 18 (2) για να ακολουθήσει με διψήφιο αριθμό πόντων ο Χαρτοφύλαξ με 10 (1). Τα δεκάλεπτα 13-16, 7-20, 16-21 και 6-14. Ο Παναιγιναϊκός πλέον είναι αναγκασμένος να κοιτάξει την επόμενη μέρα, καθώς ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια στο ενδιαφέρον αυτό πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑΝΑ, αρχής γενομένης από το ματς της επόμενης αγωνιστικής με την Αναγέννηση Νέου Ικονίου στο Πέραμα.

Παναιγιναϊκός (Καρανδρέας): Γρυπαίος, Γκίκας, Γαϊτάνος, Ψωμιάδης 4, Τζίτζης, Χαρατσής 5 (1), Κάτσας 18 (2), Ξυδούς, Στρατηγός, Φλέσσας 3 (1), Καλέμι 2, Χαρτοφύλαξ 10 (1).


Α.Ο. Βάρης-Παναιγιναϊκός 49-42. Για την 7η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ.

Για την 7η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ, ο μαχητικός Παναιγιναϊκός ηττήθηκε από τον Α.Ο Βάρηςμε 49-42, σε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε η γενική αστοχία και των δύο, με την ομάδα της Αίγινας να φτάνει κοντά σε μια τεράστια νίκη αλλά τελικά να μη τα καταφέρνει. Η αποστολή του Παναιγιναϊκού ήταν εξ αρχής δύσκολη, καθώς έχοντας αντίπαλο τον Α.Ο Βάρης και μάλιστα στην έδρα του,ο οποίος μετά από 6 αγωνιστικές μετρούσε 5 νίκες και μόλις 1 ήττα, τα πράγματα πριν τον αγώνα ήταν δύσκολα. Τα κορίτσια όμως του coach Ποτόσογλου έδειξαν πολύ καλά στοιχεία από την αρχή, βάζοντας δύσκολα στην εξαιρετική και μια από της καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Στο α' δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι πήραν το ισχνό προβάδισμα (10-8), με το ντέρμπι να έχει και συνέχεια. Στην β' περίοδο ένα μικρό ξέσπασμα των φιλοξενούμενων, έφερε τον Παναιγιναϊκόμπροστά με 4 πόντους με δύο τρίποντα της Παπασωτηρίου, για να πάρουν στην συνέχεια τα ηνία στο σκορ οι αθλήτριες της Βάρης, με το ημίχρονο να τους βρίσκει μπροστά με 27-24. Από το σημείο αυτό και έπειτα, οι δύο αντίπαλοι ήταν πολύ άστοχοι, με αποτέλεσμα να υπάρξει χαμηλό σκορ. Στο 25ο λεπτό οι γηπεδούχοι βλέποντας την μαχητικότητα των φιλοξενούμενων του Παναιγιναϊκού, γύρισαν σε ζώνη και πίεσαν σε όλο το γήπεδο με αποτέλεσμα οι αθλήτριες της Αίγινας να εγκλωβιστούν και να χάσουν την αυτοσυγκέντρωση τους κυρίως στην επίθεση. Οι πολλές χαμένες προσπάθειες επιθετικά στοίχησαν στην ομάδα του Παναιγιναϊκού να διεκδικήσει την νίκη, που παρά την εξαιρετική τους παρουσία στην άμυνα, οι παίκτριες του Ποτόσογλου δεν έβρισκαν τις λύσεις στον επιθετικό τομέα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα της Βάρης να φτάσει στην αγχώδη νίκη, κόντρα στον αξιόμαχο Παναιγιναϊκό, ο οποίος μένει με την υπερπροσπάθεια του κυρίως στην άμυνα, αλλά να προδίδεται από την γενική του αστοχία. Η Παπασωτηρίου με 16 και η Ουκτέμπορ με 15, ήταν οι πρώτοι σκόρερ του αγώνα. Τα δεκάλεπτα 10-8, 17-16, 11-12 και 11-6. Το τελικό αποτέλεσμα και όπως αυτό ήρθε αφήνει μια μερική πικρία στους ανθρώπους του νησιώτικου συλλόγου, οι οποίοι πλέον κοιτάζουν το επόμενο ματς με τον Φοίνικα Πειραιά.

Παναιγιναϊκός (Ποτόσογλου, Λορέντζος): Γκοτσούλια, Μπακομήτρου Ηρακλεία, Μπόγρη Μαρίνα 2, Παπασωτηρίου 16 (2), Λούβαρη 1, Βασιλακοπούλου 8 (1), Μπακομήτρου Ράνια, Ουκτέμπορ 15, Κλήμη, Ξυροτήρη, Παντελάρου, Μπόγρη Μαρία.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Στο Aegina Portal χρησιμοποιούμε cookies. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε την λειτουργία του και την εμπειρία του χρήστη. Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας εάν θέλετε να επιτρέπετε τα cookies ή όχι. Λάβετε υπόψη ότι εάν τα απορρίψετε, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του Aegina Portal.