Το αγωνιστικό διήμερο των τμημάτων υποδομής του Παναιγιναϊκού.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του πρόσθεσαν οι κορασίδες του Παναιγιναϊκού στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Τα νεαρά κορίτσια του διδύμου Τζίτζη-Γκίκα επιβλήθηκαν εύκολα με 34-14 της ΝΕ Μεγαρίδας, σε ένα παιχνίδι που όπως δείχνει το σκορ κυριάρχησε η γενική αστοχία. Οι γηπεδούχες εμφανώς καλύτερες σε όλους τους τομείς, έφτασαν δίκαια σε ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα, παρ' όλο που δεν έπαιξαν το μπάσκετ που μας έχουν συνηθίσει. Γενική αστοχία των δυο αντιπάλων στο α' δεκάλεπτο, με την ομάδα της Αίγινας να βρίσκεται μπροστά με 6-3. Στο β' δεκάλεπτο οι πράσινες του νησιού βρήκαν τε εύκολα καλάθια, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τους βρει στο +12 (17-5), με την υπόθεση νικητής να ξεκαθαρίζει. Στην γ' περίοδο ο ρυθμός έπεσε, με αποτέλεσμα να να σημειωθούν μόλις 11 πόντοι. Ο Παναιγιναϊκός προηγήθηκε στο 30 με 24-9, με την συνέχεια να είναι τυπική. Στα τελευταία 10 λεπτά ο Παναιγιναϊκός βλέποντας την αδυναμία της Μεγαρίδας, προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους για να αυξήσει τη διαφορά, και παρότι δεν φάνηκε ιδιαίτερα εύστοχος, το 10-5 της περιόδου τον έφερε στο τελικό 34-14 και στους +20. Τα δεκάλεπτα 6-3, 11-2, 7-4 και 10-5. Τζουρά και Ξυροτήρη ήταν οι αιχμές του δόρατος στην επίθεση, με τις υπόλοιπες αθλήτριες να διακρίνονται κυρίως στην άμυνα, αφού μέχρι το 35ο λεπτό οι φιλοξενούμενες είχαν πετύχει μόλις 9 πόντους. Παναιγιναϊκός (Τζίτζης, Γκίκας): Σοφιανού 4, Μπόγρη 4, Καρατζιά, Παντάκ 2, Βλάχου, Τζουρά 9, Χαλδαιάκη, Γαλάρη 2, Ξυροτήρη 9 (1), Λαλάι, Ζαχαρίου 4.

Την ήττα με 52-33 από τον Άρη Νίκαιας γνώρισε το Σάββατο το παιδικό τμήμα του Παναιγιναικού. Το συγκρότημα του Σπύρου Κάτσα προδόθηκε από την ανωτερότητα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μπήκαν απόλυτα στο παιχνίδι, αφού προηγήθηκαν στο α' δεκάλεπτο με το εντυπωσιακό 15-0. Στην β' περίοδο οι νησιώτες έδειξαν μερική βελτίωση, αλλά το καταστροφικό για αυτούς α' δεκάλεπτο πηδάνε δύσκολο να ξεπεραστεί αγωνιστικά. Το 5-7 της περιόδου έφερε τον Άρη προηγούμενο με 22-5 στο ημίχρονο, με την συνέχεια να φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη για ανατροπή. Στο γ' δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βρήκαν τα καλάθια, με τους φιλοξενούμενους όμως να δείχνουν την απαιτούμενη ψυχραιμία. Η δ' περίοδος ξεκίνησε με την ομάδα της Νίκαιας στους +16 (37-21), και τους γηπεδούχους να ψάχνουν ένα μικρό θαύμα. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αρκετά δυνατό για τους δυο αντιπάλους με αποτέλεσμα να παιχτεί ωραίο μπάσκετ. Η διαφορά όμως που είχαν εξ αρχής οι φιλοξενούμενοι ήταν πέρα από αρκετή, με αποτέλεσμα το 52-33 να έρθει φυσιολογικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι 4 καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού αγωνίστηκαν με υψηλό πυρετό. Τα δεκάλεπτα 0-15, 5-7, 16-15, 12-16. Παναιγιναϊκός (Κάτσας, Καρανδρέας): Βουλγαράκης 16, Κάσσης, Χρήστου 3, Γκούρη 4, Μαρίνος 4, Στρατηγός 7, Αβντουλάι, Κότσης, Πετρίτης, Αλυφαντής.

Άλλη μια νίκη για το εντυπωσιακό φετινό προμίνι του Παναιγιναϊκού στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του νησιού παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο μπάσκετ, έφτασαν σε μια ξεκούραστη νίκη. Με πιεστική άμυνα και άκρως αποτελεσματικές επιθέσεις, οι νεαροί αθλητές του Φίλιππου Τζίτζη προηγήθηκαν 13-4 στο α' δεκάλεπτο. Το β' ήταν ελαφρώς πιο ισορροπημένο αφού οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι, με τους γηπεδούχους όμως να κρατούν το προβάδισμα. Η γ' περίοδος ξεκίνησε με τον Παναιγιναϊκό στους +10 (23-13), με την διαφορά να αυξάνεται όσο περνούσαν τα λεπτά. Το 13-4 της περιόδου έφερε του γηπεδούχους μπροστά με 36-17, με την υπόθεση νικητής να έχει πλέον ξεκαθαρίσει. Το τελικό 41-23 κρίνεται απολύτως δίκαιο, με την ομάδα της Αίγινας να φτάνει έτσι στην 6η νίκη της στο πρωτάθλημα (3 ήττες) και να περιμένει τον Φοίνικα για την επόμενη αγωνιστική. Τα δεκάλεπτα 13-4, 10-9, 13-4 και 5-6. Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): ;Άρσος 4, Μακρογιάννης 2, Κορναράκης 4, Πιπίνης 4, Κουτσούκος, Μποτσίβαλης Παναγιώτης 2, Πετρίτης 4, Καλαμάκης 10, Γκρινέζος 1, Μποτσίβαλης Γιώργος 1, Κατσούλης, Αλυφαντής 7, Τάφα, Γελαδάκης, Καλέας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png