Ο κ. Παναγιώτης Παναγόπουλος νέος προπονητής του Παναιγιναϊκού. Ξεκίνησε και συνεχίζεται η προετοιμασία των τμημάτων.


Ρεπορτάζ - επιμέλεια: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Παναγόπουλου ξεκίνησαν την προετοιμασία τους τα τμήματα αντρών και γυναικών του Παναιγιναϊκού. Ο νέος τεχνικός των νησιωτών ο οποίος είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ.), συμφώνησε σε όλα με την ομάδα του Παναιγιναϊκού, και θα αναλάβει να καθοδηγήσει τα δύο αγωνιστικά τμήματα αντρών και γυναικών στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ, ενώ θα επιβλέπει όπως είναι φυσιολογικό και τα τμήματα υποδομών του συλλόγου. Στην κάμερα του Aegina Portal μίλησε ο πρόεδρος του Παναιγιναϊκού κος Φίλιππος Τζίτζης, ο οποίος έθεσε τους στόχους του συλλόγου για την νέα χρονιά, ενώ στην συνέχεια παρουσίασε τον νέο προπονητή της ομάδας.

Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος είναι καταξιωμένος στον χώρο του μπάσκετ, καθώς ασκεί το επάγγελμα του προπονητή από το 1989, με αρκετά πλούσιο βιογραφικό. Ασχολήθηκε επί χρόνια στον εργασιακό αθλητισμό ως προπονητής της Ολυμπιακής Αεροπορίας, συμμετέχοντας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αεροπορικών Εταιρειών. Επίσης έχει εργαστεί ως προπονητής σε Παντζιτζιφιακό 1989 εφηβικό), Αετό Καλλιθέας (1990 στις γυναίκες), ΟΚΑΝΑ (1990-91, Πρωτάθλημα Επιχειρήσεων), Αιγαίο, Βουλιαγμένη, Αργυρούπολη (Γυναίκες), Αμαζόνες Πολιτείας (1992-1994) με τις οποίες κέρδισε δύο ανόδους, Ακαδημία 89, Φοίνικας Αγίας Σοφίας, Α.Ο. Κωφών (1999-2001), ΚΑΟ Γέρακας (2002-2003), Κρόνος Γέρακας (2003-2004), Αιξωνή (2011-2012, Αντρικό), Παλαίμαχοι Γλυφάδας (2013-2015), Δάφνη Αγίου Δημητρίου (Α2), παγκορασίδες, και Ίκαρος Καλλιθέας (Εφηβικό, βοηθός).

Τον Μάιο του 1999 μάλιστα, ανέλαβε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών, ως ομοσπονδιακός προπονητής. Με την Εθνική Κωφών συμμετείχε σε τουρνουά εκτός Ελλάδας (Γερμανία, Ουκρανία, Ισπανία, Σλοβενία), πετυχαίνοντας μόνο νίκες, με αποτέλεσμα να πάρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρόκριση στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2000 στην Πάτρα. Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές του Παναγιώτη Παναγόπουλου κατέλαβαν αήττητοι την 1η θέση, παίρνοντας ταυτόχρονα την μεγάλη πρόκριση στα τελικά της Ολυμπιάδας στη Ρώμη το 2001. Στην ιταλική πρωτεύουσα κατέκτησαν την 3η θέση, μια σπουδαία επιτυχία η οποία ήταν πρωτόγνωρη για την ιστορία της Εθνική ομάδας.

Το 2002 δε, η εθνική Κωφών κατέλαβε την 1η θέση (χρυσό μετάλλιο) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας, με τον νέο προπονητή βέβαια να μη δίνει το παρόν καθώς μια διαφορά φιλοσοφίας με την ομοσπονδία, τον είχε θέσει εκτός ομάδας. Ο νέος τεχνικός του συλλόγου με την μεγάλη εμπειρία του, αναμένεται να βοηθήσει τους αθλητές του νησιού να βελτιωθούν σε αρκετά σημεία, ενώ σύμφωνα με τα λόγια του, θα προσπαθήσει να πείσει τους καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού να δίνουν το παρόν σε κάθε προπόνηση κατά την διάρκεια της σεζόν παρά τα προβλήματα (βλ. ανοικτό γήπεδο). Στα της προετοιμασίας του συλλόγου, οι προπονήσεις συνεχίζονται χωρίς προβλήματα, με τον coach Παναγόπουλο να δίνει έμφαση στην φυσική κατάσταση και στην τακτική.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png