Παναιγιναϊκός - Βουλιαγμένη 64-67. Για την 4η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ Αντρών.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ένα τρίποντο του Διαμαντή 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης, χάρισε την νίκη στην Βουλιαγμένη με 67-64 επί του μαχητικού Παναιγιναϊκού για την 4η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ αντρών. Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά από την Πέμπτη για την ομάδα της Αίγινας. Πιο συγκεκριμένα, η αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο κλειστό των Μεθάνων με γηπεδούχο τον Παναιγιναϊκό. Λόγω όμως της τροποποίησης των δρομολογίων, ήταν αδύνατο να ταξιδέψουν οι ομάδες λόγω της συχνής ώρας έναρξης των αγώνων, και επίσης ήταν αδύνατο να προλάβουν για την επιστροφή τους μετά το τέλος του αγώνα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal





Το μεγάλο αυτό πρόβλημα που συνέβη τις τελευταίες μέρες, δυστυχώς θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό σημείο (31 Δεκεμβρίου), σύμφωνα με τους ανθρώπους του συλλόγου τα τμήματα αντρών και γυναικών θα αναγκαστούν να αγωνιστούν όλα τα παιχνίδια στα γήπεδα της Αττικής. Έτσι λοιπόν μετά από συνεννόηση της νησιώτικης ομάδας με ΕΣΚΑΝΑ και Βουλιαγμένη, ο αγώνας της 4ης αγωνιστικής διεξήχθη στο κλειστό της Βάρης (έδρα Βουλιαγμένης), με τον Παναιγιναϊκό να αγωνίζεται ως τυπικά γηπεδούχος. Στα αγωνιστικά, το ματς ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους στην απόλυτη ισορροπία. Το α' δεκάλεπτο έληξε 18-18, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να προηγούνται με 31-29 στο ημίχρονο. Στο γ' δεκάλεπτο οι καλαθοσφαιριστές του Παναγιώτη Παναγόπουλου μπήκαν καλύτερα στο παρκέ του κλειστού της Βάρης, και κατάφεραν να φτάσουν στο +2 (49-47), με την συμπλήρωση 30 λεπτών στο ματς.

Στην κρίσιμη 4η περίοδο, η Βουλιαγμένη ξαναπήρε τα ηνία στο σκορ, με τον Παναιγιναϊκό να έχει τις απαντήσεις. Το χρονόμετρο έδειχνε 1,30 πριν το τέλος, με την Βουλιαγμένη να βρίσκεται στο +5, με τον Σπύρο Κάτσα να ευστοχεί με δύσκολο τρόπο σε σουτ 3 πόντων και να μειώνει στους 2 την διαφορά. Το παιχνίδι βρίσκεται 24 δευτερόλεπτα πριν την τελική κόρνα της γραμματείας, και την Βουλιαγμένη μπροστά με 64-62. Στο σημείο αυτό ο Τσουράπης πέτυχε γκολ-φάουλ, ισοφαρίζοντας σε 64-64 για τον Παναιγιναϊκό, ενώ είχε και μία βολή. Δυστυχώς για εκείνον και την ομάδα του, αστόχησε στην ελεύθερη βολή, με την κατοχή πλέον στην Βουλιαγμένη.

Οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας των Ανατολικών Προαστίων είχαν 23 δευτερόλεπτα για την επίθεσή τους, στα οποία επέλεξαν να μην εκδηλώσουν άμεση επίθεση. Τελικά 2 δευτερόλεπτα πριν την λήξη, ο Διαμαντής ευστόχησε σε ένα ασύλληπτο σουτ έξω από τα 6.75, χαρίζοντας μια τεράστια νίκη για την ομάδα του. Τα συναισθήματα για τις δύο ομάδες ανάμεικτα. Από τη μία οι παίκτες της Βουλιαγμένης να πανηγυρίζουν το απίστευτο buzzer beater του έμπειρου καλαθοσφαιριστή, και από την άλλη ανήμποροι να πιστέψουν τι είχε συμβεί οι καλαθοσφαιριστές αλλά και οι άνθρωποι του Παναιγιναϊκού. Σε ένα ματς στο οποίο παρά τις δυσκολίες ο Παναιγιναϊκός ήταν εξαιρετικός, με την νίκη όμως να πηγαίνει σε άλλα χέρια. Το τελικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως τα τελευταία δευτερόλεπτα, άφησαν μια πικρή γεύση στην ομάδα της Αίγινας. Τα δεκάλεπτα 18-18, 11-13, 20-16, 15-20. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενείται από τον Προφήτη Ηλία.

Παναιγιναϊκός (Παναγόπουλος): Κάτσας Γιάννης 5 (1), Γκίκας, Μαθιουδάκης, Χελιώτης 2, Χαρτοφύλαξ 12 (1), Κάτσας Σπύρος 14 (2), Κάτσας Βαγγέλης, Τσουράπης 13, Κάτσας Άγγελος 18 (2), Γαρυφάλλου, Κωτσής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png