Το αγωνιστικό διήμερο του Παναιγιναϊκού. Εκτός έδρας νίκη για τους άνδρες, ήττα για τις γυναίκες.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με το σπουδαίο διπλό από το κλειστό των Καμινίων επέστρεψε στην Αίγινα το αντρικό τμήμα του Παναιγιναϊκού. Το συγκρότημα από την Αίγινα επικράτησε με 55-50 του Προφήτη Ηλία, σημειώνοντας παράλληλα την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ήταν ντέρμπι καθ’όλη την διάρκεια του, καθώς οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Το σκορ της 1ης περιόδου βρήκε του γηπεδούχους μπροστά με 19-16, με τον Παναιγιναϊκό να ανακτά το προβάδισμα στην συνέχεια. Με όπλο τις διορθωτικές κινήσεις στην άμυνα σε συνδυασμό τις αποτελεσματικές επιθέσεις, η ομάδα του νησιού κατάφερε να περάσει μπροστά στο ημίχρονο με 31-28. Στην γ’ περίοδο οι δυο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ, με τους κυανόλευκους πάντως να κρατούν τα ηνία και να δείχνουν σε καλύτερη μοίρα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal




Μετά από 30 λεπτά αγώνα οι νησιώτες ήταν μπροστά με 41-36, μια διαφορά η οποία ήταν σχεδόν αρκετή βάση γενικής εικόνας, ώστε να τους δώσει την νίκη. Μια απλή διαχείριση του σκορ στην 4η περίοδο θα ήταν αρκετή για τους φιλοξενούμενους ώστε να φύγουν με το διπλό από τα Καμίνια, με τους καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού να εμφανίζονται αποφασισμένοι για την κατάκτηση της 1ης νίκης τους στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά προσπάθησαν να πλησιάσουν διεκδικώντας το ροζ φύλλο αγώνα, το οποίο όμως πήγε τελικά στα χέρια των νησιωτών, με το ταμπλό να γράφει το τελικό 55-50 για την ομάδα του Παναιγιναϊκού. Αυτή ήταν η 1η νίκη για την ομάδα της Αίγινας στο πρωτάθλημα μετά από 5 αγώνες. Στον πάγκο των νησιωτών κάθισε για πρώτη φορά φέτος ο Μάκης Παπαευθυμίου. Ο νέος τεχνικός του Παναιγιναϊκού συνδύασε με νίκη το ντεμπούτο του, ενώ απέναντι του είχε την πρώην ομάδα του. Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Σπύρος και Άγγελος Κάτσας με 16 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα 19-16, 9-15, 8-10, 14-14.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Ψωμιάδης 2, Κάτσας Γιάννης, Μαθιουδάκης 6, Χαρατσής 9 (2), Χαρτοφύλαξ 1, Κάτσας Σπύρος 16, Χελιώτης 2, Τσουράπης 9, Κάτσας Άγγελος 10 (1), Γαρυφάλλου.

Βαριά ήττα από την Τερψιθέα γνώρισαν οι γυναίκες του Παναιγιναικού για την 5η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας της ΕΣΚΑΝΑ. Το νησιωτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 82-24 από την ομάδα των νοτίων προαστίων στο ΔΑΚ της Γλυφάδας, ένα παιχνίδι του οποίου το τελικό σκορ τα λέει όλα. Ανώτερη σε όλα τα σημεία η Τερψιθέα, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα της Αίγινας, η οποία προσπάθησε να εμφανιστεί κάπως πιο ανταγωνιστική, χωρίς όμως να καταφέρει και πολλά. Το α’ δεκάλεπτο έληξε με της γηπεδούχες να προηγούνται με 23-4. Ίδια εικόνα και στα τρία επόμενα δεκάλεπτα, με την Τερψιθέα να φτάνει στο εντυπωσιακό 82-24 και στην 3η της νίκη στο πρωτάθλημα. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναιγιναϊκός μετά τις 2 νίκες των 2 πρώτων αγωνιστικών (μεσολάβησε το ρεπό την 3η αγωνιστική), έχει γνωρίσει 2 συνεχόμενες ήττες και μάλιστα με βαρύ σκορ. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός αντιμετωπίζει την Φιλοθέη Μαγούλας εκτός έδρας.
Τα δεκάλεπτα 23-4, 15-8, 28-8, 16-4.

Παναιγιναϊκός: Γκοτσούλια 2, Μπακομήτρου Ηρακλεία 2, Μπακομήτρου Ράνια, Βεργή, Μπακρατσά, Ουκτέμπορ 5, Λούβαρη, Μαυροδάκου 5, Βασιλακοπούλου 6, Αναγνωστοπούλου 4, Φακίρη.

Τέλος, ο προγραμματισμένος αγώνας της Κυριακής για το πρωτάθλημα Γ’ Παίδων ανάμεσα στον Παναιγιναϊκό και τον Πειραϊκό Σύνδεσμο στο ανοικτό της Αίγινας δεν διεξήχθη, καθώς η ομάδα του Πειραϊκού δεν προσήλθε. Το παιχνίδι όπως είναι λογικό κατοχυρώθηκε στην ομάδα της Αίγινας με συνολικό σκορ 20-0.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png