Το αγωνιστικό διήμερο του Παναιγιναϊκού με Φιλοθέη Μαγούλας και Απόλλων Πειραιά-Μοσχάτου.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 64-37 από την Φιλοθέη Μαγούλας γνώρισε ο Παναιγιναϊκός για την 6η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα της Coach Βροχίδου παρά την γενικά καλή εικόνα,δεν κατάφερε και πολλά, με τις γηπεδούχες να είναι εμφανώς ανώτερες και να φτάνουν στην νίκη σχετικά εύκολα. Το 1ο δεκάλεπτο στο κλειστό ΔΑΣΚΑΛ βρήκε την ομάδα της Μαγούλας μπροστά με 17-6, με το ημίχρονο να λήγει 29-15. Στο β’ ημίχρονο οι αθλήτριες του Παναιγιναϊκού προσπάθησαν να φανούν πιο ανταγωνιστικές ώστε να βρεθούν πιο κοντά στο σκορ, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Η διαφορά των δυο αντιπάλων βρέθηκε στο 30 στους 20 πόντους (47-27), με το παιχνίδι να παίρνει διαδικαστικό χαρακτήρα στην συνέχεια. Το τελικό 64-37 υπέρ της Φιλοθέη κρίνεται απολύτως δίκαιο, με τον Παναιγιναϊκό να δείχνει μερική βελτίωση, σε σχέση μετά τα τελευταία παιχνίδια, η οποία θα γίνει μεγαλύτερη μέσα από τη δουλειά σύμφωνα με τους ανθρώπους του νησιωτικού συλλόγου. Η ομάδα της Αίγινας παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα (2 νίκες στις 2 πρώτες αγωνιστικές), έχει υποστεί 3 συνεχόμενες ήττες. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναικός υποδέχεται τον ΠΟΚ Έσπερο. Από την αναμέτρηση του ΔΑΣΚΑΛ έλειπαν η Γκοτσούλια και η Σοφιανού η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού. Στην Φιλοθέη Μαγούλας αγωνίζεται η Νατάσα Μουζάκη. Η 34χρονη (1.90 ύψος) πρώην σέντερ του Σπόρτιγκ ήταν η αιχμή του δόρατος για την ομάδα της. Η πολύπειρη αθλήτρια τελείωσε τον αγώνα έχοντας 24 πόντους, ενώ μάζεψε και 20 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 17-6, 12-9, 18-12, 17-10.


Παναιγιναϊκός (Βροχίδου): Βεργή2, Μπακομήτρου Ηρακλεία 1, Μπακομήτρου Ράνια, Μπόγρη Μαρία 2, Μπίτσιου, Λούβαρη, Μαυροδάκου 3 (1), Βασιλακοπούλου 10 (1), Αναγνωστοπούλου 3, Μπακρατσά 16 (3), Φακίρη, Μπόγρη Μαρίνα.

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Παναιγιναϊκός στο ματς με τον Απόλλων Πειραιά-Μοσχάτου, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να φτάνουν στην νίκη με 72-64. Η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Δ’ κατηγορίας αντρών της ΕΣΚΑΝΑ που διεξήχθη στο 2ο κλειστό του Μοσχάτου με την ομάδα του νησιού τυπικά γηπεδούχο, ήταν σε γενικές αμφίρροπη με τον Απόλλωνα να επικρατεί στα σημεία και να συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα. Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται αρχικά με 16-11, με το α’ δεκάλεπτο να λήγει 21-13. Στην 2η περίοδο οι νησιώτικη ομάδα πατούσε καλύτερα στο παρκέ του Μοσχάτου, με τον Απόλλων όμως να κρατάει το προβάδισμα. Το ημίχρονο έκλεισε με την πειραιώτικη ομάδα μπροστά με 40-29. Στο γ’ δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 55-43 στο τέλος της περιόδου. Η διαφορά είχε φτάσει μέχρι και τους 18 πόντους για την ομάδα του Απόλλωνα, με το συγκρότημα του Μάκη Παπαευθυμίου να πραγματοποιεί την δική της αντεπίθεση στην συνέχεια. Το δ’ δεκάλεπτο ήταν εξαιρετικό για τους κυανόλευκους της Αίγινας, οι οποίοι είχαν σε πολύ καλή ημέρα τους Σπύρο και Άγγελο Κάτσα. Ο Παναιγιναϊκός έφτασε ακόμα στους -4, με την ομάδα του Απόλλωνα με τεράστια ψυχραιμία στο τέλος, να φτάνει στο τελικό 72-64 και στην συνέχιση του αήττητου στο πρωτάθλημα. Στις τάξεις των νησιωτών επικρατεί μια σχετική πικρία από το τελικό αποτέλεσμα, ενώ υπάρχουν και παράπονα για αρκετά σφυρίγματα της διαιτησίας. Παρ’ολα αυτά, οι άνθρωποι του συλλόγου είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την εικόνα της ομάδας τελευταία, η οποία όπως υποστήριξαν αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα πιο πολύ στην συνέχεια παρά τα γνωστά προβλήματα με τις προπονήσεις. Τα δεκάλεπτα 13-21, 16-19, 14-15, 21-17.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Χελιώτης, Καλέμι, Γκίκας, Μαθιουδάκης 9, Χαρατσής 2, Χαρτοφύλαξ 3, Κάτσας Σπύρος 15 (3), Ψωμιάδης 2, Τσουράπης 16, Κάτσας Άγγελος 17 (1), Γαρυφάλλου.

Τέλος, ο προγραμματισμένος αγώνας Προοδευτική-Παναιγιναϊκός για το πρωτάθλημα των κορασίδων που επρόκειτο να διεξαχθεί το Σάββατο αναβλήθηκε, με την διοργανώτρια αρχή να ορίζει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του. 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png