Γ.Σ. Μέγαρα-Παναιγιναϊκός 56-62. Για την 11η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ πανηγυρίζει από την Δευτέρα το βράδυ ο Παναιγιναϊκός για την 11η αγωνιστική. Το συγκρότημα του Μάκη Παπαευθυμίου αν και λαχτάρισε στο τέλος, έκαμψε την αντίσταση του ΓΣ Μεγάρων με 62-56. Η αναμέτρηση του κλειστού της περιοχής των Δυτικών Προαστίων ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους του Παναιγιναϊκού οι οποίοι παρά την ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων στο τέλος, έδειξαν σε καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλο και πήραν δίκαια την νίκη.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal






Στο 1ο δεκάλεπτο ο Παναιγιναϊκός προηγήθηκε με 19-16, με το ημίχρονο να τον βρίσκει μπροστά με 36-30. Στην 3η περίοδο τα πράγματα έγιναν πιο απλά για την ομάδα της Αίγινας, αφού με τους Σπύρο και Άγγελο Κάτσα σε μεγάλα κέφια, οι νησιώτες έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 18 πόντους διαφορά. Το 4ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το σκορ στο 53-38 για τον Παναιγιναϊκό, με τα Μέγαρα όμως να εκμεταλλεύονται τις διαφοροποιήσεις της 5αδας των νησιωτών, καθώς οι Άγγελος και Βαγγέλης Κάτσας αποχώρησαν από το ματς με 5 φάουλ ο καθένας, με τον Χαρτοφύλαξ (έπαιζε από το 6ο λεπτό με 3 φάουλ) να τους ακολουθεί λίγο αργότερα, και να φτάνουν στο -3 (56-59) 2 λεπτά πριν το τέλος.

Στις τελευταίες κρίσιμες αυτές στιγμές του παιχνιδιού ο νεαρός Μάριος Γκούρι με εκπληκτική άμυνα ‘εκλεψε’ την μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον Σπύρο Κάτσα να κερδίσει το φάουλ των γηπεδούχων και με 2/2 ελεύθερες βολές να αποκαταστήσει την τάξη, με το σκορ πλέον να πηγαίνει στο 56-61. Η τελική διαφορά μάλλον αδικεί την νησιώτικη ομάδα η οποία ήταν σαφώς ανώτερη καθ’ολη την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά τα πολλά φάουλ που φορτώθηκαν οι καλαθοσφαιριστές του Μάκη Παπαευθυμίου, έφερε στο τέλος το αγχωτικό 62-56, το οποίο παρ’ολα αυτά παραμένει ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Παναιγιναϊκού η οποία θέλει να δει με περισσότερη αισιοδοξία την παρουσία της στο πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Διψήφιο αριθμό πόντων για τους κυανόλευκους είχαν οι Σπύρος και Άγγελος Κάτσας με 23 και 18 αντίστοιχα. Από την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής έλειπαν οι Ψωμιάδης και Τσουράπης. Τα δεκάλεπτα 16-19, 14-17, 8-17, 18-9.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Κάτσας Γιάννης 2, Μαθιουδάκης 7, Καλέμι 2 (6ρ.), Χαρτοφύλαξ 8, Κάτσας Σπύρος 23 (2), Κάτσας Βαγγέλης 2, Γκούρι, Κατσας Άγγελος 18, Γαρυφάλλου, Γκίκας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png