Α.Ο. Σαρωνικός-Α.Ε.Καλλιθέας 45-48. Για την 13η αγωνιστική των Εφήβων της ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 45-48 από την Α.Ε. Καλλιθέας γνώρισε την Κυριακή το μεσημέρι ο Σαρωνικός για το εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο ανοικτό της Αίγινας ήταν αμφίρροπο μέχρι το τέλος, με την ομάδα του νησιού να βάζει δύσκολα στην πρωτοπόρο και αήττητη στο πρωτάθλημα Καλλιθέα, με την τελευταία πάντως να παίρνει το σπουδαίο διπλό στα τελευταία λεπτά. Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι του Θωμά Σκληρού ξεκίνησαν εντυπωσιακά το ματς, και προηγήθηκαν στο α' δεκάλεπτο με 14-11. Στο 2ο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, και έφεραν το παιχνίδι στην ισοπαλία μετά από 20 λεπτά αγώνα (25-25).

Με την εξαιρετική παρουσία των νεαρών καλαθοσφαιριστών του Σαρωνικού κόντρα στην πρωτοπόρο Α.Ε. Καλλιθέας, το ντέρμπι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, με τους νησιώτες πάντως να προηγούνται με την συμπλήρωση 30 λεπτών με 36-35. Το 4ο δεκάλεπτο όπως μαρτυρά και το σκορ του 3ου δεκαλέπτου, το ματς ήταν συγκλονιστικό και φαινόταν πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αυτές οι λεπτομέρειες έδωσαν τελικά την νίκη στην φιλοξενούμενη ομάδα η οποία με σκορ 13-9 έφτασε στο 48-45 και στην συνέχιση της εξαιρετικής της παρουσίας στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Σαρωνικός παρά την ήττα ήταν αρκετά ανταγωνιστικός, κάτι που ίσως δεν περίμεναν ούτε οι ίδιοι καλαθοσφαιριστές της ομάδας, καθώς στο ματς του α' γύρου είχαν ηττηθεί με το βαρύ 71-36. Στις δυσκολίες του παιχνιδιού κόντρα στην Α.Ε. Καλλιθέας, είχε αναφερθεί ο τεχνικός των νησιωτών προς τους παίκτες του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της εβδομάδας, με τον Θωμά Σκληρό να τους ζητά ελεύθερο παιχνίδι, χωρίς άγχος και με σκοπό να το ευχαριστηθούν.

Οι συγκεκριμένες οδηγίες του νεαρού τεχνικού έδειξαν να εκτελούνται, με τους μπλε του νησιού να εμφανίζουν πολύ καλά σημάδια στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να αγχώνουν τον αντίπαλο. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο coach του Σαρωνικού δήλωσε στο Aegina Portal: "Γνωρίσαμε μια ήττα η οποία κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες αλλά ταυτόχρονα συνοδεύτηκε από ενθαρρυντικά μηνύματα εν αναμονή του επόμενου κρίσιμου παιχνιδιού με τον Προμηθέα στην Νίκαια. Η διάθεση των παικτών και ο έλεγχος του ρυθμού του αγώνα, μας έδωσαν την ευκαιρία να διεκδικήσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό τη νίκη, απέναντι στην πρώτη και αήττητη ομάδα του ομίλου μας.

Ένα κατά κοινή ομολογία ενδιαφέρον ματς το οποίο ανεξαρτήτου αποτελέσματος ήταν ένα δυνατό και πολύ θετικό τεστ για την συνέχεια. Ευελπιστούμε σε ανάλογες εμφανίσεις που θα μας οδηγήσουν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος", κατέληξε. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις εξέδρες του ανοικτού γηπέδου της Αίγινας, βρέθηκε και ο νυν τεχνικός της αντρική ομάδας της Καλλιθέας Βαγγέλης Καβάσιλας, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε προπονητής του αντρικού τμήματος του Σαρωνικού. Ο έμπειρος coach με αφορμή τον αγώνα, βρήκε την ευκαιρία να δει από κοντά αγαπημένα του πρόσωπα τα οποία τον υποδέχθηκαν με υποδειγματικό τρόπο. 
 
Τα δεκάλεπτα 14-11, 11-14, 11-10, 9-13. 
 
Α.Ο. Σαρωνικός (Σκληρός): Ρουμπάς, Κώτσης, Κρητικός, Μαρμαρινός, Βουλγαράκης 19, Ζαχαρίου 2, Στρατηγός 14 (2), Κατσούλης, Κανάκης, Πασχάλης 2, Νικολαΐδης 8, Μαρίνης. 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png