Προμηθέας Νίκαιας-Α.Ο. Σαρωνικός 57-55. Για το εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα που ισοδυναμεί με αποκλεισμό από την συνέχεια γνώρισε το πρωί της Κυριακής το εφηβικό τμήμα του Σαρωνικού στο μπάσκετ από το αντίστοιχο του Προμηθέα. Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε με 57-55 στο ντέρμπι της αγωνιστικής, και πήρε εκείνη την πολυπόθητη πρόκριση στην επόμενη φάση, σε ένα παιχνίδι άκρως συγκλονιστικό. Η αναμέτρηση του κλειστού της Νίκαιας ήταν αμφίρροπη από την αρχή ως το τέλος, με τον Προμηθέα να φτάνει στο 57-55 έχοντας ένα καθοριστικό 3ο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Σαρωνικού πάντως να έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία. Στα αγωνιστικά τώρα, το τέλος α’ δεκαλέπτου βρήκε την νησιώτικη ομάδα μπροστά με το ισχνό 12-11, με το 13-13 της β’ περιόδου να τον βρίσκει στο υπέρ του 25-24. Στην 3η περίοδο οι γηπεδούχοι εγκλώβισαν τους νησιώτες στην άμυνα, με αποτέλεσμα να βρουν πολλούς διαδρόμους επιθετικά και με σκορ 15-8 να πάρουν κεφάλι με 39-32. Στο 4ο δεκάλεπτο ο Σαρωνικός επέστρεψε, καθώς ήταν πιο αποτελεσματικός στην επίθεση, αλλά η ‘Αχίλλειος Πτέρνα’ του ήταν η άμυνα.

Παρά το άκρως παραγωγικό του 4ο δεκάλεπτο (22π), δέχθηκε 18 πόντους οι οποίοι ήταν ικανοί ώστε να τον φέρουν πίσω στο σκορ, με την ομάδα του Προμηθέα να φτάνει τελικά στην νίκη με 57-55, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς. Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Βουλγαράκης και Στρατηγός με 24π και 11π αντίστοιχα. Το άγχος που έφερε αρκετά λάθη αλλά και κάποιες λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, έκρινε σύμφωνα με τους ανθρώπους του νησιωτικού συλλόγου την ήττα, με την ομάδα του Σαρωνικού πλέον να αλλάζει στόχους. Ο προγραμματισμός της συνέχειας με τον χρόνο που ακολουθεί να είναι μεγάλος για τον σωστό σχεδιασμό της μεταβατικής περιόδου του συλλόγου, είναι το κύριο μέλημα των ανθρώπων του Σαρωνικού.

Τα δεκάλεπτα 11-12, 13-13, 15-8, 22-18. Α.Ο. Σαρωνικός (Σκληρός): Ρουμπάς, Κανάκης 2, Μαρμαρινός, Βουλγαράκης 24 (1), Ζαχαρίου, Στρατηγός 11 (2), Πασχάλης 3, Νικολαΐδης 6, Μαρίνης 9.