Απόλλων Πειραιά-Μοσχάτου-Παναιγιναϊκός 81-78. Για την 19η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 81-78 από τον Απόλλων Πειραιά-Μοσχάτου γνώρισε την Δευτέρα το βράδυ ο Παναιγιναϊκός για την 19η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Το νησιώτικο συγκρότημα είχε εξ αρχής δύσκολη αποστολή, καθώς η ομάδα του Απόλλωνα είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία με μόλις 1 ήττα στο πρωτάθλημα. Παρά του ότι ο Παναιγιναϊκός πήγε ως αουτσάιντερ στην αναμέτρηση του κλειστού του Μοσχάτου, όχι μόνο εμφανίστηκε ανταγωνιστικός, αλλά λίγο έλειψε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και γιατί όχι να 'κλέψει' ακόμα και την νίκη στο τέλος. Συγκεκριμένα, η  ομάδα του Μάκη Παπαευθυμίου πραγματοποιώντας το καλύτερο φετινό της και όχι μόνο δ' δεκάλεπτο, έβαλε εξαιρετικά δύσκολα στους πρωτοπόρους σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδι της τρέχουσας σεζόν της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal






Στα αγωνιστικά, το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα για τις δύο ομάδες, με το 14-14 τους 1ου δεκαλέπτου να αντικατοπτρίζει πλήρως την αγωνιστική εικόνα του παιχνιδιού. Στην β' περίοδο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, με αποτέλεσμα να κλέψουν πολλές μπάλες και να προηγηθούν με 39-34 στο ημίχρονο. Ίδια σχεδόν εικόνα και στο 3ο δεκάλεπτο, με τους καλαθοσφαιριστές του Απόλλωνα να δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση και με όπλο τα σουτ έξω από τα 6.75 να φτάνουν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (61-51). Στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου όλοι πίστεψαν ότι οι γηπεδούχοι θα έφταναν σε μια άνετη επικράτηση, εκτός από τον coach Παπαευθυμίου και τους παίκτες του. Με αντεπίθεση διαρκείας οι νησιώτες κατάφεραν αφού πρώτα 'ροκάνισαν' την διαφορά, να βρεθούν μια ανάσα από τον αντίπαλο και να διεκδικήσουν κάτι το οποίο πριν το ματς φαινόταν εξαιρετικά δύσκολο. Στα τελευταία συγκλονιστικά δευτερόλεπτα του παιχνιδιού, ο Απόλλων είναι μπροστά με 80-75, με τον Κώστα Πατμανίδη να ευστοχεί σε τρίποντο και να μειώνει σε 80-78, με τον τεχνικό των γηπεδούχων να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι κέρδισαν 2 βολές και ευστόχησαν στη μία, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την ευκαιρία στην επίθεσή τους να στείλουν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. Δυστυχώς όμως, το σουτ που επιχείρησαν έξω από τα 6.75 δεν βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μοσχάτου να πάρει μια από τις πιο δύσκολες νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα. Το τελικό αποτέλεσμα και όπως αυτό ήρθε άφησε μια πικρία στους ανθρώπους του Παναιγιναϊκού, οι οποίοι όμως φάνηκαν αρκετά αισιόδοξοι για την συνέχεια, έχοντας πάντα το συγκεκριμένο παιχνίδι ως παρακαταθήκη. Στόχος της ομάδας σύμφωνα με τους ανθρώπους της διοίκησης, η συνέχεια των καλών εμφανίσεων και στο τέλος το ταμείο για την φετινή σεζόν, στο ιδιαίτερα δύσκολο πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Διψήφιο αριθμό πόντων για τον Παναιγιναϊκό είχαν πέντε καλαθοσφαιριστές, με τον Πατμανίδη να είναι ο πρώτος σκόρερ με 17, και τον Άγγελο Κάτσα να ακολουθεί με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα 14-14, 25-20, 22-17, 20-27.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Κάτσας Γιάννης 6 (1), Μαθιουδάκης 10, Μπρούστας, Πατμανίδης 17 (1), Καρανδρέας 10, Χαρτοφύλαξ 8, Κάτσας Σπύρος 10 (1), Καραγιάννης 4, Κάτσας Άγγελος 13 (1), Καλέμι, Γαρυφάλλου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png