Α.Σ. Απρόβλεπτοι-Παναιγιναϊκός 42-87. Για την 21η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Ήττα για το mini από τον Διογένη Φρεαττύδας.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την πιο μεγάλη νίκη σε έκταση της μικρής χρονικά ιστορίας του πέτυχε το βράδυ της Δευτέρας το αντρικό τμήμα μπάσκετ του Παναιγιναϊκού. Το συγκεκριμένο τμήμα που πρωτοεμφανίστηκε στα μπασκετικά δρώμενα το Σεπτέμβριο του 2016 και συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ την σεζόν 2016-2017, επικράτησε με το εμφαντικό 87-42 των Απρόβλεπτων στο ΔΑΚ του Κορυδαλλού, για την 21η αγωνιστική της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του Μάκη Παπαευθυμίου σε μια παράσταση για έναν ρόλο, δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στους Απρόβλεπτους, φτάνοντας στην 4η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Στα αγωνιστικά τώρα, από το 1ο κιόλας λεπτό φάνηκε ότι οι φιλοξενούμενοι θα ήταν οι απόλυτα πρωταγωνιστές στο παρκέ του κλειστού του Κορυδαλλού, αφού με άμυνα για σεμινάριο που έφερε πολλούς πετυχημένους αιφνιδιασμούς, η ομάδα της Αίγινας προηγήθηκε στο 10λεπτο με 25-8.

Στην β’ περίοδο οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν στην επίθεση, με την άμυνα όμως να συνεχίζει να είναι για αυτούς η ‘Αχίλλειος Πτέρνα‘. Με σκορ δεκαλέπτου 15-15, το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναγιναϊκό μπροστά με 40-23, μια διαφορά η οποία ουσιαστικά του έδινε ένα σαφές προβάδισμα για την νίκη, με τους καλαθοσφαιριστές του coach Παπαευθυμίου όμως να μη δείχνουν διάθεση να κατεβάσουν στροφές. Με ηγέτες και σκόρερ τους Σπύρο και Άγγελο Κάτσα και με άξιους συμπαραστάτες στο σκοράρισμα τους Μαθιουδάκη και Καρανδρέα, οι νησιώτες έφτασαν στην λήξη της γ’ περιόδου στο +26 (63-37). Η δ’ περίοδος όπως δείχνει και το 63-37 ήταν μια τυπική διαδικασία για τους νησιώτες, οι οποίοι παρ’ολα αυτά συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο τελικό 87-42, καθώς το δεκάλεπτο έληξε με το εκκωφαντικό 24-5.

Παρά τις εμφανείς αδυναμίες που έδειξε η ομάδα των Απρόβλεπτων στο παιχνίδι της, η νίκη του Παναιγιναϊκού δεν παύει να είναι ιστορική, καθώς οι 45 πόντοι διαφοράς αποτελούν ρεκόρ για το νεοσύστατο τμήμα του συλλόγου. Πρώτος σκόρερ στο ίσως καλύτερο του παιχνίδι της φετινής σεζόν ο Σπύρος Κάτσας, ο οποίος τελείωσε το ματς έχοντας 24 πόντους με 3 τρίποντα, με την σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Άγγελος Κάτσας να σημειώνει 22 με επίσης 3 τρίποντα. Διψήφιο αριθμό πόντων για ακόμα μια φορά από τον Κώστα Μαθιουδάκη με 17 με 2 τρίποντα, με τον ανεβασμένο τελευταία Δημήτρη Καρανδρέα να προσθέτει 13 πόντους με 1 τρίποντο. Όπως είναι λογικό, απόλυτα ευχαριστημένοι από την νίκη η οποία συνοδεύτηκε με σπουδαία εμφάνιση, έμειναν οι άνθρωποι του νησιωτικού συλλόγου, οι οποίοι έκαναν λόγο για συνέχεια των τελευταίων καλών εμφανίσεων της ομάδας, και συγκεκριμένα από το τελευταίο ματς με αντίπαλο τον ισχυρό φέτος Απόλλων Πειραιά Μοσχάτου, στο οποίο ο Παναιγιναϊκός εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός, γνωρίζοντας την ήττα στο τέλος με 78-81.
Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός αντιμετωπίζει τον ΟΚ Ελευσίνας.

Τα δεκάλεπτα 8-25, 15-15, 14-23, 5-24.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Κάτσας Γιάννης 4, Μαθιουδάκης 17 (2), Κάτσας Σπύρος 24 (3), Καρανδρέας 13 (1), Κάτσας Άγγελος 22 (3), Καλέμι 7, Πατμανίδης, Καραγιάννης, Γαρυφάλλου.


Την ήττα με 50-59 από τον πολύ δυνατό φέτος Διογένη Φρεαττύδας γνώρισε το Σάββατο ο Παναιγιναϊκός για το πρωτάθλημα mini της ΕΣΚΑΝΑ. Στο ντέρμπι του ανοικτού γηπέδου της Αίγινας ο Διογένης φρόντισε από την αρχή σχεδόν να επιβεβαιώσει τον τίτλο της πιο φορμαρισμένης ομάδας του ομίλου, η οποία ίδρωσε πάντως ώστε να κάμψει την αντίσταση του Παναιγιναϊκού. Στα αγωνιστικά, το συγκρότημα του Φίλιππου Τζίτζη μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι, και μάλιστα προηγήθηκε με 14-12 στο α’ δεκάλεπτο. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια, καθώς οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατάνε γκάζι στην β’ περίοδο με αποτέλεσμα να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι με 26-21. Στην γ’ και δ’ περίοδο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρεθούν κοντά στο σκορ, με την μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου όμως, να κρατάει πάντα την πρωτοπορία στο σκορ. Το τελικό 59-50 για τον Διογένη κρίνεται δίκαιο βάση της εικόνας του παιχνιδιού, με την ομάδα πάντως του νησιού να κερδίζει τις εντυπώσεις. Διψήφιο αριθμό πόντων για τους νησιώτες είχαν οι Καλαμάκης και Καλομοίρης με 16 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα 14-12, 7-14, 15-17, 14-16.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Άρσος 2, Καλομοίρης 13, Βατικιώτης, Καλαμάκης 16 (1), Μακρογιάννης 9, Πετρίτης, Γκρινέζος 8, Αλυφαντής, Κορναράκης 2, Κουτσούκης, Καλέας, Τζίτζης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png