Α.Ο. Κεραυνός Βάρης-Παναιγιναϊκός 44-48. Για την 23η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Νίκη και για το mini επί του Πορφύρα.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Τι και αν παρατάχθηκε με μόλις 6 παίκτες στο κλειστό Γυμναστήριο της Βάρης, ο Παναιγιναϊκός έφυγε θριαμβευτής καθώς επικράτησε του τοπικού Κεραυνού με 48-44, σημειώνοντας την 6η νίκη του στο πρωτάθλημα και την 3η συνεχόμενη. Η αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ, κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην δημιουργία, με τις δυο ομάδες να δίνουν την προσοχή τους πρωτίστως στην άμυνα. Αυτό σημαίνει ότι κυριάρχησε η αστοχία εκατέρωθεν, με τους νησιώτες να περιορίζουν τον αντίπαλο στις γνωστές επιθετικές του αρετές και να φεύγουν με το διπλό, από μια ομολογουμένως δύσκολη έδρα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal






Στα αγωνιστικά τώρα, παρά τις πολλές ελλείψεις η ομάδα του νησιού έδειξε να πατάει καλύτερα στο παρκέ του Νέου Κλειστού της Βάρης, και παρ’ολο που δεν ήταν καλή επιθετικά, η απόλυτη συνοχή της στην άμυνα της έδωσε τελικά το ροζ φύλλο αγώνα. Η α’ περίοδος τελείωσε με τον Παναιγιναϊκό προηγούμενο με το ισχνό 10-6. Στην β’ περίοδο οι δυο ομάδες έδειξαν να βελτιώνονται κάπως επιθετικά, με την ομάδα του coach Παπαευθυμίου να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 22-16. Στο γ’ δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι γύρισαν σε ζώνη με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν αρκετά την απόδοση τους, με αποτέλεσμα να βρουν τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και να κλείσουν το δεκάλεπτο στο -1 (35-36). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο 4ο δεκάλεπτο, με τον Παναιγιναϊκό να έχει το μομεντουμ και να παίρνει μια πανάξια νίκη με 48-44. Ο αγώνας μπορεί να μην είχε και τόσο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους νησιώτες, αλλά νίκη δεν παύει να είναι σημαντική και κυρίως ψυχολογική καθώς ο Παναιγιναϊκός κατάφερε να περιορίσει τον πολύ δυνατό φέτος Κεραυνό Βάρης στους 44 πόντους ενεργητικό, οι οποίοι αποτελούν αρνητικό ρεκόρ όχι μόνο στην έδρας του, αλλά και στην μέχρι στιγμής παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ.

Δυο φορές έχει πέσει κάτω από τους 50 πόντους φέτος ο Κεραυνός. Την 2η αγωνιστική στην εντός έδρας νίκη του επί της Ακαδημίας Ελευσίνας με 49-46, και την 11η αγωνιστική στην ήττα με 68-48 από τον Άρη Γλυφάδας και πάλι εντός έδρας. Πρώτος σκόρερ των κυανόλευκων αλλά και του αγώνα ο Δημήτρης Καρανδρέας. Ο γεννημένος την 1η Φεβρουάριου του 1984 πολύπειρος σέντερ σημείωσε 16 πόντους, έχοντας μαζέψει 26 ριμπάουντ. Πολλοί καλοί σε απόδοση τα αδέρφια Σπύρος και Άγγελος Κάτσας, με τον Μαθιουδάκη να είναι για ακόμα μια φορά εξαιρετικός (14π). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Πατμανίδης, ο οποίος αποτελεί μια σημαντική και αξιόπιστη λύση για τον προπονητή του, συνεχίζει να είναι τραυματίας και έλειπε από το παιχνίδι. Το Aegina Portal επικοινώνησε με τους ανθρώπους της διοίκησης του Παναιγιναϊκού και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Φίλιππο Τζίτζη ο οποίος εμφανώς χαρούμενος με το αποτέλεσμα χαρακτήρισε την συγκεκριμένη νίκη ως ‘την μεγαλύτερη στην ιστορία του τμήματος‘, καθώς ήρθε κόντρα στην 2η ομάδα της βαθμολογίας και μάλιστα στην έδρα της. Επίσης έδωσε τα εύσημα στον προπονητή και τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι όπως τόνισε με μόλις 6 παίκτες στο χθεσινό ρόστερ κατάφεραν να πετύχουν μια σπουδαία νίκη. Τέλος, ευχήθηκε ανάλογη συνέχεια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, η οποία θα γίνει οδηγός για την νέα χρονιά. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός αντιμετωπίζει τα Μέγαρα.
Μετά τα αποτέλεσμα των αγώνων της Δευτέρας, ο Απόλλων Πειραιά-Μοσχάτου ανακηρύχθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής.
Τα δεκάλεπτα 6-10, 10-12, 19-14, 9-12.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Κάτσας Γιάννης 3, Γκίκας, Καρανδρέας 16 (26ρ), Μαθιουδάκης 14 (1), Κάτσας Σπύρος 7 (2), Κάτσας Άγγελος 8 (1).

Άλλη μια άνετη επικράτηση για το τμήμα mini του Παναιγιναϊκού. Το νεανικό συγκρότημα του συλλόγου επιβλήθηκε με 72-56 του Πορφύρα στο ανοικτό της Αίγινας μετά από σπουδαία εμφάνιση. Στα αγωνιστικά τώρα, ένα καταιγιστικό 1ο δεκάλεπτο έφτανε και περίσσευε για το mini του Παναιγιναϊκού ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση νικητής, με τους νησιώτες να προηγούνται με 25-10. Στο β’ δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φανούν πιο ανταγωνιστικοί χωρίς όμως να καταφέρουν και πολλά, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δυο αντιπάλων ήταν πέρα από εμφανής. Το σκορ μετά από 20 λεπτά αγώνα ήταν 37-24 για τους μικρούς του Παναιγιναϊκου, με τον τεχνικό Φίλιππο Τζίτζη να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους μικρότερους ηλικιακά καλαθοσφαιριστές της ομάδας οι οποίοι έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία. Το τελικό 72-56 κρίνεται απολύτως δίκαιο με τους νησιώτες να έχουν σύνθεση τους τον Καλαμάκη ο οποίος ήταν για ακόμα μια φορά εξαιρετικός, τελειώνοντας το παιχνίδι έχοντας πετύχει 26 πόντους.

Τα δεκάλεπτα 25-10, 12-14, 14-15, 15-17.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Άρσος 4, Καλομοίρης 6, Κορναράκης 4, Καλαμάκης 26, Μακρογιάννης 7 (1), Πετρίτης 6, Καλέας 4, Αλυφαντής 3, Γκρινέζος 5, Τζίτζης 7, Κουτσούκης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png