Παναιγιναϊκός-Γ.Σ. Μεγάρων 70-50. Για την 24η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Ήττες για mini και προμίνι.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης
Την περίοδο εξαιρετικής φόρμας που διανύει τελευταία επιβεβαίωσε για ακόμα ένα ματς ο Παναιγιναϊκός. Το συγκρότημα της Αίγινας επιβλήθηκε με 70-50 του ΓΣ Μεγάρων, πετυχαίνοντας την 7η νίκη του στο πρωτάθλημα και την 4η συνεχόμενη. Η αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ διεξήχθη στο κλειστό των Μεγάρων, με γηπεδούχο τυπικά τον Παναιγιναϊκό. Στα αγωνιστικά, οι δυο αντίπαλοι ξεκίνησαν αρκετά ισορροπημένα το παιχνίδι, με την 1η περίοδο να τους βρίσκει ισόπαλους με 16-16. Στη β’ περίοδο ο Παναιγιναϊκός βελτιώθηκε αμυντικά, εγκλωβίζοντας τον αντίπαλο με αποτέλεσμα το 16-7 να του δώσει ένα καλό προβάδισμα εν όψη συνέχειας.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal






Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα της Αίγινας μπροστά με 32-23, ένα προβάδισμα το οποίο όχι μόνο κράτησε με ευκολία, αλλά το διεύρυνε κατά πολύ. Με τους Καρανδρέα, Μαθιουδάκη και Σπύρο Κάτσα σε μεγάλα κέφια, και τον Άγγελο Κάτσα να σκοράρει κατά ριπάς, οι νησιώτες έφτασαν με σχετική άνεση στην νίκη, φτάνοντας την διαφορά στους +20. Το ηλεκτρονικό ταμπλό έγραψε το τελικό 70-50 για τον Παναιγιναϊκό, ο οποίος πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη του και την 7η συνολικά στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Απόλυτα ευχαριστημένοι από την εικόνα της ίσως πιο φορμαρισμένης ομάδας του ομίλου τελευταία, έμειναν οι άνθρωποι του συλλόγου, οι οποίοι εξήραν μεταξύ άλλων και το άριστο κοουτσάρισμα του τεχνικού Μάκη Παπαευθυμίου. Ο νεαρός coach έχει μεταμορφώσει με τις οδηγίες του την ομάδα, με την διοίκηση του συλλόγου να εμφανίζεται απόλυτα ευχαριστημένη από την επιλογή της. Διψήφιο αριθμό πόντων από τον εκπληκτικό Άγγελο Κάτσα με 21 με 4 τρίποντα, Καρανδρέα με 14 με 1 τρίποντο, Μαθιουδάκη με 13 και Σπύρο Κάτσα με 12 με 2 τρίποντα. Στα αξιοσημείωτα τέλος, η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους του Κώστα Πατμανίδη. Ο 23χρονος ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής του Παναιγιναϊκού αν και εμφανώς επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του, αγωνίστηκε κανονικά. Πλέον ο Παναιγιναϊκός είναι στο 7-13 και βρίσκεται στην 8η θέση με 27 βαθμούς μετά από 20 αγώνες. Την επόμενη αγωνιστική η νησιώτικη ομάδα αντιμετωπίζει τον Άρη Γλυφάδας.

Τα δεκάλεπτα 16-16, 16-7, 17-16, 21-11.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Κάτσας Γιάννης 4, Μαθιουδάκης 13, Καραγιάννης, Πατμανίδης, Καρανδρέας 14 (1), Κάτσας Σπύρος 12 (2), Γκίκας 6, Κάτσας Άγγελος 21 (4), Καλέμι.

Την ήττα με 62-59 από τον Προφήτη Ηλία εκτός έδρας γνώρισε το Σάββατο το τμήμα mini του Παναιγιναϊκου, με την ομάδα του νησιού πάντως να έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία. Χαρακτηριστικά, ο μόνιμος πρώτος σκόρερ των νησιωτών Λουκάς Καλαμάκης, χρεώθηκε πολύ γρήγορα 3 φάουλ με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να είναι προσεκτικός, ενώ στην συνέχεια ένα ακόμα φάουλ και μια τεχνική ποινή, τον έφερε πρόωρα στον πάγκο με 5 φάουλ. Οι άνθρωποι του συλλόγου εξέφρασαν για αυτό το γεγονός πολλά παράπονα προς την διαιτησία, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Παρά τα γρήγορα φάουλ και την αποβολή στην συνέχεια, ο νεαρός καλαθοσφαιριστής πρόλαβε να σημειώσει 20 πόντους. Στα αγωνιστικά τώρα, το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τον Παναιγιναϊκο, ο οποίος προηγήθηκε με 20-19 στην α’ περίοδο. Στην β’ περίοδο οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στην απόλυτη ισορροπία (34-34 ημίχρονο), με την ομάδα της Αίγινας στο γ’ δεκάλεπτο να πατάει γκάζι και με σκορ 19-6 να ξεφεύγει με 53-40. Δυστυχώς όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τόσο την δυναμική τους όσο και την νευρικότητα των νεαρών του Παναιγιναϊκού η οποία προήλθε σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας από τις διαιτητικές αποφάσεις, εμφανίστηκαν άκρως επιθετικοί και με απόλυτο έλεγχο στα αμυντικά τους καθήκοντα, πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό σκορ να είναι 62-59.

Τα δεκάλεπτα 19-20, 15-14, 6-19, 22-6.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Κατσάμπαλης 8, Κουτσούκης, Καλαμάκης 20, Πετρίτης Δ, Πετρίτης Σπ. 2, Άρσος, Αλυφαντής 7 (1), Τζούτζι, Γκρινέζος 17 (1), Τζίτζης 4, Καλέας.

Παρά την γενικά καλή εικόνα, ένα καταστροφικό β’ δεκάλεπτο ήταν αρκετό ώστε το τμήμα προμίνι του Παναιγιναϊκού να γνωρίσει την ήττα από τον Πορφύρα με 52-30. Στο α’ δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 12-6, ενώ με σκορ β’ δεκαλέπτου 22-4, πήγαν στο +24 (34-10) με την συνέχεια να είναι διαδικαστική. Πρώτος σκόρερ των νησιωτών ο νεαρός Άρσος με 14, με τον Κορναράκη να ακολουθεί με 12π.

Τα δεκάλεπτα 12-6, 22-4, 6-12, 12-8.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Άρσος 14, Πιπίνης, Κορναράκης 12, Μετούσι Δ, Κατσάμπαλης, Μετούσι Χ, Βατικιώτης 2, Φάμπιο, Χαντζηκωσταντίνου, Αξιώτης, Μετούσι Μ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png