Παναιγιναϊκός-Άρης Γλυφάδας 57-74. Για την 25η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Νίκη για το προμίνι επί της Ελευθερίας Μοσχάτου.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την 1η του ήττα μετά από 4 συνεχόμενες νίκες γνώρισε το βράδυ της Δευτέρας ο Παναιγιναϊκός. Το νησιωτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 57-74 από τον Άρη Γλυφάδας ο οποίος έκανε άλμα για την είσοδο του στην πεντάδα. Στην αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ που διεξήχθη στο ΔΑΚ της Γλυφάδας με τον Παναιγιναϊκό τυπικά γηπεδούχο, ο Άρης ήταν εμφανώς καλύτερος και αφού πρώτα αξιοποίησε το δυνατό του όπλο που ακούει στο όνομα πρέσινγκ, έφτασε με σχετική άνεση στην νίκη. Οι άνθρωποι βέβαια του νησιωτικού συλλόγου, έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία, καθώς όπως τόνισαν οι διαιτητές δεν κράτησαν τα προσχήματα στα φάουλ. Ο Παναιγιναϊκός διαμαρτύρεται για υπέρ του φάουλ που δεν σφυρίχτηκαν, σε αντίθεση με αρκετά φάουλ που δόθηκαν στον αντίπαλο, που ουσιαστικά και πάντα σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας, δεν έγιναν.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal





Παρά πάντως τα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών, οι νησιώτες αποδέχτηκαν την ανωτερότητα της ομάδας της Γλυφάδας. Στα αγωνιστικά τώρα, οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν εντυπωσιακά στο παρκέ του κλειστού της Γλυφάδας, και προηγήθηκαν με 23-9 στο 1ο δεκάλεπτο. Η διαφορά των 14 πόντων ήταν αρκετή ώστε να νιώσει την απαιτούμενη ασφάλεια ο Άρης, με τον Παναιγιναϊκό να δυσκολεύεται στην συνέχεια να πλησιάσει. Πολλά χαμένα εύκολα καλάθια, σε συνδυασμό με νωθρή εικόνα στην άμυνα, έφεραν την ομάδα της Γλυφάδας στο +14. Στο β‘ δεκάλεπτο οι κυανόλευκοι βρήκαν τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, με την άμυνα όμως να αποτελεί ‘αγκάθι’. Με σκορ δεκαλέπτου 21-18, το συγκρότημα του Μάκη Παπαευθυμίου μείωσε στους -11 (30-41), με την διαφορά να πέφτει στους -9 (46-55) μετά από 30 λεπτά αγώνα. Στην δ’ περίοδο οι καλαθοσφαιριστές της ομάδας των Νοτίων Προαστίων της Αττικής έδειξαν αρκετή διάθεση επιθετικά, με τους νησιώτες να έχουν να αντιμετωπίσουν και την κούραση (ελάχιστες προπονήσεις, λόγω έλλειψης γηπέδου). Η τελική διαφορά των 17 πόντων ίσως να αδικεί την ομάδα του coach Παπαευθυμίου, με την νίκη όμως να πηγαίνει δικαίως στον Άρη Γλυφάδας, ο οποίος μπορεί να κάνει όνειρα ακόμα και για την 5η θέση, η οποία οδηγεί στα play off, με νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στα Μέγαρα. Από την άλλη πλευρά, το νικηφόρο σερί των 4 αγωνιστικών δεν είχε συνέχεια για την ομάδα της Αίγινας, η οποία έπεσε επάνω σε μια ομάδα που ουσιαστικά ‘καιγόταν’ για την νίκη. Διψήφιο αριθμό πόντων για τους νησιώτες είχαν οι Μαθιουδάκης, Καρανδρέας και Σπύρος Κάτσας με 16, 14 και 10 αντίστοιχα. Την επόμενη (26η) και τελευταία αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Νέου Ικονίου Περάματος εκτός έδρας.

Τα δεκάλεπτα 9-23, 21-18, 16-14, 11-19.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Κάτσας Άγγελος 8 (1), Μαθιουδάκης 16, Κάτσας Γιάννης, Γκίκας 2, Καρανδρέας 14, Κάτσας Σπύρος 10 (1), Καλέμι, Πατμανίδης 5, Μπρούστας, Μαρίνος.

Την νίκη με 45-33 επί της Ελευθερίας Μοσχάτου πανηγυρίζει από το πρωί της Κυριακής το τμήμα προμίνι του Παναιγιναϊκού. Το συγκρότημα του Φιλίππου Τζίτζη αν και με αρκετά ‘νεκρά’ διαστήματα στο παιχνίδι του, ήταν εμφανώς καλύτερο από την την ομάδα του Μοσχάτου, με την νίκη να έρχεται φυσιολογικά. Στο 1ο δεκάλεπτο υπήρξε απόλυτη ισορροπία για τους δυο αντιπάλους (5-5), με το 2ο να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τελικό νικητή. Με τους Κορναράκη και Κατσάμπαλη σε μεγάλα κέφια, και τον νεαρό Άρσο να ακολουθεί, ο Παναιγιναϊκός με 18-10 προηγήθηκε στο ημίχρονο με 23-15, και παρά την νωθρή εικόνα στο 3ο δεκάλεπτο (9-9), οι νησιώτες έφτασαν στην νίκη με το τελικό σκορ να είναι 45-33. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο ανοικτό γήπεδο της Αίγινας, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην εξέδρα να χειροκροτούν στο τέλος και τις δυο ομάδες για το θέαμα που προσέφεραν.
Τα δεκάλεπτα 5-5, 18-10, 9-9, 13-9.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Άρσος 8, Κορναράκης 14, Βατικιώτης 5 (1), Χατζηδημητρίου, Χατζηκωνσταντίνου, Μετούσι Χ, Κατσούλης 2, Μετούσι Δ, Αξιώτης 2, Μετούσι Δ, Πλέπι 2, Κατσάμπαλης 11.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png