Αναγέννηση Νέου Ικονίου-Παναιγιναϊκός 59-65. Για την τελευταία αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Νίκη και για το mini επί της Α.Ε. Καλλιθέας.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με νίκη ολοκλήρωσε την φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ ο Παναιγιναϊκός. Η ομάδα της Αίγινας επικράτησε με 65-59 της Αναγέννησης Νέου Ικονίου στο Πέραμα, καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 30 βαθμούς. Στα αγωνιστικά, Το συγκρότημα του Μάκη Παπαευθυμίου παρ’ολο που αγωνίστηκε για ακόμα μια φορά με πολλές ελλείψεις, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην νίκη, με την διαφορά των 6 πόντων που έγραψε ο ηλεκτρονικός πίνακας στο τέλος να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς οι νησιώτες ήταν ανώτεροι καθ’ όλη την διάρκεια του σαραντάλεπτου. Οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν αρκετά δυνατά το ματς και προηγήθηκαν με 15-11 στο α’ δεκάλεπτο. Στην 2η περίοδο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, και με σκορ δεκαλέπτου 13-11 μείωσαν στους 2 πόντους (24-26).

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal







Στο γ’ δεκάλεπτο ο Παναιγιναϊκός παίζοντας αρκετά συγκεντρωμένα, βρέθηκε στο +5 (45-40), με την διαφορά να την κρατάει χωρίς ιδιαίτερο άγχος, αφού οι ερυθροκίτρινοι παρά τις προσπάθειές τους στην επίθεση, συνέχισαν να εμφανίζουν πολλά κενά στην άμυνα, με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν σε κανένα σημείο να απειλήσουν ουσιαστικά την ομάδα του coach Παπαευθυμίου. Το τελικό 65-59 μάλλον αδικεί την ομάδα του νησιού, η οποία αν ήταν πιο προσεκτική στο τέλος, θα έφευγε από το κλειστό του Νέου Ικονίου με διψήφια διαφορά. Ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση από τον Άγγελο Κάτσα, ο οποίος σημείωσε 23 πόντους και ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του αγώνα. Διψήφιο αριθμό πόντων από τους Μαθιουδάκη (13π) και Καρανδρέα (12π), ενώ αρκετά καλός ήταν και ο Πατμανίδης (9π), ο οποίος έδειξε να ξεπερνάει τον πρόσφατο τραυματισμό του. Αίσθηση πάντως αποτέλεσε η παρουσία του νεαρού Χάρη Μαρίνου. Ο 14χρόνος ταλαντούχος καλαθοσφαιριστής του Παναιγιναϊκού ήταν εξαιρετικός , τελειώνοντας τον αγώνα έχοντας 6 πόντους με 2 τρίποντα.

Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο παιχνίδι της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ, με τον Παναιγιναϊκό να τελειώνει το πρωτάθλημα έχοντας σε 22 αγώνες 8 νίκες και 14 ήττες. Μια ομολογουμένως αρκετά καλή παρουσία του Παναιγιναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο β’ γύρο η ομάδα της Αίγινας αγωνίστηκε ως γηπεδούχος στις έδρες των αντιπάλων. Απόλυτα ευχαριστημένοι εμφανίστηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου από την εικόνα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ δε παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όσους βοήθησαν στο πολύ δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Πρωταθλητής της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ ο οποίος πήρε και την απευθείας άνοδο στην Γ’ ΕΣΚΑΝΑ ο Απόλλων Πειραιά-Μοσχάτου (40 βαθμούς), ενώ στην 2η θέση τερμάτισε η Ακαδημία Ελευσίνας (39 βαθμούς). Την 3η θέση κατέλαβε ο Κεραυνός Βάρης (39 βαθμούς), ενώ 4ος τερμάτισε ο ΑΟΚ Νέας Σμύρνης (39 βαθμούς). Τέλος, 5η θέση για τον Άρη Γλυφάδας (38 βαθμούς). Οι 4 αυτές ομάδες θα παίξουν στα play off, με τα ζευγάρια να είναι (στις 3 νίκες) : Ακαδημία Ελευσίνας-Άρης Γλυφάδας και Κεραυνός Βάρης-ΑΟΚ Νέας Σμύρνης, με τους νικητές της σειράς (Ακαδημία Ελευσίνας και Κεραυνός Βάρης με πλεονέκτημα έδρας) να ακολουθούν τον Απόλλων Πειραιά-Μοσχάτου στην Γ’ ΕΣΚΑΝΑ.
Τα δεκάλεπτα 11-15, 13-11, 16-19, 19-20.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Γιάννης Κάτσας, Γρυπαίος 2, Μαθιουδάκης 13, Πατμανίδης 9, Γκίκας, Καρανδρέας 12, Άγγελος Κάτσας 23 (2), Μαρίνος 6 (2), Σπύρος Κάτσας, Γαρυφάλλου.

Νίκη και για το εντυπωσιακό φετινό τμήμα mini του Παναιγιναϊκού. Το νησιωτικό συγκρότημα επικράτησε με 51-41 της ΑΕ Καλλιθέας για την τελευταία αγωνιστική, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στο πρωτάθλημα. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του Φίλιππου Τζίτζη σε ένα ματς αρκετά καλό, εμφανίστηκαν πολύ δυνατοί κυρίως στην άμυνα, περιορίζοντας τα ατού των φιλοξενούμενων, φτάνοντας στην νίκη η οποία ουσιαστικά κρίθηκε στο 4ο δεκάλεπτο. Συγκεκριμένα, η δ’ περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ (37-35), με τον Παναιγιναϊκό να μη δείχνει διατεθειμένος να ολοκληρώσει την φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα με ήττα. Με εκπληκτική αμυντική λειτουργία, εγκλώβισε τον αντίπαλο και έφτασε την διαφορά στους +10, ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει το ματς με μεγαλύτερη διαφορά αν δεν εμφανίζονταν νωθρός επιθετικά. Η γενική εικόνα πάντως των νησιωτών ήταν αρκετά καλή, με ομαδικό παιχνίδι, με τις εντυπώσεις πάντως να ‘κλεβει’ η αμυντική τους λειτουργία. Πρώτος σκόρερ των κόκκινων του νησιού για ακόμα μια φορά ο Λουκάς Καλαμάκης με 19, ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο Κώστας Καλομοίρης. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής του Παναιγιναϊκού πέραν ότι σημείωσε 12 πόντους, είχε 10 κοψίματα και 16 ριμπάουντ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομάδα της Καλλιθέας ήρθε στην Αίγινα με 35 άτομα αποστολή (αθλητές και συνοδοί). Σαφώς ευχαριστημένοι από την φετινή εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα έμειναν οι άνθρωποι του Παναιγιναϊκού, οι οποίοι τόνισαν ότι αρκετοί καλαθοσφαιριστές του mini θα επανδρώσουν το παιδικό της νέας σεζόν, το οποίο αναμένεται να είναι αρκετά δυνατό στο νέο πρωτάθλημα.
Τα δεκάλεπτα 17-9, 11-13, 9-13, 14-6.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Άρσος, Καλομοίρης 12 (10 κοψίματα, 16 ριμπάουντ), Κατσάμπαλης 2, Καλαμάκης 19, Μακρογιάννης 5, Πετρίτης 2, Καλέας 3, Αλυφαντής 2, Παπαδόπουλος, Τζίτζης 3, Κουτσούκης, Γκρινέζος 3.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png