Παναιγιναϊκός-Γ.Σ. Μεγάρων 74-59. Για την 2η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Σπουδαία νίκη και για το παιδικό τμήμα.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Δ' ΕΣΚΑΝΑ σημείωσε την Δευτέρα του βράδυ ο Παναιγιναϊκός, ο οποίος για την 2η αγωνιστική επικράτησε με 74-59 του Γυμναστικού Συλλόγου Μεγάρων. Το νησιώτικο συγκρότημα αν και ξεκίνησε νωχελικά την αναμέτρηση του κλειστού του Περάματος, ανέβασε στην συνέχεια την απόδοσή του με αποτέλεσμα να φτάσει σε μια άνετη νίκη, κόντρα στην κατά τα άλλα αξιόμαχη ομάδα των Μεγάρων. Στα αγωνιστικά, η πρώτη περίοδος (16-18) έληξε με τον Παναιγιναϊκό να εμφανίζεται αρκετά νωθρός με πολλά άστοχα σουτ και γενικά μέτρια απόδοση σε άμυνα και επίθεση. Στο β' δεκάλεπτο οι καλαθοσφαιριστές του coach Γκίκα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, και κυριαρχώντας πλήρως στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, έφτασαν να προηγούνται με 38-31 στο ημίχρονο.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Στην 3η περίοδο τα πράγματα έγινα πιο απλά για τους κυανοκίτρινους του νησιού, καθώς αφού πρώτα εξουδετερώθηκαν οι ψηλοί των φιλοξενούμενων κυρίως από τους Χαρτοφύλαξ και Καρανδρέα, με όπλο την πολυφωνία στο σκοράρισμα η διαφορά ξέφυγε και έφτασε στους +19 (58-39), με την συνέχεια να είναι τυπική. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Καΐρης οποίος τελείωσε το ματς έχοντας 20 πόντους με 4 τρίποντα, με τους Άγγελο και Σπύρο Κάτσα να τον ακολουθούν στο σκοράρισμα με 13 πόντους ο καθένας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σπύρος Κάτσας είχε 3/4 τρίποντα. Εξαιρετική απόδοση και από τον Μαθιουδάκη με 9 πόντους, με τον έμπειρο Δημήτρη Καρανδρέα να τελειώνει το παιχνίδι έχοντας 12 ριμπάουντ. Στην αρχή της 4ης περιόδου και ενώ οι νησιώτες είχαν φτάσει την διαφορά στους 25 πόντους, ο τεχνικός του Παναιγιναϊκού έδωσε την ευκαιρία και στους μικρότερους ηλικιακά καλαθοσφαιριστές του να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Οι τελευταίοι μάλιστα έδειξαν να βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση. Το τελικό 74-59 κρίνεται απολύτως δίκαιο, καθώς οι γηπεδούχοι όταν αποφάσισαν να παίξουν πιο συγκεντρωμένα, ήταν ανώτεροι. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Παναιγιναϊκού στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Προφήτη Ηλία (65-71). Την επόμενη αγωνιστική (3η) ο Παναιγιναϊκός αντιμετωπίζει τον Τελαμώνα στην Σαλαμίνα.
Τα δεκάλεπτα 16-18, 22-13, 20-8, 16-20.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Άγγελος Κάτσας 13, Μαθιουδάκης 9, Σπύρος Κάτσας 13 (3/4 τρ.), Καρανδρέας 6 (12ρ.), Χαρτοφύλαξ 2 (7ρ.), Καΐρης 20 (4), Σούβλερης 2, Χριστοδούλου 6, Μαρίνος, Στρατηγός, Φαραντάτος 3 (1), Ζάκι.

Σπουδαία νίκη και μάλιστα εκτός έδρας για το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού, το οποίο επικράτησε με 56-51 του Ατρόμητου Πειραιά για την 3η αγωνιστική του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Η ομάδα του νησιού αν και βρέθηκε να χάνει στην αρχή του ματς με 12-0 μετά από 4 συνεχόμενα τρίποντα των γηπεδούχων, με ένα σερί 8-1 μείωσε σε 13-8 με την λήξη της 1ης περιόδου. Το συγκρότημα του Φίλιππου Τζίτζη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο β' δεκάλεπτο με το ημίχρονο πάντως να βρίσκει τον Ατρόμητο προηγούμενο με 26-23. Ίδια σχεδόν εικόνα και στην 3η περίοδο, με τους νησιώτες να δείχνουν αρκετά καλά στοιχεία επιθετικά, με την άμυνα πάντως να μην είναι το ίδιο καλή. Το δ' δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ομάδα του Πειραιά μπροστά με το ισχνό 42-40, και τον Παναιγιναϊκό να πραγματοποιεί την ολική επαναφορά. Με σωστή αμυντική λειτουργία, περιόρισε τα ατού των γηπεδούχων τα οποία μέχρι εκείνη την στιγμή έφταναν με ευκολία στο καλάθι, και με απίστευτη συνοχή στην επίθεση, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν πλήρως τον αντίπαλο και να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Με σκορ δεκαλέπτου 16-9, η ομάδα του Παναιγιναϊκού έφτασε στην σπουδαία νίκη με 56-51,κόντρα σε έναν ομολογουμένως δυνατό αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα του. Πρώτοι σκόρερ για τον Παναιγιναϊκό οι Μαρίνος και Καλαμάκης με 15 πόντους αντίστοιχα, με τον Γκρινέζο να τους ακολουθεί με 11π. Εξαιρετική παρουσία και από τους Στρατηγό και Καλομοίρη, με τον πρώτο πέρα από τους 8 πόντους,να έχει και 6 κοψίματα, και τον δεύτερο να σημειώνει 7π και ναι παίρνει 10 ριμπάουντ. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός υποδέχεται τους Κυρίαρχους Παλαιάς Κοκκινιάς.

Τα δεκάλεπτα 13-8, 13-15, 16-17, 9-16.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Μαρίνος 15 (1 τρίποντο, 9 ασίστ), Καλαμάκης 15 (1 τρίποντο, 12 κλεψίματα), Πετρίτης, Σκαντζής, Καλέας, Γκαρής, Καλομοίρης 7 (10ρ.), Χαλδαίος, Στρατηγός 8 (6 κοψίματα), Γκρινέζος 11 (1), Καφούρος, Δελής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png