Παναιγιναϊκός-Ο.Κ. Ελευσίνας 69-50. Για την 6η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ σημείωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Παναιγιναϊκός, ο οποίος επικράτησε με 69-50 του Ο.Κ. Ελευσίνας για την 6η αγωνιστική. Το νησιωτικό συγκρότημα αν και δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση του Περάματος, πάτησε γκάζι στην συνέχεια, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη, κόντρα σε μια ομάδα η οποία ήταν άκρως ανταγωνιστική μόνο στο α’ δεκάλεπτο. Στα αγωνιστικά τώρα, το συγκρότημα της Δυτικής Αττικής αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, και προηγήθηκε με 24-22 στην 1η περίοδο. Η ομάδα της Ελευσίνας είχε από το πρώτο κιόλας λεπτό σταθερό προβάδισμα (11-17, 14-20) με τους νησιώτες να μειώνουν στο τέλος στο καλάθι.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Στο β’ δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν μετά το 16ο λεπτό, όταν ο Παναιγιναϊκός από το 29-29 με ένα σερί 7-0 έκανε το 36-29, με το παιχνίδι πλέον να παίρνει τον δρόμο του. Με ένα νέο σερί αυτή τη φορά 5-0, οι κυανοκίτρινοι προηγήθηκαν με 41-29, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην 3η περίοδο και με την εικόνα του Παναιγιναϊκού το ίδιο καλή όπως στην 2η, οι καλαθοσφαιριστές του νησιωτικού συλλόγου δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στους αντιπάλους της Ελευσίνας, και με σκορ δεκαλέπτου 13-9, ανέβασαν την διαφορά στους 16 πόντους (54-38). Με την διαφορά πλέον να έχει καθιερωθεί σε διψήφιο αριθμό, ο τεχνικός του Παναιγιναϊκού Γιώργος Γκίκας έδωσε την ευκαιρία και στους υπόλοιπους αθλητές που είχε στην αποστολή να αγωνιστούν, οι οποίοι έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία. Το τελικό 69-50 και η διαφορά των 19 πόντων αντικατοπτρίζει πλήρως την διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων, η οποία φάνηκε ξεκάθαρα όταν ο Παναιγιναϊκός αποφάσισε να παίξει το μπάσκετ των δυνατοτήτων του. Τέσσερις καλαθοσφαιριστές των νησιωτών τελείωσαν το ματς έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Βαγγέλης Πολυτάρχου πρώτος σκόρερ με 17π, με τον Άγγελο Κάτσα να ακολουθεί με 13π, και τους Μαθιουδάκη και Σπύρο Κάτσα να σημειώνουν από 11 πόντους αντίστοιχα. Η ομάδα της Αίγινας δείχνει να χτίζει μια παράδοση στα ματς με τον Ο.Κ. Ελευσίνας, καθώς και την περασμένη περίοδο ο Παναιγιναϊκός κέρδισε και στα δυο παιχνίδια με αντίπαλο την ομάδα από την Δυτική Αττική. Συγκεκριμένα, στις 27 Νοεμβρίου 2017 είχε επικρατήσει με 61-40 εκτός έδρας (Άγγελος Κάτσας 23π), ενώ στο παιχνίδι του β' γύρου στις 19 Μαρτίου 2018 είχε πάρει την άνετη νίκη με 85-64 (Σπύρος Κάτσας 23π, Μαθιουδάκης 20π).

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενείται από την Βουλιαγμένη.

Τα δεκάλεπτα 22-24, 19-5, 13-9, 15-12.

Παναιγιναϊκός(Γκίκας): Μαρίνος 2, Χαρατσής, Άγγελος Κάτσας 13 (1), Ζάκι 2, Καρανδρέας 4, Μαθιουδάκης 11 (1), Σπύρος Κάτσας 11 (3), Χριστοδούλου 2, Χαρτοφύλαξ, Φαραντάτος 1, Καΐρης 6 (2), Πολυτάρχου 17.

Στα άλλα αποτελέσματα: Α.Ο. Βάρης-Απρόβλεπτοι 94-52, Προφήτης Ηλίας-Τελαμώνας 73-81, Γ.Σ. Μέγαρα-Βουλιαγμένη 57-100, ενώ το Αετός Καλλιθέας-Φάρος Κερατσινίου (U22) διεκόπη στο τέλος της 1ης περιόδου (21-14), λόγω προβλήματος με τον φωτισμό.

Τέλος, η αναμέτρηση Χ.Α.Ν. Νίκαιας-Παναιγιναϊκός για το πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας των παίδων της ΕΣΚΑΝΑ που επρόκειτο να διεξαχθεί το Σάββατο, αναβλήθηκε όπως όλοι οι αγώνες των ανοικτών γηπέδων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png