Α.Ο. Βουλιαγμένης-Παναιγιναϊκός 75-63. Για την 7η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Νίκη για το παιδικό τμήμα με τον Ηρακλή Δραπετσώνας.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ιδιαίτερα ανταγωνιστικός εμφανίστηκε ο Παναιγιναϊκός κόντρα στην ισχυρή Βουλιαγμένη στο κλειστό της Βάρης την Δευτέρα, με την ομάδα των Νοτίων Προαστίων όμως να παίρνει την νίκη με 75-63, με την τελική όμως διαφορά να διαμορφώνεται στα τελευταία 3 λεπτά. Η δευτεριάτικη αναμέτρηση έγινε στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ, με την νησιωτική ομάδα παρ’όλο που αγωνίστηκε με 4 σημαντικές απουσίες, ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι εμφανίστηκαν στο παρκέ του Νέου Κλειστού της Βάρης χωρίς τους Χαρτοφύλαξ, Φαραντάτο, Καΐρη και Χαρατσή (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας), είχαν την ευκαιρία σε αρκετά σημεία της 4ης περιόδου όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά και να προσπεράσουν στο σκορ (51-48 στο 30’, 56-54 στο 34’), αλλά δυστυχώς για αυτούς δεν τα κατάφεραν, με τους γηπεδούχους να μετατρέπουν το 62-57 3.17 πριν το τέλος, σε 73-62 με συνεχή τρίποντα. Μεγάλος πρωταγωνιστής της Βουλιαγμένης ο νεαρός γκαρντ Μπριασούλης, ο οποίος σημείωσε 25 πόντους με 4 τρίποντα. Από την άλλη, για την ομάδα του coach Γκίκα η οποία ξεκίνησε αρκετά καλά το ματς (1ο δεκ. 8-12), με την 2η περίοδο όμως να είναι καταστροφική, διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Πολυτάρχου με 16π και Άγγελος Κάτσας με 14.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Η α’ περίοδος έληξε με τους κυανοκίτρινους της Αίγινας μπροστά με 12-8, με το 26-18 των γηπεδούχων στην β’ περίοδο να τους φέρνει πίσω με 34-30. Στο 3ο δεκάλεπτο οι νησιώτες βρήκαν κάποια σουτ τα οποία του επέτρεψαν να πλησιάσουν στους 3 πόντους (51-48)μετά από 30 λεπτά. Στην 4η όμως περίοδο και παρ’όλο που οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ κοντά στο σκορ, ένα ξέσπασμα στο τέλος των καλαθοσφαιριστών της Βουλιαγμένης, τον έφεραν στο -12 (75-63), μια τελική διαφορά όμως που βάση συνολικής εικόνας του παιχνιδιού, είναι ουσιαστικά πλασματική. Αυτό υποστήριξαν άλλωστε και οι άνθρωποι του νησιωτικού συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα χρώματα του Παναιγιναϊκού αγωνίστηκε και πάλι ο έμπειρος Φάνης Γαϊτάνος (έχει αγωνιστεί και στον Σαρωνικό), οποίος επέστρεψε στους νησιώτες μετά από 1 σχεδόν χρόνο. Επίσης, ντεμπούτο με την φανέλα του νησιωτικού συλλόγου πραγματοποίησε ο νεοαποκτηθείς Καλογερόγιαννης. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός αντιμετωπίζει τον Αετό Καλλιθέας στο κλειστό Εθνικής Αντιστάσεως.

Τα δεκάλεπτα 8-12, 26-18, 17-18, 24-15.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Μαρίνος, Γαϊτάνος 7 (1), Κάτσας Άγγελος 14 (1), Σουβλέρης, Καρανδρέας 5, Μαθιουδάκης, Κάτσας Σπύρος 5 (1), Χριστοδούλου 7, Στρατηγός 3 (1), Ζάκι, Πολυτάρχου 16, Καλογερόγιαννης 6.

Στα άλλα αποτελέσματα: Απρόβλεπτοι-Προφήτης Ηλίας 55-67, Τελαμώνας-Γ.Σ. Μεγάρων 93-87, Φάρος Κερατσινίου (U22)-Βάρη 55-69, Ο.Κ. Ελευσίνας-Αετός Καλλιθέας 66-62.
Τέλος ακόμα μια νίκη για το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού, το οποίο επικράτησε χωρίς να εντυπωσιάσει με 59-45 του Ηρακλή Δραπετσώνας το Σάββατο στο ανοικτό της Αίγινας. Το συγκρότημα του Φιλίππου Τζίτζη ξεκίνησε αρκετά νωθρά την αναμέτρηση, με την λήξη της 1ης περιόδου να τον βρίσκει προηγούμενο με το ισχνό 11-9. Στο β' δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βελτίωσαν κάπως την εικόνα τους, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 7 (30-23) στο ημίχρονο. Η νευρικότητα στο παιχνίδι των νεαρών καλαθοσφαιριστών του Παναιγιναϊκού στα δύο πρώτα δεκάλεπτα ανήκει πια στο παρελθόν, καθώς με απόλυτη συγκέντρωση στην συνέχεια, το παιχνίδι πήρε άλλον χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να εκτοξεύουν την διαφορά στους +18 (47-29), με την λήξη της 3ης περιόδου. Στην 4η περίοδο ο τεχνικός του νησιώτικου συλλόγου έδωσε την ευκαιρία σε όλους όσους είχε στην αποστολή να πάρουν χρόνο συμμετοχής, με τους μικρούς Δελή και Άρσο να δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση. Επίσης, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Πετρίτης (4π). Διψήφιο αριθμό πόντων για ακόμα ένα παιχνίδι από τον Μαρίνο, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους, με τους Καλομοίρη, Καλαμάκη και Στρατηγό να προσθέτουν από 9π ο καθένας.

Τα δεκάλεπτα 11-9, 19-14, 17-6, 12-16.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Δελής, Άρσος 4, Γκαρής, Καφούρος, Καλομοίρης, Χαλδαίος, Πετρίτης 4, Καλαμάκης 9, Γκρινέζος 5, Μαρίνος 19 (1), Στρατηγός 9.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png