Αετός Καλλιθέας-Παναιγιναϊκός 74-69 στην παράταση (κ.α. 65-65). Για την 8η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Νίκη για το παιδικό τμήμα με τον Πορφύρα.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης κατάφερε ο δυνατός Αετός Καλλιθέας να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Παναιγιναϊκού με σκορ 74-69, με τους ανθρώπους της νησιώτικης ομάδας πάντως, να έχουν φρικτά παράπονα από την διαιτησία. Συγκεκριμένα, και πάντα σύμφωνα με τους ανθρώπους του Παναιγιναϊκού, σχεδόν στο τέλος της δ’ περιόδου και με τον Άγγελο Κάτσα να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων, η ομάδα της Αίγινας μείωσε στους 2 πόντους (65-63). Στην επαναφορά των γηπεδούχων ο Καΐρης έκλεψε και από κοντά ισοφάρισε σε 65-65, με τους διαιτητές να μη δίνουν το ξεκάθαρο όπως υποστηρίζουν οι νησιώτες γκολ-φάουλ, το οποίο θα έδινε την ευκαιρία στον γκαρντ του Παναιγιναϊκού να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του με την έξτρα βολή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην επόμενη φάση οι διαιτητές χρέωσαν ανύπαρκτο φάουλ (3ο στην σειρά) τον Πολυτάρχου ο οποίος και αποβλήθηκε με 5. Για καλή τους τύχη, οι φιλοξενούμενοι είδαν τους γηπεδούχους να αστοχούν στις 2 ελεύθερες βολές (3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος), με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Στην ίδια φάση, ο Σπύρος Κάτσας πήρε το ριμπάουντ, και ενώ πάντα σύμφωνα με τους ανθρώπους των φιλοξενούμενων του έγινε επιθετικό φάουλ, δεν σημειώθηκε η παράβαση. Ίδια σχεδόν αντιμετώπιση από τους διαιτητές είχαν οι κυανοκίτρινοι (όπως δήλωσαν) και στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης. Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, η αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ που διεξήχθη στο κλειστό Εθνικής Αντιστάσεως ξεκίνησε με τους γηπεδούχους του Αετού αρκετά φουριόζους. Οι κιτρινόμαυροι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν στην λήξη της α’ περιόδου με 27-15. Στο β’ δεκάλεπτο υπήρξε καθολική βελτίωση (ιδιαίτερα στην άμυνα) στην εικόνα του Παναιγιναϊκού, με τους καλαθοσφαιριστές του coach Γκίκα να εγκλωβίζουν τον αντίπαλο στην επίθεση, με αποτέλεσμα να βρεθούν πολλά ελεύθερα σουτ και με 17-8 να ρίξουν την διαφορά στους -3 (35-32). Η γ’ περίοδος ήταν αρκετά καλή παραγωγικά, με τον Αετό να δείχνει πιο ψύχραιμος σε καίρια σημεία και να αυξάνει την διαφορά στους +7 (55-48), και να δείχνει ότι έχει το μομέντουμ. Με αντεπίθεση όμως διαρκείας και με τους Καΐρη και Σπύρο Κάτσα σε εξαιρετική μέρα, οι νησιώτες έδειξαν να γυρίζουν την μέχρι εκείνη την ώρα εις βάρος τους κατάσταση, και να ξαναγυρίζουν για τα καλά στην διεκδίκηση της νίκης. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού ο γνωστός από το πέρασμα του στον Σαρωνικό Βαγγέλης Μπακάλης (4/6 τρίποντα), με τρίποντο έφερε την ομάδα του μπροστά με 65-60, 1.30 πριν το τέλος.

Η απάντηση ήρθε όμως άμεσα για τον Παναιγιναϊκό, με τον Σπύρο Κάτσα να μειώνει με τρίποντο σε 65-63, με τον Καΐρη να κλέβει την μπάλα στην επαναφορά, και να ισοφαρίζει σε 65-65, και να διαμαρτύρεται (όπως όλη η αποστολή) στους διαιτητές για μη καταλογισμό του φάουλ. Στην τελευταία φάση της κανονικής περιόδου οι διαιτητές καταλόγισαν φάουλ τον Πολυτάρχου, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έκανε νέου. Οι γηπεδούχοι αστόχησαν και στις δυο βολές, με τον Σπύρο Κάτσα στην διεκδίκηση να παίρνει το ριμπάουντ, με τις διαμαρτυρίες για επιθετικό φάουλ να είναι έντονες. Στην παράταση η ομάδα της Καλλιθέας μπήκε πολύ δυνατά και με ένα σερί 6-0 προηγήθηκε με 71-65, με την αντίστοιχη της Αίγινας να προσπαθεί να ανακάμψει αλλά δυστυχώς για εκείνη δεν τα κατάφερε.

Το τελικό 74-69 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες του Αετού, οι οποίοι πήραν μια σπουδαία νίκη και μάλιστα στην παράταση κόντρα στον ανεβασμένο φέτος Παναιγιναϊκό, οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί από τα μισά της δ’ περιόδου και φυσικά στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, χωρίς τον Κώστα Μαθιουδάκη ο οποίος χτύπησε στο γόνατο σε μια προσπάθεια του στην επίθεση. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, με το μέγεθος της ζημιάς να γίνεται γνωστό τις επόμενες ημέρες. Αυτά συνέβησαν στο παρκέ του κλειστού Εθνικής Αντιστάσεως της Καλλιθέας για την 8η αγωνιστική. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Α.Ο. Βάρης στο Πέραμα. Τέλος, στην άκρη του πάγκου των κιτρινόμαυρων του Αετού βρίσκεται η παλιά μεγάλη δόξα του Ελληνικού μπάσκετ. Ο λόγος για τον Τζανή Σταυρακόπουλο ο οποίος είχε δικαίως χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής του. Ο παλαίμαχος πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής ήταν μέλος του ρόστερ του Παναθηναϊκού όταν το τριφύλλι στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 1996 στο Παρίσι. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στο Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς (1997). Έχει αγωνιστεί επίσης σε Αμπελόκηπους, Λε Μαν, Πανιώνιο, Δάφνη, Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, Περιστέρι, Αίολο και Αετό Καλλιθέας.
Τα δεκάλεπτα 27-15, 8-17, 20-15, 10-18. Παράταση 9-4.
Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Ζάκι, Γαϊτάνος 9 (1), Άγγελος Κάτσας 8 (1), Καρανδρέας 5, Μαθιουδάκης 4, Σπύρος Κάτσας 13 (3), Χριστοδούλου 2, Πολυτάρχου 10 (1), Στρατηγός, Καΐρης 18 (4).
Τέλος, σπουδαία νίκη για το παιδικό τμήμα του συλλόγου, κόντρα στον Πορφύρα με 33-31 εκτός έδρας. Το νησιώτικο συγκρότημα παρ' όλο που αγωνίστηκε χωρίς τους Δελή, Καφούρο και Στρατηγό, έφυγε με το σπουδαίο διπλό σε ένα ματς το οποίο πάντως κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Με όπλο την εξαιρετική αμυντική λειτουργία οι νησιώτες εγκλώβισαν τον αντίπαλο, και κατάφεραν να πάρουν την νίκη. Εξαιρετική εμφάνιση για ακόμα ένα ματς από τον Καλομοίρη με 12 πόντους, με τους Μαρίνο, Καλαμάκη και Γκρινέζο να πετυχαίνουν από 7π. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός ο οποίος είναι 2ος στην βαθμολογία, αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο και αήττητο Προφήτη Ηλία εκτός έδρας.
Τα δεκάλεπτα 8-5, 6-14, 11-8, 6-6.
Παναιγιναίκός (Τζίτζης): Άρσος, Πετρίτης, Μαρίνος 7 (1 τρ. 4 ασίστ), Γκαρής, Τζίτζης, Χαλδαίος, Καλομοίρης 12 (9 κοψίματα), Καλαμάκης 7 (8 κλεψίματα), Γκρινέζος, Γρυπαίος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png