Παναιγιναϊκός-Α.Ο. Βάρης 64-87. Για την 9η αγωνιστική της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Σπουδαία νίκη για το παιδικό με την Α.Ε. Ρέντη



Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Στην ανωτερότητα του εξαιρετικά δυνατού συνόλου του Αθλητικού Ομίλου Βάρης υποτάχθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Παναιγιναϊκός, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 64-87 για το εξ αναβολής ματς της 9ης αγωνιστικής της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ ανδρών. Η αναμέτρηση του κλειστού του Περάματος δεν αντέχει ιδιαίτερη κριτική, καθώς η ομάδα του coach Μεϊμάρογλου ήταν κυρίαρχη από το πρώτο κιόλας λεπτό μέχρι το τέλος, φτάνοντας σχετικά εύκολα στην νίκη. Από την άλλη, ο Παναιγιναϊκός αν και προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός, δεν κατάφερε να αγχώσει την ομάδα των Ανατολικών Προαστίων, η οποία επιβεβαίωσε πλήρως τον όρο του φαβορί της αναμέτρησης. Οι νησιώτες αγωνίστηκαν χωρίς τον τιμωρημένο Πολυτάρχου αλλά και τον τραυματία Μαθιουδάκη ο οποίος στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής (8ης) με τον Αετό Καλλιθέας είχε τραυματιστεί στο γόνατο, με τον χρόνο απουσίας του από τα παρκέ να ανέρχεται στους 3 μήνες. Στα αγωνιστικά τώρα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αρκετά φουριόζοι στο ματς και προηγήθηκαν με 6-0.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Το 1ο δεκάλεπτο τους βρήκε μπροστά με 26-10, με την συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη για αυτούς. Με όπλο την εκπληκτική φυσική κατάσταση αλλά και την ευστοχία ακόμα και σε δύσκολα σουτ, η Βάρη έφτασε στο +22 στο 20λεπτο, με το 50-28 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Ίδιο σκηνικό και στην γ’ περίοδο, με τους γηπεδούχους του coach Γκίκα να εμφανίζονται πάντως πιο αλλαγμένοι στην επίθεση, με το παιχνίδι όμως να έχει ουσιαστικά κριθεί καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν διατεθειμένοι να χαλαρώσουν. Το 4ο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό, αφού η Βάρη ήταν μπροστά με 21 πόντους (69-48). Η τελική κόρνα της γραμματείας βρήκε τον Α.Ο. Βάρης νικητή με 87-64 μετά από μια άκρως πειστική εμφάνιση. Για τους νησιώτες πρώτος σκόρερ ήταν ο Γαϊτάνος με 17, με τον Καΐρη να ακολουθεί με 13π. Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν επίσης οι Καρανδρέας (11π) και Ζάκι (11π), με τον τελευταίο να πραγματοποιεί μια αρκετά ελπιδοφόρα εμφάνιση. Αυτή ήταν η 9η νίκη του Α.Ο. Βάρης στο πρωτάθλημα, με το συγκρότημα των Ανατολικών Προαστίων να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, και μάλιστα χωρίς ήττα. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναιγιναϊκός γνώρισε την 6η ήττα του (3 νίκες) στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα 10-26, 18-24, 20-19, 16-18.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Ζάκι 11 (6 ριμπάουντ), Γαϊτάνος 17 (1), Άγγελος Κάτσας 3, Τρίμης 1, Καρανδρέας 11, Σπύρος Κάτσας 2, Χριστοδούλου 4, Στρατηγός, Καΐρης 13 (1), Καλογερόγιαννης 2.
Ακόμα μια νίκη και μάλιστα μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος πέτυχε το Σάββατο το πρωί το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού. Το νησιώτικο συγκρότημα επικράτησε της πάντα δυνατής ΑΕ Ρέντη με 48-42, διατηρώντας τις αρκετές ελπίδες να περάσει στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του Φιλίππου Τζίτζη πραγματοποίησαν ένα εκπληκτικό α’ ημίχρονο, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετό ώστε να τους δώσει την νίκη. Η α’ περίοδος τελείωσε με τους γηπεδούχους μπροστά με το ισχνό 10-9, με την β’ περίοδο να είναι απολαυστική για τους κυανοκίτρινους. Με τον Λουκά Καλαμάκη σε μεγάλη μέρα και άξιους συμπαραστάτες τους Μαρίνο και Καλομοίρη, ο Παναιγιναϊκός ήταν εξαιρετικός επιθετικά, ενώ στην άμυνα ήταν σχεδόν απροσπέλαστος. Με σκορ δεκαλέπτου 19-6 οι νησιώτες προηγήθηκαν με 29-15, μια διαφορά που στο β’ ημίχρονο έπεσε αρκετά, αφού οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τόσο την ποιότητα τους όσο και την νευρικότητα των γηπεδούχων στην επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, οι μικροί της Αίγινας έδειξαν σε καίρια σημεία τεράστια ψυχικά αποθέματα, πανηγυρίζοντας στο τέλος μια πολύ μεγάλη νίκη, που τους φέρνει ουσιαστικά κοντά στην επόμενη φάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Παναιγιναϊκού έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία, καθώς όπως υποστήριξαν αρκετές υποδείξεις σε φάουλ που δόθηκαν εις βάρος των παικτών τους, ήταν λανθασμένες. Το τελικό 48-42 βάση της συνολικής εικόνας των δυο αντιπάλων κρίνεται απολύτως δίκαιο, με την ομάδα του Παναιγιναϊκού να κερδίζει για πρώτη φορά την πάντα δυνατή ΑΕ Ρέντη, σε επίπεδο παίδων. Από το ματς έλειπε ο τραυματίας Γκρινέζος, ενώ ο νεαρός Γκαρής δεν αγωνίστηκε καθόλου λόγω υψηλού πυρετού.
Τα δεκάλεπτα 10-9, 19-6, 14-15, 5-12.
Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Πετρίτης, Άρσος, Γκαρής, Μαρίνος 11 (1), Τζίτζης 2, Καλομοίρης 7 (15 κοψίματα), Κορναράκης 2, Καλαμάκης 21, Στρατηγός 2, Καφούρος 2, Δελής, Γρυπαίος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png