Παναιγιναϊκός-Προφήτης Ηλίας 62-70. Για την 10η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Νίκη χωρίς αγώνα για το παιδικό τμήμα.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 62-70 από τον Προφήτη Ηλία γνώρισε την Δευτέρα το βράδυ ο Παναιγιναϊκός για την 10η αγωνιστική και 1η του β’ γύρου του πρωταθλήματος της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του νησιού αν και ξεκίνησε καλύτερα το ματς (10-5 στο 5ο λεπτό), προδόθηκε στην συνέχεια τόσο από τις σημαντικές απουσίες όσο και από την εκπληκτική ευστοχία των φιλοξενούμενων. Ο Παναιγιναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τον Μαθιουδάκη ο οποίος είναι τραυματίας, όπως επίσης χωρίς τους Άγγελο Κάτσα και Σώζο Χαρτοφύλακα οι οποίοι λείπουν τον τελευταίο καιρό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Στα αγωνιστικά, η ομάδα του Προφήτη Ηλία ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Μακρινό ο οποίος τελείωσε το ματς έχοντας 32 πόντους με 4 τρίποντα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Οι φιλοξενούμενοι αφού πρώτα ξεπέρασαν το νωθρό τους ξεκίνημα στην αναμέτρηση, προηγήθηκαν στο δεκάλεπτο με 23-17, έχοντας προλάβει να ευστοχήσουν σε 4 τρίποντα. Στην β’ περίοδο οι νησιώτες εμφανίστηκαν πιο συμπαγής στην άμυνα, αλλά παρ’ολο που περιόρισαν τα επιθετικά ατού των φιλοξενούμενων, συνέχισαν να είναι πίσω στο σκορ με 34-38. Το 3ο δεκάλεπτο ήταν φτωχό παραγωγικά για τις δυο ομάδες, με τις άμυνες και την αστοχία εκατέρωθεν να κυριαρχούν. Η 4η περίοδος ξεκίνησε με τους Πειραιώτες μπροστά με 51-46, μια διαφορά που παρά τις προσπάθειες των νησιωτών δεν μειώθηκε, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φύγουν από το κλειστό του Περάματος με το σπουδαίο διπλό και να φτάσουν τις 6 νίκες (4 ήττες). Ο Προφήτης Ηλίας μετά από 10 αγωνιστικές βρίσκεται στην 5η θέση με 16 βαθμούς μαζί με τον Αετό Καλλιθέας (4ος). Από την άλλη πλευρά, ο Παναιγιναϊκός γνώρισε την 7η ήττα του στο πρωτάθλημα (3 νίκες), και βρίσκεται 8ος με 13 βαθμούς.

Το νησιώτικο συγκρότημα πέραν από τις απουσίες που πρέπει να διαχειριστεί, επιβάλλεται αν θέλει να ανεβεί βαθμολογικά, να βελτιώσει τα ποσοστά του τουλάχιστον στις ελεύθερες βολές. Στο παιχνίδι της Δευτέρας είχε συγκεκριμένα 12 χαμένες. Επίσης, η ομάδα του coach Γκίκα είχε και πολλά άστοχα σουτ έξω από τα 6.75, με τον Σπύρο Κάτσα πάντως να έχει 2/3. Πρωτοπόρος εξακολουθεί να είναι ο Α.Ο. Βάρης (20 βαθμούς) ο οποίος έχει το απόλυτο νικών (10/10). Διψήφιο αριθμό πόντων από τους Καΐρη (19π.), Πολυτάρχου (14π.) και Σπύρο Κάτσα (10π.). Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενείται από τον Γυμναστικό Σύλλογο Μεγάρων, ο οποίος μετράει μόλις 1 νίκη (9 ήττες) στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα 17-23, 17-15, 12-13, 16-19.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Ζάκι, Γαϊτάνος 7, Τρίμης, Σουβλέρης 4, Καρανδρέας 3, Παπούλης, Κάτσας Σπύρος 10 (2), Χριστοδούλου, Πολυτάρχου 14, Καΐρης 19 (1), Καλογερόγιαννης 5.
Τέλος, για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ η αναμέτρηση Κυρίαρχοι Παλαιάς Κοκκινιάς-Παναιγιναϊκός δεν διεξήχθη, καθώς οι γηπεδούχοι λόγω των πολλών απουσιών ζήτησαν από την διοργανώτρια αρχή να μη γίνει το ματς. Έτσι η ομάδα του νησιού πήρε την νίκη με 2-1 άνευ αγώνα. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενείται από τον Φοίνικα Πειραιά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png