Μέγαρα Γ.Σ.-Παναιγιναϊκός 83-61. Για την 11η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Πρόκριση για το παιδικό.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με το βαρύ 83-61 επέστρεψε η αποστολή του Παναιγιναϊκού από το κλειστό ‘Αλέκος Σάλτας’ των Μεγάρων, για την 11η αγωνιστική της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Το νησιωτικό συγκρότημα παρ’όλο που ξεκίνησε αρκετά καλά το ματς, ηττήθηκε από τον τοπικό Γυμναστικό Σύλλογο, έχοντας πραγματοποιήσει ένα κακό 3ο δεκάλεπτο, ενώ στο 4ο υπήρξε καθολική κατάρρευση. Ο Παναιγιναϊκός ο οποίος παρουσιάστηκε με τις γνωστές απουσίες (Άγγελο Κάτσα, Κώστα Μαθιουδάκη, Σώζο Χαρτοφύλαξ), μπήκε ελαφρώς νωθρά στο ματς, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 1ο δεκάλεπτο με το ισχνό 21-20. Στην β’ περίοδο οι φιλοξενούμενοι του coach Γκίκα βελτίωσαν σημαντικά την εικόνα τους, με αποτέλεσμα να πάρουν το προβάδισμα με 41-36, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal


Στο 3ο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα ήθελαν οι κυανοκίτρινοι της Αίγινας, οι οποίοι έδειξαν να μη μπορούν να ακολουθήσουν το ‘ξέσπασμα’ των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν σκόραραν κατά ριπάς, με αποτέλεσμα το 24-12 να τους φέρει μπροστά με 60-53 μετά από 30 λεπτά αγώνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού υπέστησαν καθολική κατάρρευση στην 4η περίοδο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Χάνοντας τον έλεγχο στα ριμπάουντ και με πολλά άστοχα σουτ, δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στο ματς, με την βαριά ήττα να έρχεται αναπόφευκτα. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στην επίθεση (23 πόντους) ενώ στην άμυνα (8 πόντοι) εγκλώβισαν τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο άνετο 83-61 και στην 2η μόλις νίκη (9 ήττες) τους στο πρωτάθλημα . Από την άλλη όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, υπάρχει προβληματισμός στις τάξεις του Παναιγιναϊκού, με τους ανθρώπους της ομάδας να ψάχνουν τις λύσεις για την άμεση βελτίωση της εικόνας της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την ήττα, η ομάδα του Παναιγιναϊκού έχασε και την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα των Μεγάρων. Οι νησιώτες είχαν επικρατήσει στο παιχνίδι του α’ γύρου με 15 πόντους διαφορά (74-59) στις 22 Οκτωβρίου. Πλέον ο Γυμναστικός Σύλλογος Μεγάρων βρίσκεται μόλις 1 βαθμό πίσω από τον Παναιγιναϊκό (13 έναντι 14). Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 13 βαθμούς (2 νίκες, 9 ήττες), με τον Παναιγιναϊκό να είναι 8ος με 14β (3 νίκες, 8 ήττες). Ουραγός η ομάδα των Απρόβλεπτων με 12 βαθμούς (1 νίκη, 10 ήττες). Πρωτοπόρος ο Α.Ο. Βάρης ο οποίος έχει το απόλυτο νικών (11/11). Διψήφιο αριθμό πόντων από τους Καΐρη και Πολυτάρχου με 19 και 14 πόντους αντίστοιχα. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενεί τον Τελαμώνα στο Πέραμα.

Τα δεκάλεπτα 21-20, 15-21, 24-12, 23-8.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Πολυτάρχου 14, Γαϊτάνος 2, Τρίμης, Σουβλέρης 6, Καρανδρέας, Σπύρος Κάτσας 7 (1), Καλογερόγιαννης 9 (2), Στρατηγός, Ζάκι 2, Καΐρης 19 (2), Πλάτωνας.

Στα άλλα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής της Δ' ΕΣΚΑΝΑ: Απρόβλεπτοι-Φάρος Κερατσινίου (U22) 58-76, Τελαμώνας-Ο.Κ. Ελευσίνας 59-62, Προφήτης Ηλίας-Αετός Καλλιθέας 73-64 και Α.Ο. Βάρης-Βουλιαγμένη 92-89.

Σε αντίθεση με το αντρικό, το παιδικό τμήμα αν και καρδιοχτύπησε επικράτησε τελικά με 50-48 του Φοίνικα Πειραιά εκτός έδρας, μια νίκη που τον στέλνει στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα του νησιού ‘κλείδωσε’ την 3η θέση στην βαθμολογία. Μια ομολογουμένως πολύ σημαντική επιτυχία για το τμήμα υποδομής του Παναιγιναϊκού. Στα αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι του αντιπάλου στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, παρ’ όλα αυτά λίγο έλειψε να γνωρίσουν την ήττα, αφού ένα κακό 3ο δεκάλεπτο τους έφερε μπροστά σε μια βάση συνολικής εικόνας, απρόσμενη ήττα. Το 1ο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 17-13, με το 21-10 της 2ης περιόδου να εκτοξεύει την διαφορά στους +11 (34-23). Στο 3ο δεκάλεπτο όμως λίγο η αγωνιστική απραξία (σχεδόν 1 μήνα λόγω αναβολών και εορτών) και λίγο η κούραση των καλαθοσφαιριστών του Παναιγιναϊκού, έφερε πολλές κακές επιλογές στην επίθεση, με την άμυνα να δείχνει αρκετά ευάλωτη.

Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, με αποτέλεσμα να μειώσουν στο καλάθι (37-39), στο τέλος της περιόδου. Στη 4η περίοδο οι καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκού πιέστηκαν αρκετά από τους αντίστοιχους του Φοίνικα, όμως με τεράστια ψυχικά αποθέματα στο τέλος, πήραν το σπουδαίο διπλό το οποίο βάση συνολικής εικόνας των δυο ομάδων, κρίνεται απολύτως δίκαιο. Διψήφιο αριθμό πόντων από τους Καλομοίρη και Μαρίνο με 19 και 17 πόντους αντίστοιχα. Εξαιρετικοί κυρίως στα αμυντικά τους καθήκοντα οι Τζίτζης, Στρατηγός και Καφούρος.
Τα δεκάλεπτα 13-17, 10-17, 14-5, 11-10.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Καλομοίρης 19 (1), Πετρίτης, Μαρίνος 17 (3), Γκαρής, Τζίτζης, Κορναράκης, Καλαμάκης 5, Γκρινέζος 6, Στρατηγός 2, Καφούρος, Δελής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png