Παναιγιναϊκός-Τελαμώνας 80-78. Για την 12η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Ήττα για το παιδικό τμήμα από τον Προφήτη Ηλία.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Το ροζ φύλλο αγώνα που αγνοούσε από την 6η αγωνιστική (19 Νοεμβρίου 2018) και την νίκη επί του Ο.Κ. Ελευσίνας με 69-50, κατέκτησε το βράδυ της Δευτέρας ο Παναιγιναϊκός για την 12η αγωνιστική της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα της Αίγινας επικράτησε με 80-78 του Τελαμώνα Σαλαμίνας, στην αναμέτρηση των δυο γειτονικών νησιών. Το παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του Περάματος ήταν συγκλονιστικό, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη, μετά από εξαιρετική εμφάνιση. Στα αγωνιστικά, οι κυανοκίτρινοι έχοντας τον Καΐρη σε εκπληκτική μέρα, προηγήθηκαν στο 1ο δεκάλεπτο με 23-16, αιφνιδιάζοντας πλήρως τον αντίπαλο ο οποίος εντελώς αλλαγμένος προς το καλύτερο στα τελευταία ματς, βρίσκονταν μέχρι πριν την αναμέτρηση στην 3η θέση της βαθμολογίας πίσω από Α.Ο. Βάρης και Βουλιαγμένη.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Το 2ο δεκάλεπτο ήταν εξίσου εντυπωσιακό για τον Παναιγιναϊκό, με τον coach Γκίκα να βλέπει στο παιχνίδι των παικτών του, όσα σίγουρα θα ήθελε να δει και στα προηγούμενα τελευταία ματς της ομάδας. Με σκορ περιόδου 16-18, η ομάδα της Αίγινας προηγήθηκε στο ημίχρονο με 39-34. Στην 3η περίοδο οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, βάζοντας δύσκολα στην άκρως ανταγωνιστική τελευταία, ομάδα της Σαλαμίνας, η οποία δεν έβρισκε τις λύσεις ώστε να κόψει την φόρα καλαθοσφαιριστών του Παναιγιναϊκού. Το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με τους κυανοκίτρινους της Αίγινας μπροστά με 56-47, μια διαφορά η οποία φαινόταν βάση της μέχρι στιγμής εικόνας των δυο, δύσκολο να ανατραπεί. Η αγωνιστική όμως εικόνα του Τελαμώνα άλλαξε τελείως στο 4ο δεκάλεπτο, με την ομάδα της Σαλαμίνας μη έχοντας άλλη επιλογή, να μπαίνει αποφασισμένη για την μεγάλη ανατροπή, η οποία λίγο έλειψε στο τέλος να έρθει. Συγκεκριμένα,ο Τελαμώνας στα τελευταία λεπτά μείωσε στους 2 πόντους, για να έρθει το πιο κρίσιμο τρίποντο από τα 4 συνολικά του εκπληκτικού Σπύρου Κάτσα, να φέρει και πάλι το +5 για τον Παναιγιναϊκό, με τους φιλοξενούμενους του Κώστα Πούτου (παλιός παίκτης του Τελαμώνα) παρά την προσπάθεια στο τέλος να φεύγουν από το Πέραμα με την ήττα.

Σε ένα τέτοιο ματς στο οποίο ο Παναιγιναϊκός πήρε και την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Τελαμώνα (3η αγωνιστική Τελαμώνας-Παναιγιναϊκός 82-81), και μετά από τα συνεχή άτυχα αποτελέσματα, δύσκολα θα βρούμε παίκτες που υστέρησαν σε απόδοση, με τους Καΐρη, Πολυτάρχου και Σπύρο Κάτσα πάντως να είναι απολαυστικοί τουλάχιστον επιθετικά, με 29, 21 και 12 πόντους αντίστοιχα. Διψήφιο αριθμό πόντων και από τον Καλογερόγιαννη (10π), ο οποίος έδειξε για ακόμα μια φορά πολύ καλά στοιχεία. Επίσης,πραγματικός κυρίαρχος κάτω από το καλάθι ο Δημήτρης Καρανδρέας, ο οποίος μάζεψε συνολικά 18 ριμπάουντ. Μάλιστα, ο πολύπειρος καλαθοσφαιριστής τα τελευταία 9 λεπτά του αγώνα, έπαιζε με διάστρεμμα.

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα λοιπόν για το αντρικό τμήμα του Παναιγιναϊκού, το οποίο είχε υποστεί μέχρι το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής, 5 συνεχόμενες ήττες. Πλέον η ομάδα της Αίγινας είναι στο 4-8, και βρίσκεται στην 8η θέση με 16 βαθμούς (ισοβαθμεί με τον Φάρο), έχοντας από κάτω τον Γ.Σ. Μεγάρων ο οποίος έχει 14 βαθμούς (2-10), και την ομάδα των Απρόβλεπτων η οποία είναι ουραγός με 13 (1-11). Από την άλλη, απογοήτευση από το αποτέλεσμα επικρατεί στις τάξεις των Σαλαμίνιων, οι οποίοι γνωρίζουν την 2η συνεχόμενη ήττα τους (59-62 από τον ΟΚ Ελευσίνας την 11η αγωνιστική), η οποία τους έριξε στην 6η θέση (19 βαθμούς), από την 3η που ήταν μέχρι πρότινος. Ο Τελαμώνας μετά το μέτριο ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα (2 νίκες, 3 ήττες) στις 5 πρώτες αγωνιστικές, ήταν εντυπωσιακούς στην συνέχεια με 5 συνεχόμενες νίκες, μέχρι να γνωρίσει τις ήττες από Ελευσίνα (εντός έδρας) και τώρα από Παναιγιναϊκό. Στην κορυφή εξακολουθεί να βρίσκεται ο ΑΟ Βάρης με το απόλυτο νικών (24β.). Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός φιλοξενείται από τους Απρόβλεπτους.

Τα δεκάλεπτα 23-16, 16-18, 17-13, 24-31.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Ζάκι 2, Καΐρης 29 (3), Τρίμης, Πολυτάρχου 21 (2), Σουβλέρης, Καρανδρέας 6 (18ρ.), Κάτσας Σπύρος 12 (4), Στρατηγός, Καλογερόγιαννης 10 (2).

Στα άλλα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής: Ο.Κ. Ελευσίνας-Α.Σ. Απρόβλεπτοι 57-52, Αετός Καλλιθέας-Μέγαρα Γ.Σ. 74-49, Α.Ο. Βάρης-Προφήτης Ηλίας 78-57, Φάρος Κερατσινίου (U22)- Βουλιαγμένη 64-73.

Αντιθέτως με το αντρικό, την ήττα μετά από κάτι παραπάνω από 3 μήνες (από την Α.Ε. Ρέντη στις 13 Οκτωβρίου) γνώρισε την Κυριακή το παιδικό τμήμα του Παναιγιναϊκού από τον Προφήτη Ηλία με 66-50 εκτός έδρας. Το εξ αναβολής παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής το οποίο έγινε με την παρουσία 200 περίπου φιλάθλων, ήταν εξαιρετικό και σε αρκετά σημεία αμφίρροπο, μέχρι να κάνει την εμφάνιση της η κόπωση για τους νησιώτες αλλά και η σαφές ανωτερότητα της ομάδας του Προφήτη Ηλία, η οποία παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα. Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση, και προηγήθηκαν με 11-4 στο 1ο δεκάλεπτο, εκμεταλλευόμενοι κυρίως το κακό ξεκίνημα των νεαρών καλαθοσφαιριστών του νησιού, οι οποίοι εμφανίστηκαν αρκετά αγχωμένοι τόσο λόγω του αντιπάλου (πρωτοπόρος), όσο και από την ‘καυτή’ αλλά παράλληλα όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων. Όταν ξεπεράστηκαν όλα αυτά, η ομάδα της Αίγινας όχι μόνο έδειξε το καλό της πρόσωπο, αλλά πραγματοποίησε ίσως το καλύτερο φετινό δεκάλεπτο σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Με σκορ 2ης περιόδου 25-14, ο Παναιγιναϊκός προηγήθηκε στο ημίχρονο με 29-25, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι. Δυστυχώς όμως, κάπου εκεί κάνει την εμφάνιση της η κόπωση, με τους παίκτες του Παναιγιναϊκού να μη μπορούν να ακολουθήσουν το γρήγορο μπάσκετ των γηπεδούχων, οι οποίοι βρέθηκαν στο 30 στο +7 (46-39), φτάνοντας στο τελικό 66-50 και σε ακόμα μια νίκη τους στο πρωτάθλημα. Παρά τις δυσκολίες της αναμέτρησης, η διαιτησία ήταν ακριβοδίκαιη σύμφωνα με τους ανθρώπους του Παναιγιναϊκού. Διψήφιο αριθμό πόντων από τους Καλομοίρη, Καλαμάκη και Μαρίνο με 13, 11 και 10 αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του νησιού αγωνίστηκε χωρίς τον νεαρό Κορναράκη, ο οποίος τραυματίστηκε (διάστρεμμα) στην τελευταία προπόνηση της ομάδας. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός υποδέχεται την Χ.Α.Ν. Νίκαιας.

Τε δεκάλεπτα 11-4, 14-25, 21-14, 20-9.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Μαρίνος 10 (2), Καλομοίρης 13, Στρατηγός 2, Γκαρής, Χαλδαίος, Τζίτζης, Καλαμάκης 11, Γκρινέζος 8, Καφούρος 4, Δελής 2.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png