Απόλλων Πειραιά-Μοσχάτου-Α.Ο.Α. Σαρωνικός 55-43. Για την 16η αγωνιστική των Εφήβων της ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 43-55 από τον Απόλλων Πειραιά-Μοσχάτου γνώρισε το Σάββατο το πρωί ο Σαρωνικός για την 16η αγωνιστική της Γ’ Κατηγορίας των Εφήβων της ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του coach Καραγιαννίδη αν και έδειξε κατά διαστήματα καλά στοιχεία, δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από το ανοικτό του Μοσχάτου, καθώς οι γηπεδούχοι πιο προσεκτικοί σε άμυνα και επίθεση, έφτασαν στην νίκη με 12 πόντους διαφορά. Οι μπλε του Απόλλωνα ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 15-10. Στο 2ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αύξησαν την διαφορά και πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι με 30-21.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Portal



Στην γ’ περίοδο οι φιλοξενούμενοι της Αίγινας έδειξαν μερική αντίδραση, παίζοντας αρκετά καλό μπάσκετ, με τους γηπεδούχους πάντως να διατηρούν το προβάδισμα. Το 4ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να έχει μια διαφορά ασφαλείας (44-34), και τον Σαρωνικό να προσπαθεί να την ρίξει, ώστε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το ματς. Τελικά, οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του νησιού δεν κατάφεραν και πολλά, καθώς η ψυχραιμία των γηπεδούχων σε καίρια σημεία του έφερε εύκολα στο τελικό 55-43 και σε ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, στις τάξεις των νησιωτών υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση. Η γενικά καλή εικόνα της ομάδας της Αίγινας σε άμυνα και επίθεση, ο έλεγχος των ριμπάουντ ειδικά στο β’ ημίχρονο αλλά και το πάθος που έβγαλαν στο τέλος για προσπάθεια ανατροπής του σκορ, τα κυριότερα στοιχεία που κρατούν οι άνθρωποι του Σαρωνικού. Πρώτος σκόρερ για ακόμα μια φορά ο Μαρίνης με 20 , ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχε και ο Κανάκης με 11.
Τα δεκάλεπτα 15-10, 15-11, 14-13, 11-9.

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Καραγιαννίδης): Ρουμπάς 2, Ζαχαρίου 6, Κανάκης 11 (2), Κρητικός, Κατσούλης 2, Πασχάλης 2, Μαρίνης 20 (1).

Τέλος, την Κυριακή το πρωί στο ανοικτό της Αίγινας διεξήχθη ο αγώνας του Σαρωνικού με τον Ατρόμητο Πειραιώς για το πρωτάθλημα προμίνι. Το τελικό σκορ σε αγώνες υποδομών στις χαμηλότερες ηλικίες έρχεται σαφώς σε δεύτερη μοίρα, καθώς ο αυτοσκοπός είναι πρώτα απ’ όλα η εκμάθηση του αθλήματος, με τους επίσημους αγώνες να το βλέπουν άπαντες σαν γιορτή. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση πάντως υπήρξαν πολύ ωραίες φάσεις εκατέρωθεν, με τους μικρούς καλαθοσφαιριστές και των δυο ομάδων να κερδίζουν το χειροκρότημα των φίλων του μπάσκετ που επέλεξαν να περάσουν ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό, παρακολουθώντας έναν αγώνα προμίνι, από τις εξέδρες του ανοικτού γηπέδου της Αίγινας. Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι το προμίνι είναι ένα νεοσύστατο τμήμα για την ομάδα του Σαρωνικού, με τους ανθρώπους του νησιωτικού συλλόγου να τονίζουν πως στόχος είναι πρώτα απ’όλα να βλέπουν τους αθλητές του να αγωνίζονται με πειθαρχία αλλά και σεβασμό προς τον συμπαίκτη τους αλλά και προς τον αντίπαλο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png