Α.Σ. Απρόβλεπτοι-Παναιγιναϊκός 74-65. Για την 13η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Νίκη για το παιδικό τμήμα με την Χ.Α.Ν. Νίκαιας.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Απρόσμενη ήττα που τον απομακρύνει από τον αρχικό του στόχο (5αδα) υπέστη την Δευτέρα το βράδυ ο Παναιγιναϊκός. Το συγκρότημα της Αίγινας ηττήθηκε με 74-65 από την ουραγό στην βαθμολογία ομάδα των Απρόβλεπτων στο ΔΑΚ Κορυδαλλού, πετώντας ουσιαστικά στα 'σκουπίδια' την μεγάλη νίκη του επί του Τελαμώνα της περασμένη αγωνιστική (80-78). Ο Παναιγιναϊκός μετά την νίκη επί της ομάδας της Σαλαμίνας, στόχευε στις νίκες επί των Απρόβλεπτων, και Φάρο Κερατσινίου στο Πέραμα την επόμενη αγωνιστική, ώστε να πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς της 15ης αγωνιστικής με τον ΟΚ Ελευσίνας στο κλειστό ‘Τάκης Βογιατζής‘, σε ένα παιχνίδι τελικό, όπως είχαν χαρακτηρίσει οι άνθρωποι του για την είσοδο της ομάδας στην πρώτη 5αδα.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο  Aegina Portal



Δυστυχώς όμως η αναμέτρηση του ΔΑΚ Κορυδαλλού δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν, καθώς η νησιωτική ομάδα παρουσιάστηκε στο γήπεδο για ακόμα μια φορά με πολλές απουσίες, με αποτέλεσμα να έρθει γρήγορα η κόπωση αφού η αποστολή της ομάδας του coach Γκίκα, απαρτιζόταν με μόλις 7 παίκτες. Από την άλλη, η ομάδα του Κορυδαλλού αν και βρίσκεται εδώ και αρκετές αγωνιστικές στην τελευταία θέση ήταν αρκετά μαχητική, παλεύοντας όπως κάνει κάθε αγώνα για την νίκη, την οποία και κατέκτησε μετά από σχεδόν 3 μήνες, καθώς μέχρι και την Δευτέρα είχε μόλις 1 νίκη στο πρωτάθλημα, αυτή επί του Ο.Κ. Ελευσίνας την 3η αγωνιστική με 57-54. Στα αγωνιστικά τώρα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ του ΔΑΚ Κορυδαλλού και προηγήθηκαν με 22-19 στο 1ο δεκάλεπτο.

Άμεση όμως ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων, οι οποίοι με σκορ περιόδου 21-18, έφεραν το ματς στην απόλυτη ισορροπία στο ημίχρονο (40-40). Από την 3η περίοδο άρχισε το πρόβλημα της κόπωσης του ελλειπή Παναιγιναϊκού, με αποτέλεσμα η ομάδα των Απρόβλεπτων με περισσότερες επιλογές παικτών να πάρει το προβάδισμα στο 30 με 53-49. Όσο περνούσε η ώρα οι πορτοκαλί του Κορυδαλλού ανέβαζαν περισσότερο την διαφορά, φτάνοντας την ακόμα και σε διψήφιο αριθμό, μέχρι να έρθει η αντίδραση των νησιωτών με μπροστάρη τον Καΐρη, ο οποίος με συνεχόμενα τρίποντα, να ρίξει την διαφορά στους 4, αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί. Το πάθος των γηπεδούχων σε συνδυασμό τις λίγες επιλογές των φιλοξενούμενων, έγειραν την πλάστιγγα στην ομάδα των Απρόβλεπτων, η οποία πανηγύρισε την 2η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Διψήφιο αριθμό πόντων για τους νησιώτες είχαν ο εκπληκτικός για ακόμα μια φορά Γιάννης Καΐρης με 28 πόντους και 7 τρίποντα, με τον Βαγγέλη Πολυτάρχου να πραγματοποιεί ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση με 20 πόντους. Στην βαθμολογία της Δ' ΕΣΚΑΝΑ μετά από 13 αγώνες, ο Παναιγιναϊκός ο οποίος γνώρισε την 9η ήττα του στο πρωτάθλημα (4 νίκες) βρίσκεται στην 8η θέση με 17 βαθμούς, με τους Απρόβλεπτους ουραγοί στην 10η θέση με 15 (2-11). Στην 1η θέση εξακολουθεί να βρίσκεται ο Α.Ο. Βάρης, ο οποίος έχει το απόλυτο νικών (13-0). Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός υποδέχεται στο Πέραμα τον Φάρο Κερατσινίου (U22).

Τα δεκάλεπτα 19-22, 21-18, 13-9, 21-16.

Παναιγιναϊκός (Γκίκας): Τρίμης, Γαϊτάνος, Ζάκι 2, Κάτσας Σπύρος 6, Καρανδρέας 3, Καλογερόγιαννης 6 (2), Πολυτάρχου 20, Καΐρης 28 (7).

Στα άλλα αποτελέσματα: Τελαμώνας-Αετός Καλλιθέας 43-73, Μέγαρα-Α.Ο. Βάρης 76-95, Βουλιαγμένη-Προφήτης Ηλίας 65-55, Φάρος Κερατσινίου (U22)-Ο.Κ. Ελευσίνας 60-38.

Τέλος χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, ο Παναιγιναϊκός επικράτησε με 54-41 της Χ.Α.Ν. Νίκαιας για την 16η αγωνιστική της Γ' Κατηγορίας των Παίδων της ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα του νησιού πήρε την νίκη με σχετική άνεση το Σάββατο στο ανοικτό της Αίγινας, με πρωταγωνιστές επιθετικά τους Καλομοίρη και Μαρίνο οι οποίοι τελείωσαν το ματς, έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμα μια φορά χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι καλαθοσφαιριστές που είχε στην διάθεσή του ο Φίλιππος Τζίτζης, με τους μικρότερους ηλικιακά να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία. Το παιδικό τμήμα το ερχόμενο σαββατοκύριακο αναμένεται να δώσει δύο αγώνες. Συγκεκριμένα, το Σάββατο για την εξ αναβολής 12η αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο Πειραιά, ενώ την Κυριακή για την 17η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Δραπετσώνας εκτός έδρας.

Τα δεκάλεπτα 14-9, 12-10, 15-10, 13-12.

Παναιγιναϊκός (Τζίτζης): Πετρίτης 2, Κατσούλης 2, Μαρίνος 11 (1), Γκαρής, Χαλδαίος, Καλομοίρης 21, Καλαμάκης 8, Γκρινέζος 6, Καφούρος 2, Δελής, Τζίτζης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png