Παναιγιναϊκός-Βουλιαγμένη 67-68. Για την 16η αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μια ανάσα από μια πολύ σπουδαία νίκη έφτασε το βράδυ της Δευτέρας ο Παναιγιναϊκός για την 16η αγωνιστική της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ. Το νησιωτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 67-68 από την ισχυρή Βουλιαγμένη, με τους νικητές να φτάνουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα χάρις σε απίστευτο buzzer beater του νεαρού Μπριασούλη, 2 δευτερόλεπτα πριν ηχήσει η τελική κόρνα της γραμματείας. Η αναμέτρηση του κλειστού του Περάματος ήταν ντέρμπι καθ’ολη την διάρκεια της, και σε αυτό φρόντισε ο Παναιγιναϊκός αφού κόντρα σε μια άκρως ποιοτική και σε υψηλή θέση βαθμολογικά ομάδα, ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Η Βουλιαγμένη η οποία (2η στην βαθμολογία) ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας σε 15 αγώνες 12 νίκες και μόλις 3 ήττες, ήταν εμφανώς πιο δυνατή από τον για ακόμα μια φορά ελλιπή Παναιγιναϊκό. Στην α’ περίοδο η ομάδα των Νοτίων Προαστίων επιβεβαίωσε πλήρως τον ρόλο του φαβορί της αναμέτρησης, και προηγήθηκε με 26-18. Στο β’ δεκάλεπτο οι νησιώτες ανέβασαν την απόδοση τους και αιφνιδιάζοντας πλήρως τον αντίπαλο, με σκορ 19-7 πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενοι με 37-33. Στην 3η περίοδο οι κυανόλευκοι της Βουλιαγμένης αφού πρώτα βελτιώθηκαν αμυντικά, με όπλο τις αποτελεσματικές επιθέσεις κατάφεραν να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ, και να προηγηθούν με 55-51 στο 30’. Η 4η περίοδος ήταν συναρπαστική μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, αφού καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ.
Το παιχνίδι του Περάματος πήγαινε πόντο-πόντο, με τους κυανοκίτρινους της Αίγινας να δείχνουν τεράστια ψυχικά αποθέματα, και να κοιτάνε στα ίσα την ομάδα της Βουλιαγμένης, η οποία είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Οι μόλις 7 καλαθοσφαιριστές του Παναιγιναϊκου που βρέθηκαν στο κλειστό του Περάματος, κατέθεσαν ψυχή και σώμα στο παρκέ, με την μπάλα όμως στο τέλος να μη τους κάνει το χατήρι και να γνωρίζουν την ήττα. Συγκεκριμένα, μετά από εύστοχη επίθεση οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 66-64, 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Στην επίθεση του Παναιγιναϊκού και αφού η μπάλα γύριζε συνέχεια στην ρακέτα της Βουλιαγμένης, ο Μαθιουδάκης μετά από ασίστ του Κάτσα ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, βάζοντας την ομάδα του μπροστά με 1 πόντο στα 15 δευτερόλεπτα πριν την λήξη (67-66). Στη συνέχεια η μπάλα βγήκε έξω από τα χέρια του Καρανδρέα ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ των γηπεδούχων, με τον έμπειρο καλαθοσφαιριστή να σπρώχνεται όπως υποστηρίζουν οι νησιώτες, με τους διαιτητές να μη δίνουν το φάουλ. Στην επαναφορά, ο Μπριασούλης από τα 6 μέτρα και με ένα βήμα πίσω ευστοχεί στα 2 δεύτερα, και ουσιαστικά χαρίζει με αυτό το απίστευτο buzzer beater την νίκη στην ομάδα του, καθώς το σουτ σε ‘νεκρό‘ χρόνο του Καΐρη στην συνέχεια, δεν βρήκε στόχο. Διψήφιο αριθμό πόντων για τον Παναιγιναϊκό είχαν Καΐρης, Μαθιουδάκης και Καλογερόγιαννης με 19, 14 και 13 αντίστοιχα. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του νησιού που βρίσκεται στην 7η θέση με 21 βαθμούς (5-11), φιλοξενεί τον Αετό Καλλιθέας (3η θέση με 27 βαθμούς).

Τα δεκάλεπτα 18-26, 19-7, 14-22, 16-13.

Παναιγιναϊκός (Τρίμης): Σουβλέρης 4, Καρανδρέας 8, Κάτσας 5, Ζάκι 4, Μαθιουδάκης 14 (2), Καλογερόγιαννης 13 (3), Καΐρης 19 (4).

Στα άλλα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής: Αετός Καλλιθέας-Ο.Κ. Ελευσίνας 70-59, Προφήτης Ηλίας-Απρόβλεπτοι 67-44, Μέγαρα-Τελαμώνας 86-88, Α.Ο. Βάρης-Φάρος Κερατσινίου (U22) 83-51.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png