Α.Ο. Βάρης-Παναιγιναϊκός 95-71. Για την 18η και τελευταία αγωνιστική της Δ' ΕΣΚΑΝΑ. Ήττα και για το παιδικό από την Αργυρούπολη.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Την ήττα με 71-95 από τον Α.Ο. Βάρης γνώρισε την Δευτέρα το βράδυ ο Παναιγιναϊκός, για την 18η και τελευταία αγωνιστική της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ αντρών. Σε ένα ματς-φιέστα στο Νέο Κλειστό της Βάρης, καθώς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, έγινε η απονομή του κυπέλλου του πρωταθλήματος στην ομάδα των Ανατολικών Προαστίων, η οποία κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα, παίρνοντας ταυτόχρονα της απευθείας άνοδο στην Γ’ Κατηγορία.

Από το Podcasting Feed της αθλητικής εκπομπής Offside στο Aegina Portal



Ο ΑΟ Βάρης επίσης, έκλεισε την φετινή σεζόν με ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς τερμάτισε αήττητος το πρωτάθλημα, έχοντας σε 18 αγώνες ισάριθμες νίκες. Στον εξέδρες του κλειστού της Βάρης βρέθηκαν κάτι παραπάνω από 200 φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι όταν έγινε η απονομή του βαρύτιμου τροπαίου από τα χέρια του προέδρου της Επιτροπής του Πρωταθλήματος κ. Νικολάκη στον αρχηγό της ομάδας, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιθύνοντες των πρωταθλητών της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ ευχαρίστησαν και παράλληλα συνεχάρησαν την ομάδα του Παναιγιναϊκού για την παρουσία της στο ματς της 18ης αγωνιστικής.

Και αυτό γιατί συνηθίζεται δυστυχώς και στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ (ειδικά στις τελευταίες κατηγορίες που δεν υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού), οι φιλοξενούμενες ομάδες να μη παρουσιάζονται όταν δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο στους εκτός έδρας αγώνες την τελευταία αγωνιστική. Ο Παναιγιναϊκός όμως σεβόμενος τόσο τον κάθε αντίπαλο του, όσο και τον θεσμό του πρωταθλήματος, έδωσε κανονικά το παρόν στην αγωνιστική του υποχρέωση, συμμετέχοντας στον αγώνα-γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι γηπεδούχοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, η νησιωτική ομάδα κέρδισε και το χειροκρότημα των φιλάθλων της Βάρης στο τέλος, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι παρ’ολο που αγωνίστηκε χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, ήταν για αρκετά λεπτά ανταγωνιστικός, κόντρα στην κορυφαία ομάδα του φετινού πρωταθλήματος της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ.

Στα αγωνιστικά τώρα, οι κυανόλευκοι με το μυαλό κυρίως στην φιέστα που θα ακολουθούσε, δεν ξεκίνησαν καλά, με τον ελλειπή Παναιγιναϊκό να τους βάζει δύσκολα στην α’ περίοδο, στην οποία η Βάρη προηγήθηκε με το ισχνό 20-16. Στην β’ περίοδο οι γηπεδούχοι με σαφώς περισσότερες λύσεις (μόλις 6 παίκτες ο Παναιγιναϊκός), κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, με το ημίχρονο να τους βρίσκει στο +12 (43-31). Στο γ’ δεκάλεπτο ο Παναιγιναϊκός πλησίασε στο σκορ, αλλά τα συνεχή τρίποντα των γηπεδούχων, έφεραν την διαφορά στους -26 (44-70). Στην δ’ περίοδο και με τα πάντα να έχουν ξεκαθαρίσει, οι δυο ομάδες έπαιξαν σαφώς πιο ελεύθερα, με το τελικό 95-71 στο ηλεκτρονικό ταμπλό του Νέου Κλειστού της Βάρης, να κρίνεται απολύτως δίκαιο. Όπως είναι λογικό, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι καλαθοσφαιριστές της Βάρης μαζί με το τεχνικό επιτελείο αλλά και τους ανθρώπους της ομάδας, πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με το κύπελλο να γίνεται πόλος έλξης από όλους. Άξια λοιπόν πρωταθλήτρια η ομάδα της Βάρης, η οποία με ιστορικό ρεκόρ των 18 νικών σε ισάριθμες αγωνιστικές, θα αγωνίζεται από την νέα σεζόν στην Γ’ ΕΣΚΑΝΑ. Εκεί θα την ακολουθήσουν δυο εκ των Βουλιαγμένη, Αετός Καλλιθέας, Προφήτης Ηλίας και Τελαμώνας, οι οποίοι κατέκτησαν κατά σειρά τις επόμενες 4 θέσεις. Στα μπαράζ ανόδου (στις 2 νίκες) τα ζευγάρια είναι Βουλιαγμένη-Τελαμώνας και Αετός Καλλιθέας-Προφήτης Ηλίας. Οι νικητές των ζευγαριών θα ανέβουν στην Γ’ ΕΣΚΑΝΑ. Ο Παναιγιναϊκός τερμάτισε στην 7η θέση με 23 βαθμούς, έχοντας σε 18 αγώνες 5 νίκες και 13 ήττες.

Τα δεκάλεπτα 20-16, 23-15, 27-13, 25-27.

Παναιγιναϊκός: Καρανδρέας 15 (1), Τρίμης 4, Σουβλέρης 13 (2), Μαθιουδάκης 20, Στρατηγός, Ζάκι 19.

Στα άλλα αποτελέσματα: Τελαμώνας-Απρόβλεπτοι 82-57, Αετός Καλλιθέας-Βουλιαγμένη 74-68, Μέγαρα-Φάρος Κερατσινίου (U22) 92-63, Προφήτης Ηλίας-ΟΚ Ελευσίνας 74-68 στην παράταση (κ.α. 65-65).
Τελική βαθμολογία Δ’ ΕΣΚΑΝΑ (18 αγώνες): 1. ΑΟ Βάρης 36 (18-0), 2. Βουλιαγμένη 32 (14-4), 3. Αετός Καλλιθέας 31 (13-5), 4. Προφήτης Ηλίας 30 (12-6), 5. Τελαμώνας 27 (9-9), 6. ΟΚ Ελευσίνας 25 (8-10), 7. Παναιγιναϊκός 23 (5-13), 8. Φάρος Κερατσινίου (U22) 23 (5-13), 9. Μέγαρα 22 (4-14), 10. Απρόβλεπτοι 20 (2-16).

Τέλος την ήττα με 46-102 από τον ΑΟΝ Αργυρούπολης γνώρισε ο Παναιγιναϊκός για την 2η αγωνιστική της β’ φάσης της Γ’ Κατηγορίας Παίδων της ΕΣΚΑΝΑ. Η αναμέτρηση η οποία διεξήχθη στο κλειστό του Νέου Ικονίου με την ομάδα της Αίγινας γηπεδούχο (δηλώθηκε από την διοργανώτρια αρχή ως έδρα του Παναιγιναϊκού για την β’ φάση), δεν αντέχει ιδιαίτερη κριτική, καθώς οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν μια άκρως ποιοτική ομάδα, με το αποτέλεσμα να κρίνεται απολύτως δίκαιο. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός θα αντιμετωπίσει την Δάφνη Αγίου Δημητρίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png